Danhostel Copenhagen Amager lader sig ikke slå ud.

23. Nov. 2018
Line Juhl Kronow

Det er vedtaget, at et nyt kvarter skal bygges på Fælleden på Amager. Desværre betyder det, at Danhostel Copenhagen Amager bliver tvunget til at lukke inden for en årrække. Men de unge værter Lasse og Malou Uldahl Borch, der driver stedet, lader sig ikke sådan slå ud. De er klar med nye tiltag, og i denne omgang står den bl.a. på fællesspisning alle onsdage i november.

Borgerrepræsentationen besluttede i de seneste budgetforhandlinger, at den såkaldte Strandeng på Amager Fælled alligevel ikke skulle bebygges, og det planlagte boligbyggeri skulle flyttes til andre steder. Uheldigvis er et af de steder lige der, hvor Danhostel Copenhagen Amager ligger i dag.

Planer for fremtiden
Værterne Lasse og Malou, der havde drømt om at drive stedet resten af livet, var selvfølgelig kede af nyheden. Da de overtog stedet for seks år siden, var det med planer for stedet, der rakte langt ud i fremtiden. Drømmen om hostellivet fik således pludselig en udløbsdato. De mange planer der er lagt, er lavet helt frem i de næste 20 år. Derfor var det en stor mavepuster, at skulle opgive flere af dem. Her ville mange måske vælge at stoppe. Men i stedet bliver nogle af de mange planer og nye tiltag fremskudt og igangsat allerede nu.

Fællesspisning om onsdagen
En af de mange idéer handlede om at starte fællesspisning op. Dels for de over 100.000 gæster der besøger stedet hvert år, og dels for at vise lokalbefolkningen at der faktisk ligger et Danhostel lige i deres baghave. Fællesspisningerne har været planlagt til hver onsdag i november i år. Tiltaget er også en måde hvorpå lokalerne og kokkens evner vises frem, så gæsterne ved, at de kan bruge stedet til arrangementer, kurser, fester osv. Konceptet bliver også dyrket på en del andre Danhostels rundt om i landet. Det er også planen at Danhostel Copenhagen Amager vil arrangere flere fællesspisninger i fremtiden.

Optimisme på trods af lukning
Lukningen der lurer i fremtiden, sker sandsynligvis inden for 3-5 år. Men lige nu er der intet, der er helt sikkert, da der er flere faktorer, der spiller ind. Værterne forsøger at være positive, og afventer en klar udmelding fra kommunen. Dog er det hele meget tidligt i planlægningsfasen, og derfor er det svært at få en endelig tidshorisont på. Meget kan ske, kommunal planlægning kan trække ud, og der er også et kommunalvalg i mellemtiden, der måske kan ændre planen endnu engang.

Unikt sted der ikke findes tilsvarende
Værterne Lasse og Malou har forsøgt at forelægge kommunen en løsning, hvor vandrerhjemmet bliver en del af det nye projekt, men desværre har idéen ikke været så let at sælge. Der overnatter 6.000 – 8.000 lejrskolelever på stedet hvert år, som helt sikkert vil have svært ved at finde et tilsvarende alternativ. Danhostel Copenhagen Amager mener, at de kan tilbyde noget unikt på baggrund af deres beliggenhed og mange fleksible overnatningsmuligheder - det ville være ærgerligt at se det forsvinde helt.

Læs mere om Danhostel Copenhagen Amager her.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Lenes drøm om et vandrerhjem gik i opfyldelse – Nu er hun vært på femte år
| Line Juhl Kronow

Det er fem år siden, at Lene Hviid ved et tilfælde pludseligt blev ejer af et Danhostel. Lene drømte om at drive et lille bed and breakfast, men det blev til noget lidt større, da hun blev ejer af Danhostel Viborg.

Populært værtspar på Danhostel Esbjerg takker af
| Line Juhl Kronow

Efter 23 gode år som værtspar på Danhostel Esbjerg takker Marianne og Børge Bull af ved årsskiftet, og overlader Danhostel Esbjerg til nye værter. Hvem det bliver, vides ikke endnu, men Esbjerg Kommune er i fuld gang med processen.