Faciliteter

Fodbold
Gratis parkering

Danhostel Rømø

1. juni 2018 flytter de nye ejere Niels og Rikke Hobolt ind og glæder sig til at give dig et dejligt ophold.

Overnat på en historisk kommandørgård, hvor økologi, hygge og natur er i centrum.
Indrettet i en gammel kommandørgård fra 1700-tallet finder du det charmerende Danhostel Rømø, der har været vandrerhjem siden 1948, samme år som dæmningen blev bygget. Ved ankomsten vil du møde værterne, Rikke og Niels Hobolt, som vil sørge for du føler dig hjemme fra starten med kaffe og te.

I hovedbygningen mødes du af det historiske vingesus, fra de smukke, originale Rømø-paneler, hollandske kakler og lokalhistorien med blandt andet besøg af det danske kongepar i 1949.  I de nyere bygninger, som A.P. Møller-MÆRSK har støttet opførslen af, er skabt i samme stil som de historiske omgivelser. Danhostel Rømø ligger skønt i vadehavsnaturen og der er plads til ro, hygge og fællesskab. Alt hvad I skal bruge for en perfekt overnatning på Rømø.
Start dagen med en dejlig dansk morgenmad med hjemmebagt brød, kage og lokale råvarer – med fokus på økologi. Efter en dag fyldt med oplevelser kan I slappe af, på en af Danhostel Rømøs hyggelige terrasser med en kop kaffe og hjemmebagt kage. Senere måske vin eller øl når grillen tændes. Eller du kan benytte et af de to køkkener, der er på vandrerhjemmet. Hold øje med dyrelivet omkring jer, se f.eks. harer eller rådyr. Kommer I her i forår eller efterår kan I opleve Vadehavets tusindvis af trækfugle. Her bliver du mindet om, at du blot er en lille brik i naturens storslåede puslespil.

Danhostel Rømø ligger ved Havneby, tæt på indkøb og spisesteder. Der er 21 værelser, nogle med eget bad og toilet, 2 spisestuer, 2 gæstekøkkener, en pejsestue og 1 opholdsstue. Det ligger i et roligt frit areal med boldbane og hyggelige terrasser og kroge. Her er plads til at parkere biler og udstyr. Der kan lejes cykler og drager ved Rømø Cykler www.romocykler.dk til en fornuftig pris, ca. 10 minutters gang fra vandrerhjemmet. I nærområdet ligger byerne Skærbæk, Ribe og Tønder med Ribe Domkirke og det kongelige Schackenborg Slot.

Vandrerhjemmet
Danhostel Rømø er med sine 21 værelser og ca. 70 sengepladser, er også ideelt til grupper, både store og små, om det er fester, lejrskoler, sportsklubber eller mindfulness kurser.
Vi står klar med løsninger der passer til dine ønsker, kontakt os og aftal nærmere.

Natur på Rømø
På Rømø kan du opleve den helt unikke Vadehavs natur, som er optaget på UNESCO verdensarvs liste. Rømø er blot en sandrevle i havet og vokser mod vest.  Men på trods af det, er der opstået et relativt varieret og rigt dyre- og planteliv på og omkring øen.  På østsiden af øen har du Vadehavet med marsken og det særlige dyreliv, hvor især de tusindvis af fugle dominerer. Der er mulighed for at tage på Østerssafari i de kølige måneder, hvor I roligt kan spise disse smagfulde stillehavsøsters. På Rømøs klitheder mod vest kan I opleve lyngen i tæpper - næsten som for 100 år siden. Helt ude på vestsiden har du Vesterhavet med sin brede strand, klitter og tidevandsoplevelser.

Aktiviteter på Rømø
På Rømø kan du opleve den fuldstændig vidunderlige vadehavskultur, der indbyder til massevis af udendørsaktiviteter.
I kan cykle, ride, sejle, spil volley, løb en tur eller kør strandbuggy og vandre - i det hele taget opleve på egen krop, hvordan tidevandets kræfter bevirker, at dét, der før var brusende bølger snart, fremstår som bar sandbund. Her er du vidne til naturens mægtige kræfter. Prøv f.eks. at udnytte vestenvinden, når du surfer på bølgerne eller sætter en drage op med børnene på den brede sandstrand.

Tag på sælsafari, rejefangst eller med færgen til det smukke Sylt, hvor du kan opleve sæler og marsvin på turen. 
Se på fugle og øens andre dyr og planter.

Tag på ravjagt langs vestkysten.

Smag på områdets delikatesser i form af røgede rejer, vadehavs stude, markslam eller østers.

Besøg også Naturcenter Tønnisgaard, Nationalmuseets Kommandørgaard og St-Clemens-Kirche på øen.

For de mindste er der også Rømøs heste- og legeland.

Undersøg på forhånd om der er nogle spændende aktiviteter I kan deltage i på http://romo.dk når I kommer.

Nyd godt af vestenvind og vadehavsoplevelser når du overnatter på Danhostel Rømø.

Vi glæder os til at se jer.

Adresse og kontaktinformation

Adresse
Lyngvejen 7, 6792 Rømø
Telefon
+45 3121 8700
Fax
+45 8813 0905
Vært(er)
Rikke Hobolt
Email
romo@danhostel.dk

Åbningstider

01/04 - 01/07(Tid)
01/04 - 01/10(Tid)
01/04 - 01/07(Tid)
01/04 - 01/10(Tid)
01/04 - 01/07(Tid)
01/04 - 01/10(Tid)
01/04 - 01/07(Tid)
01/04 - 01/10(Tid)

Info

Antal senge
63
Antal værelser
25
Antal værelser med bad og/eller toilet
6
Antal værelser uden bad og/eller toilet
19

Se på kort

Klik på kortet herunder for at se Danhostel Rømø på Google Maps

Danhostel Rømø på Google kort

 

Andre hostels i nærheden

Ingen ledige værelser? Find andre Danhostels i nærheden.
Danhostel Tønder
Sønderport 4, 6270 Tønder
fra 200,00 kr.
Danhostel Ribe
Sct Peders Gade 16, 6760 Esbjerg
fra 300,00 kr.
Danhostel Esbjerg
Gl. Vardevej 80, 6700 Esbjerg
Danhostel Rødding
Søndergyden 15, 6630 Rødding
fra 250,00 kr.