Danmarks naturkanon - Inspiration til din ferie

  Her kan du se en liste med de 15 steder sorteret efter region. Samtidig giver vi dig inspiration til, hvor du kan overnatte, hvis du gerne vil opleve disse unikke naturområder.

  I 2018 fik Danmark en helt ny naturkanon med 15 helt unikke naturlokaliteter, der strækker sig fra Skagen i Nordjylland til Ertholmene i Østersøen. Her kan du se en liste med de 15 steder sorteret efter region. Samtidig giver vi dig inspiration til, hvor du kan overnatte, hvis du gerne vil opleve disse unikke naturområder.

  København, Nordsjælland og Bornholm (Klik her og læs mere)
  Juryen har i regionen udvalgt disse 3 steder som naturkanon 2018 i København, Nordsjælland og i Østersøen. Det skønne flade Vestamager, som kan betragtes som Københavns baghave. Det smukke Tisvilde Hegn og Melby overdrev som er Sjællands største hede og klitlandskab, samt den helt unikke klippeøgruppe nord for Bornholm Ertholmene.

  Fyn og øer (Klik her og læs mere)
  På Fyn har man udvalgt det smukke istidslandskab ved Svanninge Bakker og Bjerge. Herfra får man en unik udsigt ud over det sydfynske øhav.

  Nordjylland (Klik her og læs mere)
  I det Nordjyske er tre steder valgt ud. Her er området omkring Skagen og Råbjerg Mile oplagt. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit med en hel kvadratkilometer sand, der hele tiden flytter sig. Også Fosdalen ved Svinkløv samt området Lille vildmose er med over gode naturoplevelser i Danmark.

  Sydsjælland med øer (Klik her og læs mere)
  I det sydsjællandske er disse 3 steder udvalgt som naturkanon. Det mest oplagte besøg er Møns Klint og området omkring den. Naturen her findes næppe mere unikt i vores lille land. Også det solbeskinnede Røsnæs ved Kalundborg er udvalgt på baggrund af det næsten sydlandske klima, som stedet har til tider. Endeligt er den oprindelige naturskov Suserup Skov ved Tystrup også udvalgt.

  Sydjylland (Klik her og læs mere)
  I det sønderjyske er Vadehavet som altid med på listen. Vadehavet er så unik at det altid bliver nævnt i sammenhænge hvor der sættes fokus på naturen. Derfor er området selvfølgelig også en del af Danmarks Naturkanon 2018.

  Vestjylland (Klik her og læs mere)
  Ikke langt fra Vesterhavets bølger finder man Vind Hede og Stråsø Plantage. Disse steder viser tydeligt noget af det hedelandskab, som Danmark er kendt for. Her færdes krondyr og ulveunger, som efter 200 års fravær, er kommet hertil igen.

  Øst og Midtjylland (Klik her og læs mere)
  På Djursland er Mols Bjerge og Jernhatten nævnt, og tager man længere sydpå, er det Trelde Næs og skov ved Fredericia, man ikke må gå glip af. Også det store naturområde hvor Gudenåen og Skjern å springer er kommet med på Danmarks Naturkanon 2018.
  Jels sø er skabt af dødis, efterladt af isen under sidste istid. Langs søen boede istidsjægerne og Jels kan dermed prale af at være Danmarks første bosættelse med en alder på ca. 12-13.000 år.

  Du kan læse mere om Danmarks Naturkanon på Miljøstyrelsens egen webside her.


  Gudenåen


  Ertholmene

  Klik på billedet for at se flere spændende aktiviteter og seværdigheder med Go Tours

  Klik på billedet herover og opdag flere spændende aktiviteter og seværdigheder i den smukke danske natur med GoTour Danmark.