Den kongelige marskrute

  En cykeltur på historiens vingesus
  Den kongelige marskrute tager jer igennem Tøndermarsken, Danmarks største eng på ca. 2500 hektar, og videre over grænsen til Tyskland. Her kan I prøve at have det ene ben i Danmark og det andet i Tyskland, når I besøger Rosenkranz/Rudbøl. Turen tager jer til Tønder, hvor I får rig mulighed for at snuppe en kop kaffe eller kage på en af byens hyggelige caféer. Kør forbi Tønder-Rømø Turistforening, hvis I har brug for et kort eller anden inspiration til turen.
  Besøg Schackenborg Slot, Hans Kongelige Højhed Prins Joakims gemakker, som er beliggende i den smukke landsby Møgeltønder. Her kan I parkere cyklen og forsætte ad den smukke brostensbelagte Slotsgade til fods, som var I med i et H.C. Andersen eventyr. På Møllevej finder I en udstilling om Guldhornene, som blev fundet her i helholdsvis 1639 og 1734.
  I kommer også igennem Højer, hvor I kan prøve en af de to enestående pølsemagerier, Højer Pølser og Marsk Pølser. Parker cyklen ved Højer Mølle, der siden 1857 har fungeret som byens vartegn og nyd naturen.
  En skøn rute på historiens vingesus gennem marskland og idylliske landsbyer for hele familien.
  Læs mere om ruten her.
  Tilbage til Cykelruter I Danmark