Fynsk skoleklasse vandt lejrskoleophold

  18. Feb. 2013
  Anette Brylov

  6.a på Tarup skole fik kæmpe overraskelse, da de fik overrakt gavekort til lejrskoleophold i København som vinder af Danhostels store lejrskolekonkurrence.

  Klasselærer Jannie Søgaard fra 6.a på Tarup Skole i Odense har nok en lidt større stjerne hos sine elever i disse dage. Uden elevernes viden deltog hun nemlig i Danhostels store lejrskolekonkurrence, og hendes svar omkring, hvad der er vigtigt for en god lejrskole, og hvorfor lejrskoler er guld værd for folkeskoleelever var så gode, at Jannie Søgaard blev udvalgt til vinderen af et lejrskoleophold efter eget valg over hele Danmark.

  Men eleverne - de vidste ingenting

  Det gjorde de først, da marketingchef fra Danhostel, Mette Vestergaard, stod i døren til klasseværelset sammen med de lokale medier, og med balloner, T-shirts og flødeboller serverede den vildeste overraskelse for de måbende elever. Og da hun overrakte et lejrskolegavekort på 15.000 kr. til klassen, så var der vild jubel i 6.a.

  Klasselærer Jannie Søgaard vidste godt, de havde vundet konkurrencen, og havde i tiden op til Danhostels overraskelsesbesøg haft svært ved at skjule den glædelige nyhed, og nu glæder hun sig bare til at komme afsted med klassen.

  ”Som lærer har man mere tid til eleverne, man kan hygge sig og taler om andre ting end til hverdag. Man kan sagtens få undervisning ind i en lejrskole, selvom det bliver i en anden form. Vi har tidligere været i Ribe, hvor vi var på vikingecenter og i Oldtidspark, hvor vi slagtede dyr, lavede mad over bål og hørte om vikinger. Det er historieundervisning, der gør et meget større indtryk på børnene, og det er jo helt umuligt at lave i klassen,” siger Jannie Søgaard, der sammen med klassen var hurtige til at bestemme, at turen skulle gå til København, og derfor står den nu på shopping, sightseeing og ophold på Danhostel Copenhagen City, når foråret melder sig over Danmark.

  Herunder ses nogle af Jannie Søgaards besvarelser i Danhostels store lejrskolekonkurrence, hvor hun mente, at lejrskoler er guld værd for folkeskoleelever:

  "Det bedste ved at være på lejrskole er, at man lærer eleverne at kende på en helt anden måde end i den daglige undervisning. Og det er guld værd".

  "Det gør i bund og grund ikke så meget, om man er i Ribe, på Bornholm eller i London. Der er muligheder for spændende og kreativ undervisning overalt".

  Det vigtigste på en lejrskole er sammenhold, samhørighed og fælles oplevelser.

  "Lejrskoler er fantastisk givende - hvad enten man er lærer eller elev".

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Studentermedhjælper - Markedsføring
  | Anette Brylov Hansen

  Multimediedesigner med stærke kommunikative færdigheder

  Projektkoordinator
  | Anette Brylov Hansen

  Danhostel søger en kollega til Salg, udvikling og medlemsservice på reduceret tid