Bo på et fly, og syv andre ting du ikke vidste

08. Jun. 2012

Jumbo HostelJumbo Hostel

Der findes over to millioner hostels over hele verden, og der kommer stadig flere til. Billig overnatning er populært som aldrig før, og med de løbende forbedringer har det aldrig været billigere og bedre at bo på hostel.

Alle størrelser og former

Vandrerhjem er af mange kendetegnet ved store sovesale og fællesspisning, men sådan er det langt fra. Alle vandrerhjem er kendetegnet ved at være vidt forskellige. Vidste du for eksempel, at der findes hostels, hvor man sover i senge ombord på et skib eller fly? I Amsterdam kan man bo på den flydende Hostelboat Anna Maria ll, og i Stockholm kan du gå til køjs i en Boeing 747 på Jumbo Hostel.

Hostel og turistbureau

Mange hostels både i Danmark og udlandet tilbyder udover god stemning og billig overnatning at arrangere aktiviteter i lokalområdet. Derudover samarbejder mange hostels med lokale turarrangører.

Gratis mad

På mange hostels er der morgenmad inkluderet. Det kan være alt fra sandwich til overdådige morgenbuffeter, som du finder på mange Danhostels.

Ferie for familien

Mange hostels har værelser specielt indrettet til familier, og mange Danhostels er indrettet med henblik på ferie for familier og voksne, og ikke kun for unge som det tidligere var tilfældet mange steder. Nogle hostels er specifikt begrænset til forskellige aldersgrupper.

Fællesskab og barskab

På alle Danhostels er der hyggelige fællesarealer, hvor rejsende kan mødes og dele rejseerfaringer, tips og oplevelser. Mange hostels har desuden en bar på stedet.

Internet og swimmingpool

Mange hostels tilbyder gratis internet, nogle har swimmingpool og andre har motionscenter. Klik ind på hihostel.com og se alle mulighederne.

100 år gammel ide

I 2009 var det 100 år siden, at verdens første permanente vandrerhjem åbnede dørene for gæster. Vandrerhjemmet ligger på slottet Altena i det vestlige Tyskland og eksisterer stadig i dag.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Danhostel får ny sekretariatschef
| Anette Brylov Hansen

Danhostel har ansat Allan Schmidt som sekretariatschef i Danhostel med start den 1. oktober 2020

Danhostel Haderslev søger nye værter
| Anette Brylov Hansen

Erlevhus søger forpagter/ forpagterpar til et veldrevet, bynært og smukt beliggende vandrerhjem ved Haderslev Dam med tilhørende hytter og campingplads til overtagelse pr. 1. januar 2021, idet det nuværende forpagterpar, efter 13 gode år, har valgt at trappe ned og søge nye udfordringer.