Årets Samhandel-pris går til Danhostel Blåvandshuk

  29. Maj. 2015

  Indkøb er blevet en strategisk ledelsesdisciplin. De store virksomheder er nødvendigvis ikke bedre til den end de små. Det beviser Danhostel Blåvandshuk, der netop har vundet årets Samhandel-pris blandt hoteller, kroer og konferencecentre. De store besparelser viser sig tydeligt på bundlinjen. 45 Danhostels er i dag medlemmer af indkøbsforeningen Samhandel, der har en markant vækst på 40 pct. siden 2012.

  Årets Samhandel-pris

  I gamle dage talte man om at være en god købmand. I dag er professionelle indkøb en strategisk disciplin, som har stor indflydelse på bundlinjen. Det er vigtigt med god ledelse og kommunikation på alle niveauer for at kunne disponere en virksomheds indkøb rigtigt. Nogle virksomheder vælger at indgå i en indkøbsforening for dermed at opnå større volumen og bedre vilkår. Denne udvikling resulterer i store besparelser, bonusser og prisuddelinger til de bedste. Danhostel Blåvandshuk er en af de virksomheder, der har meldt sig ind i en indkøbsforening, og de har netop vundet årets Samhandel-pris, som blev uddelt i april på Hotel Koldingfjord. Det er indkøbsforeningen Samhandel f.m.b.a., der uddeler prisen og som står for indkøb til restauranter, kroer, vandrerhjem, hoteller, cateringvirksomheder og konferencecentre.

  - Vi forsøger kontinuerligt at gøre det rigtige og har gjort meget ud af at formidle fordelene til vores medarbejdere. Det gælder lige fra rengøringsdamen, der køber rengøringsmidler til kokken, som køber madvarer, siger Max Marbæk, vinder af Samhandel-prisen og formand for Danhostel Blåvandhuk.

  God ledelse er også strategiske indkøb

  - Danhostel Blåvandshug vinder prisen blandt vores 225 medlemmer fordi, at de har været de bedste til at forstå og benytte vores aftaler, hvilket jeg ser som et resultat af god ledelse og meget tydelig kommunikation. Deres totale tilbagebetalingsprocent på alt, hvad de har købt ind til driften af deres forretning er på 13,35%, hvilket for Danhostel Blåvandshuk svarer til kr. 180.000 om året, uddyber adm. direktør Torben Serritslev fra indkøbsforeningen Samhandel.

  Bonusbeløbet udregnes i procent, så belønningerne for at købe ind i de rigtige mængder ikke vælges ud fra omsætning. Dermed har de små virksomheder som Danhostel samme muligheder for at vinde som nogle af de store hoteller.

  45 Danhostels er medlemmer af Samhandel – en indkøbsforening med markant fremgang

  2014 er samtidig et succesrigt år for indkøbsforeningen Samhandel med en medlemsstigning på 23 procent fra 2013 til 2014. Ved årsskiftet havde foreningen 196 medlemmer, men allerede i det første kvartal i 2015 havde Samhandel en medlemsfremgang på 21 medlemmer svarende til 23 procent. Foreningens penge tilbagebetales til medlemmerne i form af et optjent bonusbeløb. Den samlede bonussum som medlemmerne fik udbetalt for 2014 var 21,8 mio. kr., hvilket er 70 procent mere end i 2012. Samhandel omsatte i 2014 for 273 mio. kr. Det er en stigning på 40 procent i forhold til 2012. Samhandel blev stiftet i 2007, og i dag er 45 Danhostels medlemmer af indkøbsforeningen.

   

   

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.
  Anette Brylov
  Ny direktør vil styrke Danhostel medlemmernes betingelser og have fokus på strategiske alliancer
  Anette Brylov
  Danhostel, brancheorganisationen for de danske vandrerhjem, uddeler hvert år værtskabsprisen til årets bedste vært. På Danhostels landsmøde i Skanderborg blev Jeanette Birkedal således kåret som…