Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre modtager vinterstrik fra Danhostel kæden

  Anette Brylov Hansen

  - Vinterstrikket er en del af Danhostels landsdækkende kampagne ”Strik for en sag”
  Der var stor glæde på Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre, da Danhostel i dag kom forbi med masser af lunt vinterstrik til herbergets kvinder.

  Donationen er et resultat af kampagnen Strik for en sag, som Danhostel lancerede på alle sine 63 hostels tidligere på året. Her opfordrede man både gæster og medarbejdere på de forskellige hostels til at gribe strikkepindene og være med til at strikke halstørklæder, huer, vanter mv. det hele med det gode formål at donere de mange strikkede effekter til mennesker med særlige behov. Strik for en sag kampagnen er blot en af de mange aktiviteter, som Danhostel i år har implementeret i forbindelse med deres engagement og arbejde med FN’s Verdensmål.

  For Danhostel er arbejdet med FN’s Verdensmål blevet en hjertesag

  Da Danhostel tidligere på året som en af de første hostel kæder i verden, offentliggjorde deres engagement i FN’s Verdensmål, var det med et ønske om virkelig at kunne gøre en forskel både nationalt og lokalt. Man uddannede i denne forbindelse alle medarbejdere hos Danhostel og udarbejdede ligeledes en konkret handlingsplan, som der nu arbejdes aktivt med både centralt og lokalt.

  Lokal Danhostel vært i Skagen står bag initiativet til kampagnen Strik for en sag

  Ideen og initiativet om at støtte Strik for en sag, kommer fra det lokale værtspar på Danhostel Skagen, Tove Therp og Rolf Hauge. Tove har gennem hele livet været en flittig og dygtig ”strikker”, så at gå ind i arbejdet med at strikke til et godt formål, kom helt naturligt, da man på Danhostel Skagen tidligere på året drøftede, hvilke lokale initiativer, man kunne iværksætte i forbindelse med stedets arbejde med FN’s Verdensmål. Vært Rolf Hauge fortæller:

  - Hos Danhostel Skagen ser vi meget positivt på, at Danhostel har valgt at arbejde aktivt med FN’s Verdensmål, og at vi nu også lokalt kan være med til at gøre en forskel for hinanden og for vores planet. Vi arbejder allerede med flere tiltag heroppe og da min kone Tove kom på ideen om at vi kunne strikke til danskere, som har behov for lidt særlig støtte fx her i vintermånederne, så synes vi begge, at den gode idé skulle bringes videre til alle vores hostels i Danmark. På denne måde kunne vi brede initiativet ud og være med til at hjælpe endnu flere mennesker. Og det har været en stor fornøjelse for os at se, hvor positivt både vores medarbejdere, gæster og folk fra lokalområdet har taget imod opfordringen til at strikke – der er gennem de seneste mange måneder blevet strikket flittigt og vi er godt tilfredse med vores bidrag, som jo netop doneres til et rigtigt godt og vigtigt formål, udtaler Rolf Hauge.

  Dansk Røde Kors takker for det fine bidrag

  Det var Mia Omø Lundsgaard Larsen, forstander på Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre, som på vegne af Røde Kors og deres 27 hjemløse kvinder på herberget, modtog Danhostels vinterstrik tidligere på dagen. Og forstanderen takkede varmt for bidraget, og udtalte blandt andet:

  - Vi er rigtig glade for det dejlige vinterstrik, som vi i dag har modtaget af Danhostel. Donationer fra både private personer og fra virksomheder, er utroligt vigtige for os i vores arbejde med at hjælpe særligt udsatte grupper i befolkningen. Og netop i de kolde vintermåneder, har vi hårdt brug for både huer, vanter og halstørklæder til vores 27 kvindelige beboere. Jeg ved, at det hele vil blive godt modtaget og på vegne af Dansk Røde Kors, siger jeg Danhostel en varm tak, fordi de har valget at støtte vores særligt sårbare kvinder her på herberget, udtaler Mia Omø Lundsgaard Larsen.

  For yderligere information og spørgsmål, kontakt venligst:

  Anette Brylov Hansen, Online og Marketingchef, Danhostel:

  Telefon: 5138 6803 / Mail: brylov@danhostel.dk

  Rolf Hauge, vært Danhostel Skagen

  Telefon: 4018 0122 / Mail: kontor@danhostelskagen.dk

   

  Mia Omø Lundsgaard Larsen, forstander Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre

  Telefon: 2173 4591 / Mail: herberget@psv1.regionh.dk

  Læs mere om Danhostel og om deres arbejde med FN’s Verdensmål på www.danhostel.dk

  Læs mere om Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder på www.densocialevirksomhed.dk

  Læs mere om FN’s Verdensmål på www.verdensmaalene.dk

   

  Fakta om Danhostel:

  • 63 hostels er tilknyttet Danhostel-kæden (2019)
  • Medlemmerne har tilsammen ca. 1 mio. overnatninger fordelt på familier og feriegæster, lejrskoler, sports- og fritidsgrupper samt håndværkere.
  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.