5 tips til at få en vellykket efterårsferie med børnene.

15. Sep. 2016
Line Juhl Kronow

Efterårsferien er tit pakket med oplevelser og aktiviteter, der kan få selv det mest aktive barn til at blive en anelse træt. Her er en række tips til en god og vellykket efterårsferie, der også giver tid til afslapning og kvalitetstid.

1: Sæt forventningerne ned.
Der er ingen grund til at tro, at alt bliver perfekt og at lille Noah ikke bliver sur og træt engang imellem. Accepter at det kan ske og forbered jer på det. Tag klapvognen med, husk en pose med snacks osv.

2: Forbered godt, men undlad at planlægge alt.
Brug planlægningstiden på at forberede de ting, der skal til for at ferien kører vellykket. Husk transportsygepiller, plastre, tæpper til bilen og alt det andet, der ikke er sjovt at stå og mangle, når man har brug for det.
Undlad at bruge tiden på at planlægge alt det I skal nå og se på 4 dage. Og jo, selvom I sagtens kan klemme mere ind, så lad vær´. Lav en kort liste over ting I gerne vil prøve og en anden liste med ønsker til ting I også gerne vil, hvis I har tid og overskud til det.

3: Kvalitetstid sammen
Tag på vandrerhjem. Her kan I alle sove i samme værelse og være tæt på hinanden. Her er gode faciliteter der giver plads til børn og familier. I kan lave mad sammen i fælleskøkkenet og spille spil i opholdsstuen. Så gør det måske ikke så meget, at det regnede når I nu havde planlagt en tur i Legoland, for ungerne fik alligevel god kvalitetstid med mor og far.

4: Hold en kort ferie
Tid hjemme til at koble af er guld værd både for børn og voksne. Efterårsferien kan nemt deles op i et par dage hjemme, 3-4 dage ude og et par dage hjemme igen. Så får man både oplevelser og tid hjemme med familien.

5: Hold pauser i transporten
Der kan være langt til Vesterhavet eller til Bornholm, derfor kan det være en god idé, ikke at tage hele turen på en gang. I kan planlægge en overnatning på vejen, eller gøre et par små stop undervejs. Ungerne vil helt sikkert sætte pris på en halv times leg, på en tilfældig strand på vejen eller en is på en rasteplads. Få krudtet børnene godt af, inden I kører videre.

Rigtig god efterårsferie!

 

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Tag på en forunderlig tur under jorden – Mønsted Kalkgruber
| Line Juhl Kronow

Man tror næsten ikke, at det er Danmark, man befinder sig i. Men ikke langt fra Viborg kan du besøge de betagende Mønsted Kalkgruber, som er blevet gjort til en moderne oplevelse med lyd- og lysinstallationer.

Danhostels bestyrelse får to nye kvindelige medlemmer
| Line Juhl Kronow

Da Danhostel afholdte deres ordinære generalforsamling på Danhostel Kalundborg d. 30. april 2019, blev der valgt to nye bestyrelsesmedlemmer. De to er Rikke Hobolt, ejerrepræsentant fra Danhostel Rømø og Kathrine Lind, værtsrepræsentant fra Danhostel Copenhagen Bellahøj.