Vikingeoplevelser på Sydsjælland

  Gå i vikingernes fodspor på Sydsjælland

  Trelleborg borgring samt oplevelsescenter, Tissø Vikingemarked og levende arkæologisk udgravning ved den nye ringborg ved Køge.

  Vikingeborgen Trelleborg
  Se resterne af den store kongeborg og nyd den smukke natur i Tude ådal og kom helt tæt på vikingetiden. Vikingeborgen Trelleborg nær Slagelse på Vestsjælland er landets bedst bevarede vikingeborg, og er klart et besøg værd. Trelleborg er bare én ud af flere fæstningsværker, der blev bygget i Harald Blåtands regeringstid omkring år 980. Udover den gamle Bordvold finder man også et museum og andre aktiviteter på stedet. De tætteste Danhostels er Danhostel Ringsted og Danhostel Kalundborg, men ellers kan dette sted med fordel opleves som et stop på vejen, når turen går fra Sjælland til Fyn eller Jylland.

  Vikingeborgen Køge
  Det nyeste skud på stammen af vikingeborge i landet er Borgringen ved Køge. Vikingeborgen er en arkæologisk udgravning, som du kan besøge med hele familien. Den skjulte ringborg er markeret, så du kan fornemme dens enorme størrelse. Du kan også komme på rundvisningen med arkæologerne og følge med i deres arbejde. De undersøger, hvorfor de 1.000 gamle vikingeborge blev bygget, forladt og glemt. Vikingeborgen blev først opdaget i 2014, og man håber, at den kan være med til at afsløre hemmeligheden bag disse vikingeborge. Vikingeborgen ligger ved Lellinge lige vest fra Køge, og er et oplagt besøg, når I overnatter på Danhostel Køge.

  Guidet Vikingetur og Vikingemarked ved Tissø
  Fra Formidlingscenter Fugledegård kan I komme på en guidet tur ved Tissø, og Vikingernes verden ved Tissø. Det første kongesæde ved Tissø, blev bygget for godt 1.500 år siden. Og I mere end 500 år var søbredden hjemsted for handelsmænd, håndværkere og konger. Der er gjort mange arkæologiske fund, på stedet, der vidner om dets indflydelse og rigdom i vikingetiden.
  Tissø Vikingemarked bliver hvert år afholdt i starten af oktober, netop ved Formidlingscenter Fugledegård, og i 2018 kom der flere end 3.400 gæster. Flere af dem kom om aftenen og oplevede det smukke lysshow. Tissø og dets vikingemarked kan nemt besøges når I overnatter på Danhostel Kalundborg, der kun ligger små 20 min. kørsel derfra.

  Tilbage til Vikingtemaside.

  trelleborg.jpg
  Trelleborg

  viking2.jpg