Fantastisk hostelbeliggenhed på Rügen

    AF: Kåre Welinder

    Fantastisk hostelbeliggenhed på Rügen

    Direkte til Østersøen, strandpromenade og store hoteller ligger Jugendherberge Binz/Rügen og lokker med fantastisk beliggenhed i det nordlige Tyskland 

    Inderst i den rolige Proraer Bugt på det østlige Rügen ligger bade- og kurbyen Binz, der med sin charmerende og tilbagelænede atmosfære er et yndet udflugtsmål for både nationale og internationale gæster. Byens strandpromenade afskærmer den fine badestrand fra huse og hoteller, og indbyder turister til rolig slendretur langs vandet, som også samtlige mennesker i byen tilsyneladende benytter sig af.

    Book dit ophold på hostels i udlandet her

    Adresserne langs promenaden er samtidig byens dyreste, og flotte hoteller og pensioner klistrer sig op ad hinanden i skarp konkurrence om, hvem der har de flotteste facader mod vandet men der er en enkelt undtagelse. Jugendherberge Binz/Rügen, som også hedder Hostel Binz/Rügen Strandpromenade, ligger på en fantastisk adresse helt ned til stranden og er dermed blot få minutters gang fra Binz' berømte Seebrucke, der også er byens centrale samlingspunkt, og med priser langt under naboernes er overnatninger på dette hostel en rigtig god deal i Binz.

     

    Binz/Rügen

    Foto: Gågaden lige ved stranden  

    Jugendherberge Binz

    Har i alt 143 sengepladser fordelt på rum med 3-6 senge, hvoraf flere værelser har havudsigt, og der er masser af ting at tage sig til for de mange fortrinsvis skoleklasser, der ofte benytter dette fine hostel. Med bordfodbold, bordtennis, udearealer, opholdsrum med mere, er faciliteterne i orden, og ønskes morgenmad og aftensmad med i prisen, er dette også muligt fra den store, maritimt udstyrede spisesal, hvor køkkenet sørger for god mad til små priser.

    Udenfor vandrerhjemmet er der masser af tage sig til. Udover at stranden ligger få sekunders gang fra stedet med alt hvad dertil hører af muligheder, så er naturen omkring Binz også garant for flotte oplevelser. Nationalparker, enorme kridt- og kalkskrænter, bådture, slotte og hyggelige landsbyer, men den ting i området, som flest mennesker formentlig besøger, er det monumentale bygningsværk Prora, der er placeret langs stranden blot få kilometers vandretur nordover fra Binz.

     

    Binz/Rügen

    Foto: Jurgendherberge Binzs spisestue

    Prora - en feriekoloni for nazisterne

    Prora er et 4.5 km langt bygningsværk, der blev opført af nazisterne fra 1936-1939, og som i dag stadig har status som verdens største feriekompleks.
    Stedet skulle fungere som feriekoloni, og havde en kapicitet til at rumme 20.000 tyskere på værelser, der alle havde havudsigt.

    Prora blev dog aldrig taget i brug, og står i dag som en faldefærdigt spøgelsesmastodont, der med sin enorme størrelse, historiske vigtighed og status som nationalt mindesmærke bør opleves af alle. Eftersom bygningen på grund af sin størrelse og form er svær at danne sig et rigtigt overblik over, kan stedets museum kraftigt anbefales. Ikke mindst for den 18 meter lange model af Prora og et unikt indblik i den betongrå verden, der ventede den tyske arbejderklasse, når de skulle holde ferie på Rügen.

    Binz/Rügen

    Foto: Strandpromanaden

    Jugendherberge Binz/Rügen er et perfekt og billigt opholdssted for at opleve det hele, og herfra er der heller ikke mange minutters gåtur til at opleve byens mange dejlige kursteder, spabade og lækre spisesteder, der særligt er berømte for sin gode fisk og retter lavet med den lokale specialitet havtorn.

    Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

    Modtag Danhostel nyhedsbrev

    Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
    Nyt Danhostel åbner i Aalborg
    Cecilie Karlsson

    Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

    Årets Vært 2023 John Haurits
    Anette Brylov Hansen

    På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.