H.C. Andersen Attraktioner og oplevelser i Odense

10. Jan. 2019
Line Juhl Kronow

Odense by har mange H.C. Andersen attraktioner, som er spændende for både børn og voksne. Gå en tur i den gamle bydel hvor du både finder H.C. Andersens fødehjem og barndomshjem, H.C. Andersen-museet, børnekulturhuset Fyrtøjet og bymuseet Møntergården. Børn under 17 år kommer gratis ind på de fleste attraktioner, når de følges med en betalende voksen. Det er i øvrigt muligt at købe en ”5-i-1 billet”, der giver adgang til alle fem attraktioner.

H.C. Andersen attraktioner
Uanset om man kommer fra Kina eller Bornholm, så er H.C. Andersen attraktionerne et must-see, når man besøger Odense by.

H.C. Andersen Museet
På H.C. Andersen Museet kan du se en række af H.C. Andersens private ejendele, rejseudstyr, den høje hat, digterværkstedet og berømte billeder, liv og ord.

H.C. Andersens fødehjem
I skal selvfølgelig også forbi H.C. Andersens fødehjem, som ligger i Hans Jensens Stræde. Her blev H.C. Andersen efter pålidelige kilder født i 1805. 100 år efter denne begivenhed, allerede i 1908, åbnede huset som et decideret museum, og er således et af verdens ældste digter-museer.

H.C. Andersens barndomshjem
H.C. Andersen voksede dog op et andet sted, nemlig i det der i dag betragtes som H.C. Andersens barndomshjem i Munkemøllestræde. Her boede H.C. Andersen fra 1807 til 1819. Stedet fungerer i dag som filial til H.C. Andersen museet, og der er gratis adgang for børn under 18 år.

Børnekulturhuset Fyrtøjet
På trods af navnet har dette sted fokus på eventyret om Elverhøj. H.C. Andersen elskede de gamle sagn og eventyr om elverfolk, drager, alfer og trolde – og dette har været inspiration til Elverhøj. Udstillingen åbnede i maj 2018, og indeholder et levende museum med plads til leg, teater, udklædning, scenografier og fortællinger der viser sammenhængen mellem gamle dage og nutidskulturen.  

Bymuseet Møntgården
Besøg også Odense Bymuseum. Her er fokus på Odense og den by, som H.C. Andersen er vokset op i. Bygningerne er helt tilbage fra 1500-tallet, og omgiver de smukke gårdrum på museet. Stedet indeholder de tre udstillinger ”Fyn – midt i verden”, ”Byens Liv – Odense i Middelalder og renæssance” og i fattigstiftelsen ”Pernille Lykkes Boder”.

Overnatning i Odense
Alle disse steder ligger i kort gåafstand fra Danhostel Odense City og små 2 km fra Danhostel Odense Kragsbjerggaard.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Tag på en forunderlig tur under jorden – Mønsted Kalkgruber
| Line Juhl Kronow

Man tror næsten ikke, at det er Danmark, man befinder sig i. Men ikke langt fra Viborg kan du besøge de betagende Mønsted Kalkgruber, som er blevet gjort til en moderne oplevelse med lyd- og lysinstallationer.

Danhostels bestyrelse får to nye kvindelige medlemmer
| Line Juhl Kronow

Da Danhostel afholdte deres ordinære generalforsamling på Danhostel Kalundborg d. 30. april 2019, blev der valgt to nye bestyrelsesmedlemmer. De to er Rikke Hobolt, ejerrepræsentant fra Danhostel Rømø og Kathrine Lind, værtsrepræsentant fra Danhostel Copenhagen Bellahøj.