5 tips til at få en vellykket efterårsferie med børnene.

  Line Juhl Kronow

  Efterårsferien er tit pakket med oplevelser og aktiviteter, der kan få selv det mest aktive barn til at blive en anelse træt. Her er en række tips til en god og vellykket efterårsferie, der også giver tid til afslapning og kvalitetstid.

  1: Sæt forventningerne ned.
  Der er ingen grund til at tro, at alt bliver perfekt og at lille Noah ikke bliver sur og træt engang imellem. Accepter at det kan ske og forbered jer på det. Tag klapvognen med, husk en pose med snacks osv.

  2: Forbered godt, men undlad at planlægge alt.
  Brug planlægningstiden på at forberede de ting, der skal til for at ferien kører vellykket. Husk transportsygepiller, plastre, tæpper til bilen og alt det andet, der ikke er sjovt at stå og mangle, når man har brug for det.
  Undlad at bruge tiden på at planlægge alt det I skal nå og se på 4 dage. Og jo, selvom I sagtens kan klemme mere ind, så lad vær´. Lav en kort liste over ting I gerne vil prøve og en anden liste med ønsker til ting I også gerne vil, hvis I har tid og overskud til det.

  3: Kvalitetstid sammen
  Tag på vandrerhjem. Her kan I alle sove i samme værelse og være tæt på hinanden. Her er gode faciliteter der giver plads til børn og familier. I kan lave mad sammen i fælleskøkkenet og spille spil i opholdsstuen. Så gør det måske ikke så meget, at det regnede når I nu havde planlagt en tur i Legoland, for ungerne fik alligevel god kvalitetstid med mor og far.

  4: Hold en kort ferie
  Tid hjemme til at koble af er guld værd både for børn og voksne. Efterårsferien kan nemt deles op i et par dage hjemme, 3-4 dage ude og et par dage hjemme igen. Så får man både oplevelser og tid hjemme med familien.

  5: Hold pauser i transporten
  Der kan være langt til Vesterhavet eller til Bornholm, derfor kan det være en god idé, ikke at tage hele turen på en gang. I kan planlægge en overnatning på vejen, eller gøre et par små stop undervejs. Ungerne vil helt sikkert sætte pris på en halv times leg, på en tilfældig strand på vejen eller en is på en rasteplads. Få krudtet børnene godt af, inden I kører videre.

  Rigtig god efterårsferie!

   

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.