5 myter om det at bo på vandrerhjem/hostel

  Line Juhl Kronow

  Læs om de 5 mest almindelige myter om især overnatning på hostel i udlandet. Den marketingansvarlige for Hostelworld, en global hostel-booking platform, og kommunikationsdirektøren for Hostelling International USA, kommer bl.a. med deres input til de 5 myter.

  1: Hostels er kun for ”lav budget rejsen”.
  Vandrerhjem har længe været løsningen, når backpackere skulle spare penge i dyre europæiske byer. Men definitionen af "lav budget rejsende" har ændret sig med tiden og hostels findes stort set overalt i verden, ikke kun i Europa.

  "Hostels appellerer til alle samfundslag, og tilbyder stor værdi for ethvert budget," siger Otto Rosenberger, marketingansvarlige for Hostelworld, en global hostel-booking platform med over otte millioner anmeldelser på 33.000 hostels i mere end 170 lande. "Hostel rejsende har tendens til, at blive længere og besøge flere steder end den gennemsnitlige turist. Som et resultat af dette, er flere og flere begyndt at tilbyde komfortable og mere moderne forhold for rejsende, herunder private værelser, sociale arrangementer, lokalt inspireret køkken, hippe barer og omgivelser med hipt design."

  Gæsterne og faciliteterne på hostels har ændret sig meget, siger Netanya Trimboli, kommunikationsdirektøren for Hostelling International USA (HI USA), som har eksisteret i mere end 80 år. HI USA er en nonprofit medlemsorganisation, der har mere end en million overnatninger om året, med gæster fra hele verden. "Det er oplevelsen og de nye rammer, der betyder at vores gæster kommer tilbage," siger Trimboli. "Vandrerhjem er den eneste overnatningsform, hvor du kan være omgivet af globale rejsende, fra mere end 100 lande, der har det samme mål: At møde andre rejsende."

  Uanset om du rejser solo, med familien eller med venner, vil overnatning på hostels fremme det sociale gennem vandreture, spil, lokale middage og attraktioner. Den følelse af fællesskab, påpeger Trimboli, er ikke noget du ville finde, hvis du overnattede med Airbnb eller et traditionelt hotel, uanset dit budget.

  2: Overnatning på vandrerhjem kan være mindre sikkert.
  Dette er desværre en vedvarende myte, der ikke har noget hold i virkeligheden.

  "I betragtning af, at over 60 % af rejsende rejser alene disse dage," siger Rosenberger fra Hostelworld, "er det let at forstå, hvorfor sikkerheden har høj prioritet." Han peger på, at de fleste hostels" har 24/7 sikkerhedsvagter, skabe til dine personlige ting, og aflåste private værelser." Trimboli HI USA er enig og tilføjer, at på alle vandrerhjem i organisationen Hostelling International (som bl.a. Danhostel høre under), er billede ID påkrævet ved check-in og kun overnattende gæster er tilladt i områder med værelser.” Og Heldigvis ønsker alle gæster at skabe et positivt miljø i deres ferie.

  3: Hostels tilbyder kun den mest skrabede overnatningsform.
  Det kan have været tilfældet, dengang dine forældre rejste rundt i Europa i 1972, men ikke nu. Det typiske hostel er ikke længere et skrabet værelse i en skummel gyde i en storby. Som minimum, finder du på de fleste hostels, gratis Wi-fi, stor morgenmadsbuffet, gratis eller billige aktiviteter, ture eller udflugter, gratis brug af brætspil og bøger og fuldt udstyrede køkkener. Det er også muligt at finde vandrerhjem "Der udlejer cykler, har mindre biblioteker, restaurant på stedet, bar og natklub og kæledyr", siger Rosenberger fra Hostelworld. "Hostels tilbyder også linned service og rengøring."

  Når det er sagt, skal man huske på, at det stadig er vandrerhjem vi taler om og Trimboli fra HI USA siger, at "faciliteterne primært er designet til at fremme det sociale blandt gæster, lære om den lokale kultur og opleve stedet. Det er sandt, at du næppe finder roomservice eller et fitnesscenter på hostels, men de fleste vandrerhjem er specielle, sjove og vil gøre alt for at få dig til at føle dig hjemme."

  4. Vandrerhjem er fint nok hvis du bare skal sove et sted, men ikke egnet til familier eller par.
  Selvom der stadig er køjesenge i sovesale, bliver de fleste hostels nu også benyttet af par og familier. Stort set alle hostels tilbyder private værelser og mange med bad og toilet på værelset til familier. En fordel er, at der er store værelser med plads til hele familien på et værelse. 4-5 sengs værelser er standart mange steder.

  5. Vandrerhjem er kun for unge mennesker.
  Rosenberger fra Hostelworld indrømmer, at "mellenium rejsende i alderen fra 18 til 34 år, har skabt et boom i hostel industrien, men overnatning på vandrerhjem er stadig for alle og langt mere udbredt blandt familier i dag."

  Trimboli HI USA siger: "Vores vandrerhjem arbejder på altid at skabe tolerance ved, at tilskynde til samvær og samtale blandt alle gæster, der er forskellige fra en selv, så alle er altid velkomne."

  I Danmark er andelen af familier der overnatter på Hostels langt højere end singlerejsende og tendensen er stigende. Familierne er vilde med det sociale og de rammer der tilbydes, hvor der er plads til børn og aktivitet også indenfor på en regnvejrsdag.

  Frit oversat fra denne artikel
   

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.