Danmarks Naturkanon 2018 - Øst og Midtjylland

  På Djursland er Mols Bjerge og Jernhatten nævnt, og tager man længere sydpå, er det Trelde Næs og skov ved Fredericia, man ikke må gå glip af. Også det store naturområde hvor Gudenåen og Skjern å springer er kommet med på Danmarks Naturkanon 2018.

  Jernhatten og Mols Bjerge
  Jernhatten er en kystskrænt, der ligger med en bred udsigt ud over Kattegat. Stedet er som en verden i sig selv. Den lille, 50 meter høje knold har en enestående rigdom af liv. Her dufter af Merian og Kaprifolier, og måske kan du spotte sælerne ude i havet. Tag dykkerudstyret på og oplev et enestående mylder af liv under havets overflade. Jernhatten er kun starten på det store smukke naturområde Mols Bjerge. Her er bakker, dale, søer, tørre overdrev, tætte egeskove, slugter og kilder over alt. Ved Stubbe Sø og Ulstrup Ådal kan du være heldig at opleve fiskeørn, havørne og oddere. Ved rewildingområdet kan du også opleve flokken af vilde heste. Mols Bjerge er også en af de danske nationalparker, som du kan læse mere om her. Du kan overnatte midt i det hele på Danhostel Ebeltoft eller med udsigt til den smukke Kalø Slotsruin på Danhostel Rønde. I kan også benytte dejlige Danhostel Gjerrild på Nord Djursland.

  Trelde Næs og Trelde Skov
  Trelde Næs nordøst for Fredericia byder på dramatiske kystskranter, sjældne orkideer og svampe samt betagende vandreruter. Trelde Klint ud til Vejle Fjord er bestemt et besøg værd. Her kan du udforske et landskab, der er i geologisk særklasse. Der er mulighed for at finde fossiler i de høje skranter. Søger man lidt væk fra kysten, kan man gå i timevis i skovens dybe stille ro uden at møde andre mennesker. Til gengæld kan du være heldig at møde dyr og se flotte gamle træer. Trelde Næs er et oplagt besøg, når du overnatter på Danhostel Fredericia, som også ligger i grønne omgivelser med udsigt til både natur og sø.

  Gudenåens og Skjernåens kilder
  Her midt i Jylland pibler vandet frem fra Danmarks to største vandløb. Danmarks længste å, Gudenåen og kort derfra findes Skjern å, som er Danmarks vandrigeste å. Området huser også Tinnet Krat, som er en del af den store egeskov, der oprindelig dækkede det meste af Jylland. Det varierede landskab gør det ideelt til et rigt dyreliv. Her finder du både den sjældne løgfrø og rovfuglen rød glente. Vandløbene er små ved deres udspring, men vokser sig større, og giver plads til kanosejlads og andre oplevelser tæt på naturen. Det store område kan let nås fra følgende Danhostels, Danhostel Silkeborg, Danhostel Skanderborg, Danhostel Horsens, Danhostel Givskud Zoo, Danhostel Kjellerup samt Danhostel Brande.

  Tilbage til Danmarks Naturkanon


  Mols Bjerge


  Trelde Næs