Bindingsværk og tidløs romantik

  06. Jul. 2012

  Danhostel Fåborg emmer af historie. Vandrerhjemmet er et af de første i Danmark, dørene åbnede for første gang for vandrere i det gule bindingsværkshus i Grønnegade i 1937.

  Vandrerhjemmet er blevet udvidet en del siden da, og ligger i dag på begge sider af vejen i Grønnegade midt i Fåborg. I fællesrummet i den gamle bygning hænger stadig et skilt fra dengang, hvor vandrerhjemmet kun var for vandrere. På skiltet står der:

  ”Velkommen hid, du Vandringsmand, som drager gennem Danmarks Land! i gammelt hus i stille By, hvil ud – og sæt dig Maal paa ny!”

  Fåborg

  Madam Blå og morgenmad på terrassen

  Spisesalen i den nyere del af Danhostel Fåborg er også indrettet med historien for øje. På væggene hænger gryder, potter og pander i den kendte Madam Blå. I entreen står et lille sofaarrangement i antik stil, og morgenmaden serveres ved spinkle cafeborde på terrassen under det store træ i haven.

  Der er noget ganske særligt over Danhostel Fåborg, her har tiden stået stille, mens biler, internet og computere har overtaget i verden udenfor, er der stadig stille i den romantiske have bag Danhostel Fåborg. Når gæsterne kommer på cykel eller gåben, kommer medarbejderne og byder en velkommen til stedet, udleverer sengelinned og nøglen til værelset.

  Fællesbad og fællesstue

  Mens mange andre vandrerhjem har indrettet nye værelser med eget bad og toilet, tv på værelserne har Danhostel Fåborg fastholdt den oprindelige stil med fællesbad, og veludstyrede fælleskøkkener, hvor gæsterne kan tilberede deres egen mad.

  Fåborg

  Derudover er der på Danhostel Fåborg en lejlighed indrettet som fællesstue med blomstrede sofaer, spil og tv, hvor gæsterne kan hygge sig om aftenen efter en lang dags vandring, cykeltur eller måske måske bare som turist på det sydlige Fyn.

  Sydfyn på cykel

  Cykelrute 8 kører igennem det smukke sydfynske landskab fra Svendborg til Fåborg. 

  Læs mere om Danhostel Faaborg her

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Cykelfeberen fortsætter hos Danhostel
  | Cecilie Karlsson
  Mød værterne på Danhostel Skjern

  Mød et af vores nyere Danhostels, Danhostel Skjern, og læs mere om hvem de er