Charmerende hostel midt i Jerusalem

    Rasmus Sandvig Brask

    Fra Agron Guest House i det centrale Jerusalem kan du til fods ad bakkede gader hurtigt nå både den moderne del af byen og den gamle bydel, hvor tiden har stået stille i århundreder.

    Jerusalem byder på det bedste fra flere verdener og er i sig selv en kontrast til resten af det ørkendækkede og generelt vestligt indstillede Israel. Med sin beliggenhed på en række bakketoppe i cirka 800 meters højde og med ortodokse jøder, kristne og muslimer samlet på et sted er byen et “must” på enhver rejse til Israel.

    Hvis varmen bliver for meget i den sydlige Negev-ørken, eller badeferien i Tel Aviv trænger til et kulturelt tilskud, er Jerusalem stedet at besøge. Med nogenlunde svale temperaturer selv om sommeren og umådelige mængder kultur og historie, er der ikke noget at sige til, at hele tre store verdensreligioner har stredes om denne by.
    Agron Guest House i det centrale Jerusalem er det perfekte udgangspunkt for et behageligt og økonomisk ophold i byen. Hostellet ligger tæt på byens centrum med alt, hvad den har at byde på af restauranter, barer og natklubber, og samtidig er der ikke langt at gå til den gamle bydel, hvor muslimsk, kristen og jødisk kultur for alvor mødes.

    Bydel hvor kulturer mødes
    Den gamle bydels virvar af små gader byder på alle slags produkter til salg, alt fra ordinære souvenirs til de rene røverkøb. Bliver fødderne trætte af at gå i de skrånende gader, kan man nyde et lækkert arabisk måltid eller en kølig forfriskning i en af de mange små caféer.
    Bydelen byder på helligdomme for både jøder, kristne og muslimer, og især Gravkirken i den kristne del er et besøg værd, men også både den berømte grædemur og Al Aqsa-moskeen ligger i nærheden.

    Hyggeligt hostel
    Agron Guest House er en del af Israel Youth Hostel Association, der driver 20 hostels i Israel. Hostellet ligger på toppen af en lille bakke, og fra de øverste etager er der en fantastisk udsigt over byen. Hostellet byder på alle slags værelser - fælles for dem er dog, at de har aircondition, tv, bad og toilet samt trådløst internet.
    Hver morgen er der morgenmad i spisesalen i stueetagen, hvilket er inkluderet i prisen. Lige over for hostellet ligger et velassorteret supermarked, og der er restauranter i nærheden.

    Charmerende hostel midt i JerusalemCharmerende hostel midt i Jerusalem
    Charmerende hostel midt i JerusalemCharmerende hostel midt i Jerusalem

    Det skal du opleve, mens du er i Jerusalem:

    • Den gamle bydel
    • Knesset, det israelske parlament, hvor der er rundvisninger flere gange om ugen'
    • Dagstur til Massada ved Det Døde Hav, hvor du - næsten - kan gå på vandet
    • Mamilla Pool - et gammelt vandreservoir, der viser hvordan oldtidens Jerusalem fik vand.
    • Jerusalems botaniske have
    Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

    Modtag Danhostel nyhedsbrev

    Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
    Nyt Danhostel åbner i Aalborg
    Cecilie Karlsson

    Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

    Årets Vært 2023 John Haurits
    Anette Brylov Hansen

    På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.