Rønde Hostel på Djursland bliver atter en del af Danhostel

    Anette Price

    Det kendte Rønde Hostel på Djursland, som i dag ejes af PGU Rosenholm bliver igen en del af Danhostel. Vandrerhjemmet, var i mere end et halvt århundrede ejet af Rønde Kommune og sidenhen af Syddjurs Kommune, og blev i sommeren 2017 solgt af kommunen til PGU Rosenholm. PGU Rosenholm er et uddannelsestilbud for unge med særlige behov og alle opgaver og gøremål i forbindelse med den daglige drift af stedet løses i samarbejde med de unge. Danhostel Rønde ligger smukt placeret ved Nationalpark Mols Bjerge og består af to bygninger med 15 værelser og i alt cirka 52 sengepladser. Stedet ledes af forstander hos PGU Rosenholm Birgit Smedegaard og af Marianne Falk Nielsen, som står for den daglige drift af hostlet. Med det nye Hostel i Rønde har Danhostel 65 medlemmer fordelt over hele landet.

    Et vandrerhjem med spændende historie og stærk forankring i lokalområdet
    Bygningerne, der i dag tegner Danhostel Rønde blev i 1935 skænket til Rønde Håndværker- og Borgerforening af den tyske baron von Jenisch, som ejede Kalø Gods. I forbindelse med foræringen blev der tegnet klausul om, at der altid skulle drives vandrerhjem på stedet. I 1939 stod det nybyggede vandrerhjem færdigt. De tyske soldater beslaglagde bygningerne under 2. Verdenskrig, men efterfølgende har stedet udelukkende fungeret som vandrerhjem. Som det eneste overnatningssted i byen har Danhostel Rønde fået en helt særlig betydning for byens borgere og er stærkt forankret i lokalsamfundet. Marianne Falk Nielsen, daglig leder af vandrerhjemmet fortæller:

    - Udover at vores vandrerhjem fungerer som uddannelsessted for unge med særlige behov, så har stedet også en stor betydning for livet i byen. Stedet har igennem alle årene været det naturlige samlingspunkt for borgerne og anvendes til rigtig mange forskellige formål – lige fra mad ud af huset, private selskabet, fester som fødselsdage og konfirmationer samt til mødested for virksomheder og forretningsdrivende i byen. Derudover byder vi hvert år masser af turister fra ind- og udland velkommen særligt i sommerhalvåret, hvor de er på kortere eller længere ferier på Djursland.

    Medlemskabet af Danhostel skal være med til at tiltrække flere turister til byen
    Rønde by og området omkring byen besøges hvert år af mange turister, og med det nye medlemskab af Danhostel forventer den daglige leder af stedet Marianne Falk Nielsen endnu flere turismeovernatninger:

    - Med medlemskabet af Danhostel bliver vi en del af en fælles branding og en lang række markedsførings aktiviteter, som jeg er overbevist om vil være med til at øge antallet af turismeovernatninger hos os. Danhostel har udover dette også et rigtigt godt værdisæt, hvor der bl.a. lægges vægt på det gode, hjemlige og nære værtskab, som passer godt til de værdier, som vi sætter højt her på stedet. Vores unge er en stor del af den daglige drift, de deltager på alle områder som reception, forplejning, rengøring og den ud- og indvendige vedligeholdelse og netop vores unge har især brug for de gode værdier i deres læring om service og i udviklingen af deres sociale kompetencer, hvilket bl.a. har været meget afgørende for os i beslutningen om at blive medlem af Danhostel.

    Danhostel Rønde er et godt tilskud til Danhostel kæden
    Ole Andersen, direktør hos Danhostel kommenterer:

    - Danhostel Rønde ligger på Djursland med udsigt til Nationalpark Mols Bjerge, og er et tidligere medlem af Danhostel, som vi er stolte over at kunne byde velkommen tilbage. Djursland er en de største turistdestinationer i Danmark, og vi har længe gerne ville øge kapaciteten i denne del af landet. Med Danhostel Rønde får vi nu muligheden for at byde endnu flere turister, forretningsrejsende og mødegæster velkommen. Marianne Falk Nielsen har en baggrund i bl.a. campingbranchen og er et kendt ansigt i byen, og jeg er overbevist om, at Marianne og alle medarbejdere på stedet vil være med til at vi får succes med vores nye Danhostel på Djursland.

    For yderligere oplysninger og information kontakt:
    Birgit Smedegaard, forstander for PGU Rosenholm, tlf. 61 72 92 02 eller e-mail: bsm@pgu.dk

    Marianne Falk Nielsen, daglig leder af Danhostel Rønde, tlf. 40 4018 11 eller e-mail: mni@pgu.dk
    Ole Andersen, direktør, Danhostel, tlf. 21 79 64 00 eller e-mail: ole@danhostel.dk

    Læs mere om Danhostel Rønde her.

    Fakta Danhostel Rønde:

    • 7 dobbeltværelser og 8 familieværelser med 4 eller 6 køjesenge
    • Alle værelser har udgang til fælles terrasse med udsigt over Kalø Slotsruin og bugten
    • Møde- og konferencefaciliteter for op til 50 personer
    • Veludstyret og hyggeligt gæstekøkken
    • Udendørs faciliteter: minigolfbane, legeplads, stor grill, stor have og udsigtsterrasse
    • Opholdsstue med TV
    • Fri Wi-Fi og fri parkering 

    Flere pressemeddelelser

    Anette Brylov
    På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten…
    Anette Brylov
    Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.
    Anette Brylov
    Ny direktør vil styrke Danhostel medlemmernes betingelser og have fokus på strategiske alliancer