Efterårsferie med kagefest, bølger og blæsevejr

  01. Okt. 2012

  Familiesamvær

  Uge 42 er årets bedste uge for familiesamvær. Danhostel giver her et bud på, hvordan din familie kan planlægge en uge med billige overnatninger, smuk natur, dyr, museum og masser af kage.

  Når vinden rusker og solstrålerne kæmper forgæves med at trænge igennem et solidt, gråt skydække, så ved man, det er tid til efterårsferie. Men vind og vand til trods, så byder Danmark på masser af fantastiske oplevelser i et landskab klædt i efterårets røde, gule og grå nuancer, og kombinerer man dette med aktiviteter for hele familien, som får man en familieferie i Danmark ud over det sædvanlige.

  Danhostel Danmark tilbyder 95 familievenlige muligheder over hele Danmark for den bedste og billigste måde at tilbringe efterårsferien på, og kan du ikke overskue, hvordan ferien skal planlægges, så giver Danhostel herunder forslag til, hvordan du kan planlægge uge 42 med overnatninger, aktiviteter, kørselsretninger med mere.

  Turen foregår i Jylland fra syd til nord, så det er bare med at booke ind eller plukke det ud, du har lyst til at opleve. Og vi starter 13. oktober i det allersydligste Jylland.

  13. okt.: Tjek ind på Danhostel Sønderborg City

  14. oktober

  Start dagen med besøg på Dybbøl Mølle udenfor Sønderborg, der i dag er mest kendt for at være centrum for det største slag, der nogensinde har fundet sted i Danmark, slaget ved Dybbøl Mølle i 1864. Her får du masser af viden om det historisk vigtige slag, og i Historiecenter Dybbøl Banke går man på opdagelse mellem sårede soldater, hører lyden fra kanonerne og kigger ind i soldaterbarakkerne. Har du lyst, kan du i selve Dybbøl Mølle prøve at male korn til mel, og få dit hjemmelavede mel med hjem.

  Herefter skal bilen køres 12 km vestover til Gråsten, hvor paradis venter for alle kageelskere. Den Gamle Kro i Gråsten tilbyder kl. 14.30 klassisk, Sønderjysk Kaffebord med 29 slags kage, hjemmebagt efter sønderjyske opskrifter. Spis så meget du kan i selskab med kaffe og the ad libitum, inden du skal køre 50 km yderligere mod vest, og tjekke ind på Danhostel Tønder.

  15. oktober

  Besøg hyggelige Møgeltønder få km fra Tønder. Stil bilen og tag en slendretur rundt i Møgeltønders hyggelige, brostensbelagte gader, hvor Prins Joachims Schackenborg Slot med den fantastiske slotshave troner i byens centrum. Tag også en tur over den dansk-tyske grænse efter billige sodavand og rødvin mens i venter på dagens store naturbegivenhed, Sort Sol.

  I Tøndermarsken vest for Tønder kan naturfænomenet opleves, hvor stære i hundredetusindvis danser på aftenhimlen foran den nedgående sol. Præcis hvor, du kan opleve stærene, ved de på Danhostel Tønder, og ellers er den lokale turarrangør, Sort Safari, med garanti behjælpelige med de bedste steder. Sort Sol slutter sidst på aftenen, og derfor overnattes på Danhostel Rudbøl, kun få km fra, hvor du oplever Sort Sol.

  16. oktober

  Kør 120 km nordpå langs Vadehavet til Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk. Her besøges de 400 dyr i Blåvand Zoo, der udover at have Danmarks eneste hvide løver og kæmpekænguruer, også har massevis af klappedyr som geder, kaniner, heste, marsvin med mere til familiens mindste. Herefter køres yderligere nogle kilometer vestpå til Blåvandshuk Fyr. Med sin beliggenhed på en høj klit rager fyret 55 m op i den pandekageflade, vestjyske natur, og fra fyrtårnet er en pragtfuld udsigt over Danmarks vestligste punkt ved Blåvandshuk samt verdens største vindmøllepark, Horns Rev i Vesterhavet.

  17. oktober

  Denne dag står i Vesterhavets tegn, når turen går fra Oksbøl mod Danhostel Fjaltring, 107 km længere nordpå. Turen langs Danmarks vestkyst er en af landets smukkeste, og viser naturen sig fra sin klassiske efterårsside, så er der lagt op til bølger og blæsevejr, men det er en fascinerende oplevelse at være i naturens vold på den danske vestkyst. Turen kan bruges på vandring i klitterne og i vandkanten i fuld kuling, kaffepause i fiskerbyen Hvide Sande med udsigt til både Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, gåtur i hyggelige Ringkøbing og er man frisk, så er fodbad, eller måske en dukkert, i havet med garanti en opfrisker, du aldrig glemmer.

  Natten tilbringes på Danhostel Fjaltring

  18. oktober

  Turen går nu tværs over Jylland, 162 km til Århus, hvor der venter masser af aktiviteter. En af dem kunne være Zoologisk Museum på Århus Universitet, hvor du i efterårsferien kan lege hvalnørd for en dag. Hele familien kan nørde med hvaler, undersøge skeletter, lære om hvalernes historie og holde rigtige knogler. Udover hval-udstillingen kan man se en ægte mammut, opleve særudstilling om edderkopper, klappe udstoppede dyr og lege med mikroskoper, se på kæmpehjorte, urokser og meget meget mere.

  Natten tilbringes på Danhostel Aarhus.

   

  20. oktober

  Dagens aktiviteter begyndes i Ørnereservatet i Bindslev mellem Hirtshals og Skagen, hvor kongeørne, jagtfalke, fiskeørne, stellersørne, nordatlantisk havørn med mere kan opleves i fuld vigør. Ørnenes nationalpark i det nordligste Danmark har daglige opvisninger i efterårsferien med de majestætiske fugle, og det er en oplevelse ud over det sædvanlige at opleve dem på tætteste hold.

  Herefter køres videre mod Skagen, hvor man på vejen slår et smut omkring Danmarks største vandreklit ved Råbjerg Mile. Stræk benene med en løbetur ned af den enorme sandbanke, inden turen går videre til Skagen til en tur på Skagens museum med de verdensberømte skagensmalere Michael og Anna Ancher, eller tag en tur med turisttraktoren Sandormen helt op på Danmarks nordspids, Grenen. Natten tilbringes på Danhostel Skagen.

  21. oktober

  Brug denne dag på hjemtur, fordøjelse af ugens mange indtryk og tilbagevenden til hverdagen.

  God efterårsferie.

  Fortæl os på facebook, hvordan du skal tilbringe din efterårsferie, og på hvilke Danhostels, du skal bo?

  www.facebook.com/danhostel

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Cykelfeberen fortsætter hos Danhostel
  | Cecilie Karlsson
  Mød værterne på Danhostel Skjern

  Mød et af vores nyere Danhostels, Danhostel Skjern, og læs mere om hvem de er