Rådhuset i Oksbøl sælges tilbage til Blåvandshuk

  10. Jan. 2013

  Varde Kommune har tirsdag den 8. januar besluttet at afhænde det tidligere rådhus til Blåvandshuk Kursuscenter og Danhostel A/S

  -Bestyrelsen i Danhostel Blåvandshuk har efter kun et års spændende drift fundet det oplagt at gardere sig kraftigt til fremtiden og dække behovet for yderligere overnatnings- og kursusmuligheder i det tidligere rådhus for Blåvandshuk Kommune, oplyser centerdirektør Peter Nielsen.

  Succesen i det første år med snart 10.000 overnatninger skyldes et godt samarbejde mellem centrene samt nogle samt nogle meget engagerede medarbejdere. Centret har allerede i efteråret opnået fire stjerner ud af fem mulige.

   

  Arbejdsgruppen

  Udviklingsrådet for Blåvandshuk nedsatte den 20. januar 2011 på et borgermøde en arbejdsgruppe bestående af Henrik Slot Hansen, Helge Nielsen, Thomas Harder og Max Marbæk. Arbejdsgruppen skulle arbejde på alternative anvendelser af rådhuset efter, at Varde Kommune havde besluttet at samle administrationen i Varde. Gruppen valgte fra starten at have det mål at anvendelsen af rådhuset skulle medføre mere liv i Oksbøl og Blåvandshuk. I samarbejde med Blåvandshuk Idrætscenter samt andre aktionærer lykkedes det i december 2012 at få etableret Blåvandshuk Kursuscenter og Danhostel A/S samt købt ejendommen Strandvejen 1 (tidl. Ragu-Ku) og efterfølgende indgå i Danhostelkæden i Danmark. Arbejdsgruppen under Udviklingsrådet er efter missionens gennemførelse blevet nedlagt.

   

  Planer for fremtiden

  Den foreløbige plan er etablering af moderne værelser og gode kursus/mødelokaler i løbet af 2013-2014. Gæster og kursister vil via deres nøglevedhæng have adgang til faciliterne i svømmeland og fitness centret i Blåvandshuk Idrætscenter. Blåvandshuk Danhostel, Kursus & Idrætscenter Strandvejen 1 – 2 6840 Oksbøl Tlf. + 45 70 22 16 53 bic@bicoksbol.dk blåvandshuk.com

  Bestyrelsen har erfaret et stigende behov i det vestjyske for såvel overnatnings-, møde-, kursus-og kontorfaciliteter i forbindelse med et idrætscenter med bade/svømme og fitnessfaciliteter så med tiltaget skulle behovet været dække i Varde Kommune i nærmeste fremtid.

  Rådhuset indeholder rigtig mange kvadratmeter i såvel stue- som kælderplan således, at vi efter købet over 14.000 kvadratmeter til rådighed. Den fælles vision for centrene i Oksbøl er, at vi har omgivelserne til oplevelser og vil fremover udvikle løbende, sluttet Peter Nielsen (”Ny borgmester”)

  Evt. spørgsmål kan rettes til Centerdirektør Peter Nielsen på nr. 51 90 37 25

   

  Flere pressemeddelelser

  Anette Price
  Konkurrencen var målrettet klassetrinene 4.-9. klasse på alle folke- og privatskoler i landet. De heldige vindere kunne vinde et lejrskoleophold på et valgfrit Danhostel til en værdi af kr. 20.000
  Anette Price
  Danmarks frivillige forening af hostels, Danhostel, som pt. tegner 63 medlemmer i Danmark, afholdt den 2. november landsmøde og blandt en række priser uddelte man traditionen tro også årets…
  Anette Price
  Når 37-årige Line Juhl Kronow sammen med sin mand Peter sætter sig i stolen som de nye ejere af Danhostel Sandvig, er det en ægte bornholmer som vender hjem efter 15 år i København.