Fantastisk hostelbeliggenhed på Rügen

18. Okt. 2012
AF: Kåre Welinder

Fantastisk hostelbeliggenhed på Rügen

Direkte til Østersøen, strandpromenade og store hoteller ligger Jugendherberge Binz/Rügen og lokker med fantastisk beliggenhed i det nordlige Tyskland 

Inderst i den rolige Proraer Bugt på det østlige Rügen ligger bade- og kurbyen Binz, der med sin charmerende og tilbagelænede atmosfære er et yndet udflugtsmål for både nationale og internationale gæster. Byens strandpromenade afskærmer den fine badestrand fra huse og hoteller, og indbyder turister til rolig slendretur langs vandet, som også samtlige mennesker i byen tilsyneladende benytter sig af.

Book dit ophold på hostels i udlandet her

Adresserne langs promenaden er samtidig byens dyreste, og flotte hoteller og pensioner klistrer sig op ad hinanden i skarp konkurrence om, hvem der har de flotteste facader mod vandet men der er en enkelt undtagelse. Jugendherberge Binz/Rügen, som også hedder Hostel Binz/Rügen Strandpromenade, ligger på en fantastisk adresse helt ned til stranden og er dermed blot få minutters gang fra Binz' berømte Seebrucke, der også er byens centrale samlingspunkt, og med priser langt under naboernes er overnatninger på dette hostel en rigtig god deal i Binz.

 

Binz/Rügen

Foto: Gågaden lige ved stranden  

Jugendherberge Binz

Har i alt 143 sengepladser fordelt på rum med 3-6 senge, hvoraf flere værelser har havudsigt, og der er masser af ting at tage sig til for de mange fortrinsvis skoleklasser, der ofte benytter dette fine hostel. Med bordfodbold, bordtennis, udearealer, opholdsrum med mere, er faciliteterne i orden, og ønskes morgenmad og aftensmad med i prisen, er dette også muligt fra den store, maritimt udstyrede spisesal, hvor køkkenet sørger for god mad til små priser.

Udenfor vandrerhjemmet er der masser af tage sig til. Udover at stranden ligger få sekunders gang fra stedet med alt hvad dertil hører af muligheder, så er naturen omkring Binz også garant for flotte oplevelser. Nationalparker, enorme kridt- og kalkskrænter, bådture, slotte og hyggelige landsbyer, men den ting i området, som flest mennesker formentlig besøger, er det monumentale bygningsværk Prora, der er placeret langs stranden blot få kilometers vandretur nordover fra Binz.

 

Binz/Rügen

Foto: Jurgendherberge Binzs spisestue

Prora - en feriekoloni for nazisterne

Prora er et 4.5 km langt bygningsværk, der blev opført af nazisterne fra 1936-1939, og som i dag stadig har status som verdens største feriekompleks.
Stedet skulle fungere som feriekoloni, og havde en kapicitet til at rumme 20.000 tyskere på værelser, der alle havde havudsigt.

Prora blev dog aldrig taget i brug, og står i dag som en faldefærdigt spøgelsesmastodont, der med sin enorme størrelse, historiske vigtighed og status som nationalt mindesmærke bør opleves af alle. Eftersom bygningen på grund af sin størrelse og form er svær at danne sig et rigtigt overblik over, kan stedets museum kraftigt anbefales. Ikke mindst for den 18 meter lange model af Prora og et unikt indblik i den betongrå verden, der ventede den tyske arbejderklasse, når de skulle holde ferie på Rügen.

Binz/Rügen

Foto: Strandpromanaden

Jugendherberge Binz/Rügen er et perfekt og billigt opholdssted for at opleve det hele, og herfra er der heller ikke mange minutters gåtur til at opleve byens mange dejlige kursteder, spabade og lækre spisesteder, der særligt er berømte for sin gode fisk og retter lavet med den lokale specialitet havtorn.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
SlotssøBadet har overtaget driften af Danhostel Kolding
| Anette Brylov

Der var faktisk planlagt et åbent hus allerede her i slutningen af april – men på grund af Corona krisen er dette udsat til senere. Det forventes at kunne blive inden højsæsonen går i gang i juli måned.

MØD VORES VÆRTER - 13 Line Juhl Kronow - Vært på Danhostel Sandvig
| Anette Brylov

Line er sammen med sin mand Peter vært på Danhostel Sandvig, som er det eneste Danhostel på Bornholm. Stedet ligger på Nordbornholm midt i noget af det smukkeste natur Bornholm har at byde på.