Naturens skattekammer

  Tag på opdagelse i mosebissernes land
  Nær kysten omkring Blokhus finder I denne hyggelige cykelrute, som tager jer tæt på livet på landet, moser, klitheder og andre naturperler. I kører ad fine snoede asfaltveje, lange strækninger og grusveje, når I tager på opdagelse i mosebissernes land. Helt frem til 1960’erne arbejdede såkaldte ”mosebisser” i moserne og på Briketfabrikken. I dag er Kaas Briketfabrik ikke længere aktiv, men den store bygning står der stadig.
  Den åbne klithede er en sjælden naturtype, der byder på spændende krybdyr, insekter og fugle, når i kører igennem og videre til marker og små gårde. Når I ankommer til Tranum, kan I besøge den lille skovlegeplads eller tage en tur på byens galleri. I Fosdal finder I gode vandreruter og udsigtspunkter, hvor I passende kan hoppe af cyklen, slå jer ned, og nyde den eventuelt medbragte frokostkurv.
  Naturens skattekammer er, som navnet antyder, en skøn cykelrute for jer, der vil opleve den danske natur på første række fra cykelsadlen. Bemærk at ruten med fordel kan cykles mod uret, hvis I vil forsøge at undgå den stærke vestenvind og nyde medvinden på de åbne strækninger.
  Læs mere om ruten her.
  Tilbage til Cykelruter I Danmark