En varm velkomst til de tusind bakkers land

25. Dec. 2012
Niels C. Jensen

Rwanda er mest af alt kendt for det frygtelige folkemord i 1994, hvor over en millioner mennesker blev dræbt. Virkeligheden er, at Rwanda i dag et pragtfuldt, velorganiseret lille land i hjertet af Afrika.

I Rwanda kalder de deres land for de tusind bakkers land, og den beskrivelse passer rigtig godt. Rwanda er fyldt med grønne bakker og dale, hvor end man kigger hen. Landets hovedstad ligger fordelt over en række bakker, som hver især har deres charme.

Centrum omkring Union Trade Center, hvor der er butikker, restauranter og hoteller. Her kan du spise veltilberedt mad fra hele verden til billige penge og shoppe på næsten europæisk maner.

Regeringskvarteret med hyggelige cafeer, hoteller og restauranter. Det er også her Discover Rwanda Youth Hostel er placeret.

Historien der ikke må glemmes
En vigtig del af et besøg i Rwanda er en tur på Kigal Memorial Center, hvor man på et par timer kan blive meget klogere på folkemordet i Rwanda i 1994. Over hele landet findes der mindesmærker for de tragiske begivenheder, men centret i hovedstaden giver den bedste information.

En anden meget anbefalelsesværdig værdig oplevelse er Lake Kiyu i det vestlige Rwanda. Byen Kibuye eller nabobyen Gisenyi er et godt udgangspunkt for nogle dejlige dage med fantastisk udsigt, bådture og badning ved ferskvandssøen på grænsen til Congo.

Gorillaer er Rwandas nummer et turistattraktion. I nationalparken 'Volcanoes National Park' i den nordlige del af landet har man mulighed for at komme helt tæt på de fantastiske dyr, som på mange måder minder om os mennesker. Området er også kendt for sine trekkingruter.

Udforsk Rwanda
Som en perfekt base for dine eventyr i Rwanda ligger Discover Rwanda Youth Hostel centralt placeret i Kigali. Hostellet er startet i 2010 og velbesøgt af turister og frivillige fra hele verden, hvilket giver en hyggelig og afslappet stemning, alt overskud fra hostellet går direkte til Kigali Memorial Center.

Stedet som huser Discover Rwanda Hostel var oprindeligt bolig for lederen af Højesteret. Med sine mange værelser, vindeltrappe, terrasser og grønne have er stedet perfekt som hostel, og med gratis internet, bar, lokal mad og venligt personale er gæsterne her garanteret en god oplevelse.

Læs mere om Discover Rwanda Youth Hostel her og på Facebook.

Discover Rwanda Youth Hostel er i gang med at blive optaget i Hostelling International, og kan derfor endnu ikke bookes på hihostel.com

En varm velkomst til de tusind bakkers landEn varm velkomst til de tusind bakkers land
En varm velkomst til de tusind bakkers landEn varm velkomst til de tusind bakkers land

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
SlotssøBadet har overtaget driften af Danhostel Kolding
| Anette Brylov

Der var faktisk planlagt et åbent hus allerede her i slutningen af april – men på grund af Corona krisen er dette udsat til senere. Det forventes at kunne blive inden højsæsonen går i gang i juli måned.

MØD VORES VÆRTER - 13 Line Juhl Kronow - Vært på Danhostel Sandvig
| Anette Brylov

Line er sammen med sin mand Peter vært på Danhostel Sandvig, som er det eneste Danhostel på Bornholm. Stedet ligger på Nordbornholm midt i noget af det smukkeste natur Bornholm har at byde på.