Benniksgaard i Sydjylland udvider med nyt hostel

    Anette Price

    Det kendte Benniksgaard ved Flensborg Fjord, som i dag driver både hotel, to restauranter, campingplads og golfbane, kan nu også tilbyde sine gæster mulighed for at overnatte på hostel. Benniksgaard har igennem et stykke tid været passivt medlem af Danhostel kæden, men fra marts i år bliver stedets selvstændige anneks, som er en del af det oprindelige Rinkenæs Efterskole, indrettet til nyt hostel. Det nyrenoverede anneks vil fremover hedde Danhostel Flensborg Fjord. Benniksgaard har siden 1951 været i familien Friis’ eje og den nuværende ejer Mads Friis overtog driften af sine forældre i 1977. Med det nye hostel ved Flensborg Fjord har Danhostel 65 medlemmer fordelt over hele landet.

    Ejer Mads Friis vil udnytte synergien mellem hotel og hostel
    Siden Mads Friis sammen med sin kone Ingeborg Friis i 1977 overtog den oprindelige landbrugsejendom Benniksgaard fra sine forældre, er det gået stærkt. Benniksgaard fungerede i mere end 20 år fortsat som et moderne landbrug, og først i 1997 begyndte man for alvor at omdanne stedet. Startende med golfbaner og fra 2000 så de første hotelværelser dagens lys. I dag er også det oprindelige stuehus en del af hotellet, som inklusive to separate bygninger tæller i alt 69 værelser. Derudover har man tilhørende konferencefaciliteter, restaurant, og senest åbnede man i 2016 en helt ny gårdbutik. Det nye hostel har til huse i et separat anneks. Ejer Mads Friis ser masser af potentiale med tilføjelsen af det nye hostel, han fortæller:

    - For Benniksgaard har det altid æret vigtigt at følge med tiden og tænke i nye og spændende muligheder og det viser vores mange forskellige forretninger jo med al tydelighed også. Vi ligger i et af Danmarks mest naturskønne områder og hele området rummer nogle af de væsentligste kapitler af Danmarks historien. Og med en central placering tæt på Sønderborg, Padborg og Aabenraa og tæt på den dansk/tyske grænse tiltrækker vi hvert år et stort antal turister fra både Danmark og Tyskland. Med vores nye hostel får vi nu mulighed for at tiltrække de gæster, som netop ønsker en afslappet overnatningsform til en fornuftig pris. Men samtidig med giver det os også nye muligheder for fx at opgradere vandrerhjemsgæster til hotel overnatning, såfremt de måtte ønske dette. Vi driver jo også restaurant virksomhed og får med flere overnattende gæster også mulighed for at øge restaurantomsætningen. Jeg tror meget på, at vi med vandrerhjemmet får langt flere muligheder for cross selling mellem de to forskellige overnatningsformer til gavn for både vores mange gæster og for virksomheden.

    Nye rammer for store firmafester, julefrokoster, møde og konferencer
    På det nye hostel har man udover værelser også tre mindre moderne mødelokaler. Derudover har man en større konferencesal med plads til 450 personer. Som en del af medlemskabet i Danhostel bliver stedet mødecertificeret efter Danhostels standarder for møder og konferencer. Og som noget helt nyt kan man nu tilbyde virksomheder at afholde årets julefrokost eller firmafest i de nye faciliteter i annekset med overnatning på enten hotellet eller vandrerhjemmet. Ejer Mads Friis kommenterer:

    - Udover at byde vores mange turister og skoleklasser velkommen hvert eneste år, så ønsker vi også at kunne tilbyde virksomheder fra både lokalområdet og fra det øvrige Danmark at afholde fester, møder og konferencer hos os. Og med tilføjelsen af det nye anneks kan vi nu tilbyde vores virksomhedskunder at de kan overnatte i forbindelse med den årlige julefrokost eller firmafest eller i forbindelse med møder og konferencer over flere dage, en mulighed, som vi ved, at mange af vores kunder har efterspurgt. Man vil fremover kunne booke overnatning for op til 200 personer fx i forbindelse med en fest, møde eller konference. Man også vælge at leje vores faciliteter og holde sin egen private fest og fx købe en pakke, som inkluderer lokale, middag, forplejning og overnatning. Skal man blot holde møde har vi nogle rigtig gode og velfungerende faciliteter, hvor virksomheder kan afholde møder på en uformel og afslappet vis og derudover har vi fantastiske udendørs faciliteter, som er meget velegnet til teambuilding, kreative pauser mv.  

    Det nye hostel i Sønderjylland er en del vækststrategien hos Danhostel
    Det nye medlem af kæden er et led i Danhostels vækststrategi frem mod 2020 samt et ønske fra bestyrelsens side om at være tilstede på nogle af de vigtigste destinationer i landet for både turister og forretningsrejsende. Direktør for Danhostel, Ole Andersen, er meget tilfreds med kædens nu styrkede position i region Sydjylland:

    - Vi ser meget frem til vores fortsatte gode samarbejde med Mads Friis og medarbejderne på Danhostel Flensborg Fjord. Vi har jo allerede samarbejdet i snart et par år og fornemmer tydeligt, at alle på stedet arbejder meget professionelt og brænder for at give gæsterne en personlig og nærværende service i afslappede rammer, værdier som passer rigtigt godt til Danhostels værdisæt. Vi er ligeledes rigtig glade for at kunne tilbyde vores gæster endnu en god og attraktiv mulighed for overnatning, når de rejser på forretning, afholder møde eller er turister i denne del af Danmark.

    Danhostel Flensborg Fjord åbner officielt i forbindelse med musikfestivalen ”Back to the Roots”, som finder sted i Benniksgaard Anneks i dagene 16.-18. marts 2018

    For yderligere oplysninger og information kontakt:
    Mads Friis, ejer Danhostel Flensborg Fjord, tlf. 22 33 44 54, 74 65 09 49 eller e-mail: mf@benniksgaardhotel.dk

    Ole Andersen, direktør, Danhostel, tlf. 21 79 64 00 eller e-mail: ole@danhostel.dk

    Læs mere om Danhostel Flesnborg Fjord her.

    Fakta Danhostel Flensborg Fjord:

    • 54 værelser heraf 30 med eget toilet og bad
    • Møde- og konferencefaciliteter for op til 450 personer
    • Veludstyret og hyggeligt gæstekøkken med plads til 16-20 personer ved 6 komfurer
    • 2 restauranter
    • Egen golfbane
    • Boldbane, fitnesscenter og stor idrætshal
    • Biograf
    • 15 shelters 
    • Fri Wi-Fi og fri parkering

    Flere pressemeddelelser

    Anette Brylov
    På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten…
    Anette Brylov
    Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.
    Anette Brylov
    Ny direktør vil styrke Danhostel medlemmernes betingelser og have fokus på strategiske alliancer