Mageløse måltider og kulinariske kunstværker

31. Jan. 2012

Kokkeskole

Danhostels kokkeskole 2012

Nu kan du med god samvittighed nyde velsmagende måltider på dit Danhostel vandrerhjem. For 20 Danhostel-værter har været på kursus, i hvordan man tager hensyn til sundhed, klima og miljø.

I år var det madvejleder og forfatter Lise Faurschou, der inspirerede og vejledte de 20 deltagende vandrerhjemsværter til at servere sund, klimavenlig og økologisk mad til deres vandrerhjemsgæster.

Lise Faurschou har bl.a. skrevet bogen "Økologiske fodspor på køkkenbordet - Sundhed, miljø og klima i én mundfuld". Som Lise påpeger: Der er en sammenhæng: Sunde madvaner er oftest miljø- og klimavenlige, hvorimod mad, som er sundhedsskadelig ofte er skadelig for miljøet også.

På kokkeskolen gav Lise de 20 Danhostel værter ny inspiration til at lave mad på samme måde, som man skaber kunstværker. Det skal være sundt, bæredygtigt og samtidig tilfredsstille alle 5 sanser, ikke mindst synssansen. Og det må gerne ligne en million også!

Lise er vild med det uventede og styret af en indre trang til at eksperimentere og prøve noget nyt. Fx rødbeder med hindbær, eller squash med kardemomme.

Se alle Danhostels

Danhostel gæster får god mad

Alt dette kommer nu også Danhostels over 1 mil. gæster til gode. Gæster, som spænder fra feriegæster, over lejrskoler og sportsklubber til kursister. Men fælles for dem alle er, at de stiller store krav til sund og varieret kost, og det lytter man til på de 95 Danhostels, der er rundt om i Danmark.

På kurset, som igen i år fandt sted på Danhostel Ishøj Strand - fandt værterne inspiration til at lave bl.a. lækre vegetariske kompositioner med bønner, ærter og linser, marine kompositioner med tang og fisk og selvfølgelig også dessertkompositioner.

Kurset strakte sig over to dage, den 29. og 30. januar 2012, for 20 tilmeldte værter.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Lejrskole på Danhostel i mere end 20 år
| Line Juhl Kronow

I mere end tyve år har Marie Kruses Skole fra Farum afholdt deres årlige lejrskoletur på Danhostel Ribe. Lærer Anders Krarup kan I år fejre, at han er med for tyvende gang.

Lenes drøm om et vandrerhjem gik i opfyldelse – Nu er hun vært på femte år
| Line Juhl Kronow

Det er fem år siden, at Lene Hviid ved et tilfælde pludseligt blev ejer af et Danhostel. Lene drømte om at drive et lille bed and breakfast, men det blev til noget lidt større, da hun blev ejer af Danhostel Viborg.