Danhostel Thisted
3

Bed+Bike

Danhostel Thisted
Kongemøllevej 8
7700
Postal area: 
Thisted
Telefonnummer: 
Fax: 
+45 9792 5150
Vært/værter: 
Elo Nyholm Hansen og Sonja Dahl

Åbningstider

01.01 - 31.12 (Tid)
Se priser

Info:

antal senge: 
76
antal værelser: 
22
antal værelser med bad og/eller toilet: 
8
antal værelser uden bad og/eller toilet: 
14

Leg, læring og afslapning tæt på Nationalpark Thy, Thisted Teater og ”Cold Hawaii”.  

På klimavenlige Thy kan du overnatte på miljøvenlige Danhostel Thisted. Her i hjertet af Thy, tæt på Nationalparken, Vejlerne og med kun 3 km til Thisted finder du vores vandrerhjem, der har været en skole ind til 1971. Vores Danhostel har her 22 familieværelser i forskellige størrelse, et nyt gæstekøkken, en hyggelig opholdsstue og et solidt morgenbord lavet på årstidens råvarer. I den store have er der bl.a. en dejlig, lille frugthave, hvor der er rig mulighed for at dase i solen, mens børnene boltrer sig på legepladsen. Familier og grupper anvender også flittigt det store lækre grillområde, der ligger lige uden for døren. Kommer du/I på cykel, så ligger der et cykelskur for enden af haven lige ved siden af jordbærbedet, der lokker med smagsprøver.

Skovskole, Natureservater og to af landets reneste søer
I den anden ende af huset kan du næsten dufte tavlekridt og mindes folkeskolen i det autentiske klasseværelse kaldet ”Skovskolen”. I dette værelser får mange naturglade danskere, biologer, skovløbere mv. undervisning på forskellige slags kursusophold. Samtidig er vandrerhjemmet et ideelt udgangspunkt for at opleve Nationalpark Thy, de mange klitplantager ud til Vesterhavet, Hanstholm Vildtreservat, Naturreservatet Vejlerne, der har et fantastisk bevaringsværdigt fugleliv, og to af landets reneste søer - Vandet Sø og Nors Sø.

Nationalpark Thy
Vidste du, at Danmarks største vildmark er Nationalpark Thy? Her slår bølgerne fra Vesterhavet ind mod strandene, hvorfra vinden fører sandkornene op i de høje klitter. Bag dem åbner landskabet sig med klitheder og søer med klart vand. Endnu længere inde ligger de store, sammenhængende skovområder, som lokker med lange vandrer- og cykelture.

Byliv i Thisted – Tyrens by
Trænger du til en pause fra naturen, så tag ind til Thisted, der er en hyggelig købstad ved Limfjorden med små, kønne gader og et rigt cafe-, restaurant- og butiksliv. Thisted Musikteater har mange teaterforestillinger, rytmiske og klassiske koncerter og ca. 100 kulturarrangementer om året. By-navnet Thisted stammer fra guden Tyr fra 6-700-tallet, og betyder et helligt sted, hvor man har udført offerhandlinger i jernalderen og vikingetiden. Byens gågade munder ud i havnen med lystbåde, caféer og restauranter ud til Limfjorden. Nyd bylivet i Thisted med at gå på shopping, ud at spise eller drik en kold økologisk Thy Pilsner fra det lokale bryghus. Måske møder du musikeren Søren Dahl, der gennem flere år har lavet radioprogrammet Café Hack på Danmarks Radios P4, fra Thisted.

Vandsport og surferparadis
Thisted er også kendt for sin fjord, havn og ikke mindst strandene tæt på byen, der giver plads for aktiviteter som sejlads, badning og roning i både eller kajak. Nogle kommer også for at dykke i Thisted bredning, men flertallet kommer for at surfe ved ”Cold Hawaii” – et surferparadis ved Klitmøller. Er du ikke til vandsport, så kan du også bare nyde udsigten over Thisted Bredning, Hanklit og Mors.

 

Faciliteter

internet
Tv-stue
vaskeri

Andre Danhostels i nærheden

Danhostel Nykøbing Mors
Øroddevej 15
7900
Nykøbing Mors
Fra pris: 
375 DKK
Danhostel Agger
Aggervej 13
7770
Thisted
Fra pris: 
158,50 DKK
Danhostel Thyborøn
Harboørevej 10
7680
Thyborøn
Fra pris: 
200 DKK
Danhostel Fjaltring
Vestermøllevej 7
7620
Fjaltring
Fra pris: 
200 DKK