Ulvehyl og løvebrøl til morgenkaffen

  15. Feb. 2013
  Kåre Welinder

  På Danhostel Givskud Zoo drejer det meste sig om børn. Langt de fleste besøgende er far-mor-børn eller ellevilde lejrskoler, der kan vælge mellem at overnatte hos rigtige ulve, i afrikansk teltlejr eller i en blød køjeseng i trygge, hyggelige hostel-rammer.

  I Givskud ligger Danmarks mest utraditionelle Danhostel – men det er utraditionelt på den fede måde. For der er så vidt vides ingen andre steder i landet, hvor du kan blive vækket af ulvehyl og løvebrøl, mens elefanterne sender en trompetfanfare afsted mod dig midt i morgenkaffen.

  Alt dette kan du opleve i Danhostel Givskud Zoo, hvor værelserne ligger et stenkast fra den populære dyrepark, hvor det siden 1969 har været muligt at køre med sin bil helt ind imellem de mange løver og løveunger, der i 2012 nåede op på et antal omkring 40.

  Og Danhostel Givskud henvender sig da også primært til børnefamilier, der kan få meget mere ud af parken, hvis de kombinerer besøget med et besøg på det hyggelige hostel. Køber man en endags-billet til Givskud Løvepark, så gælder billetten nemlig til alle de dage, man overnatter på hostellet.

  ”Det er der mange af vores gæster, der er glade for. At se alting på én dag kan være hårdt ved små børn, så mange familier vælger at tage en eller flere overnatninger for at få alt med,” siger vært på Danhostel Givskud Zoo, Jette Sørensen, der sammen med sin mand har fungeret som daglige ledere siden 2008, efter Givskud Zoo året forinden overtog forpagtningen af vandrerhjemmet, der ejes af Vejle Kommune. 

  ”Alle vores gæster skal helst være Givskud-gæster, men der kommer også Hærvejsvandrere forbi eller folk, der kun skal i Legoland,” siger Jette Sørensen og forklarer, at hvert værelse har fået navn efter et af parkens dyr, og at hver gang på hostellet er en verdensdel, hvor dyrene passer til. Og når Jette Sørensen taler med sine gæster, så er det da også dyrene, der har gjort det største indtryk.

  ”Folk synes det er sjovt, at de kan høre ulve, der hyler, løvebrøl og elefanter, der trompeterer. Særligt ulvene, der starter stille med et enkelt ulvehyl, hvorefter alle hyler på samme tid for så pludselig at stoppe igen. Det er et plus her hos os, for den slags får man ikke mange andre steder ” siger Jette Sørensen.

  Faktisk har børn en enestående mulighed for at komme helt tæt på ulvene og få en yderst personlig oplevelse med de farlige dyr, for Givskud Zoo tilbyder lejrskoler en helt unik oplevelse. Det, de selv kalder et ”vildt lejrskoleophold.”

  Læs mere om Danhostel Givskud Zoo her
   

  ”Lejrskoler kommer jo her, fordi de gerne vil bruge parken, og Givskud Zoo giver dem tre overnatningsmuligheder. Mange bor på vandrerhjemmet, men man også sove i Ulvehytten, hvor man overnatter i en træhytte ude hos ulvene, der lusker rundt lige omkring og under hytten. Det er nok nogle børn, der ikke får sovet så meget, for det kan være barskt, men det er samtidig en fantastisk oplevelse. Desuden har vi Boma-lejren, der er en afrikansk-inspireret lejr med bål i midten.”

  Jette Sørensen fortæller, at Ulvehytten og Boma-lejren er booket op langt ud i fremtiden, og selvom  den vilde overnatningsform er populær, så foretrækker de størstedelen af lejrskolerne at overnatte på Danhostel Givskud Zoo, hvor der også er bedst mulighed for at få plads, og hvor gode lejrskolefaciliteter og en varm køjeseng få meter fra parken er perfekte for skoleklasser.

  ”Det er ikke alle lejrskoler, der vil det primitive og barske. Derfor sover de hos os, og bruger så parken i dagtimerne med undervisning fra vores biologer, hvor man har fri adgang til Løveparken. Der er også mulighed for at sove en enkelt nat hos os og en nat i Ulvehytten. Der er mange muligheder, og det er bare at ringe til os, så finder vi ud af det” siger værtinden, der mener, Danhostel Givskud Zoo har et rigtigt godt produkt til børn. Ikke bare fordi hun selv elsker det liv, det giver med børn på vandrerhjemmet, men også fordi Løveparkens ansatte er eksperter i at videreformidle deres viden om dyr til skolebørn. Faktisk er de så gode til at få børnene til at koncentrere sig om dyr, at lejrskolerne ofte glemmer, at Danhostel Givskud Zoo som et af de eneste hostels i Danmark har valgt, ikke at have alle børns yndlingsmøbel på værelserne.

  ”Vi har valgt, ikke at have fjernsyn på værelserne. Jeg kan godt lide grundtanken bag, hvor det særligt for familierne gælder, at man snakker bedre sammen uden tv, børnene går ud på gangene og møder andre børn og leger med hinanden, og det er det, jeg synes der er det bedste ved et vandrerhjem,” siger Jette Sørensen, der stadig møder danskere, der aldrig har været på dansk hostel, og som stadig tror, det er sure sokker og fælles sovesale, men som ender med at synes det er fantastisk, fordi der er god plads til børn, fælles legerum med mere. 

  ”Selvfølgelig skal man ikke sove på sovesale eller have fælles bad og toilet. Men jeg vil gerne bevare ånden i, at man laver mad sammen i fælleskøkkenet på tværs af nationaliteter, snakker sammen og at børnene de leger med hinanden, hvad enten de taler sammen eller ej. Det er noget af det jeg synes, Danhostel står for.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Studentermedhjælper - Markedsføring
  | Anette Brylov Hansen

  Multimediedesigner med stærke kommunikative færdigheder

  Projektkoordinator
  | Anette Brylov Hansen

  Danhostel søger en kollega til Salg, udvikling og medlemsservice på reduceret tid