Håndværkere foretrækker Danhostel

  03. Feb. 2012
  John de Summer-Brason

  Håndværkere kalder Danhostel

  Kim Filthuth og John Clausen ved Danhostel Copenhagen Amager 

  Håndværkere kalder Danhostel

  I takt med at finanskrisen har presset byggeriet, er der fornyet opmærksomhed på den regulære overnatningsform Danhostel byder.

  Kim Filthuth og John Clausen, der har brugt Danhostel Copenhagen Amager flittigt under bygningen af Bella Sky Comwell Hotel fortæller.

  "Hvorfor vi foretrækker Danhostel, " spørger Kim Filthuth fra Danclimb, der er Danmarks største byggefirma i sin helt, helt specielle niche. "Ja, men det er jo fordi Danhostel er let at gå til. Alle Danhostels har et overkommeligt prisniveau. Du kender standarden. Dejligt nemme at booke over nettet. Du ved, hvad du får, før du kommer."

  Vi har sat Kim Filthuth og John Clausen stævne på Danhostel Copenhagen Amager, der med moderne faciliteter, herunder et veludstyret køkken og hele 514 senge ligger centralt placeret på Amagers gamle græsningsarealer ved Bella Center og Danmarks største indkøbscenter Field's.

  Når folkene fra Danclimb har fået et fortroligt forhold til Danhostel Copenhagen Amager, skyldes det, at det er brugt flittigt under opførelsen af Ørestaden. De har især arbejdet med på DR Byens Koncertsal og senest Bella Sky Comwell Hotel, hvor man vanskeligt har kunnet bruge stilladser på grund af de to tårnes sensationelle hældning. Danclimbs specialitet er nemlig gennem rappelling og klatring at montere vinduer og facadeelementer eller tilsvarende hejse sig ned og reparere og støbe på glasfibervinger. Og det gør de så godt, at de som en flok moderne navere rejser land og rige rundt for at bygge og vedligeholde på høje bygningsværker; huse, master og vindmøller.

  Håndværkere kalder Danhostel

  Bygger Danmark, bor på Danhostel

  Det er dyrt for os som mellemstor virksomhed at skulle ud og indkvartere mange folk, det være sig kortvarigt eller længerevarigt, på hoteller. Og mange gange har vi ikke brug for de ekstra faciliteter hotellerne tilbyder," tilføjer John Clausen. "De håndværkere, vi har kaldt ind fra udlandet eller Jylland, for den sags skyld; når de er færdige med arbejdet, så er det om at komme hjem på hostellet og så op igen næste morgen."

  Anne Marie Gundestrup fra Danhostel Copenhagen Amager bekræfter, at vandrerhjemmet er stærkt søgt af håndværkere i vintersæsonen: "Vi har gode erfaringer med vores håndværkere. Vi har rigtig mange faste, som bor her mandag til torsdag. De kører typisk klokken 7-8 om morgenen og er så tilbage igen kl. 7 om aftenen. Det er meget forskelligt hvad de vil have. Nogle vil bare have det så billigt som muligt. Fem mand på fælles værelse med fælles bad og toilet. Andre vil gerne have enkeltværelse. Det handler i reglen om hvem, der skal betale."

  Byggeriets bjergbestigere ønsker plads

  Hos Danclimb er de ikke tvivl om hvad deres højt specialiserede klatrere, der udover certificeringerne altid har en håndværksuddannelse, ønsker. "De vil ikke sove på 4-mandsstuer. De gider ikke kigge på tre andre håndværkere fra andre firmaer som går rundt i badetøfler, hører radio og spiser chips. Det er alfa og omega for vores rejsende håndværkere, at de kan få et enkeltværelse. Og da Danhostel er leveringsdygtige i enkeltværelser og herudover dejligt nemme at booke i modsætning til hotellerne, hvor rabatterne kan være fuldstændig uigennemsigtige, er Danhostel blevet meget interessant i takt med at budgetterne er presset. Hvad der også peger i retning af Danhostel, er, at det næsten altid er nemt at parkere vore firmabiler ved Danhostels. Det gælder desværre ikke alle hotellerne."

  Hvad og hvem er værst?

  Når man spørger drengene fra Danclimb, hvad der er værst ved Danhostel svarer de begge med tanke på fordomme om skrabet overnatning: "Navnet!"

  Spørger man Anne Marie Gundestrup, hvad der er værst ved håndværkerne, svarer hun med et smil på læben: "Det er, når 10 håndværkere fra et firma har rendt rundt på en mudret arbejdsplads og ikke tænker på lige at børste skoene af når de kommer hjem. Pludselig har vi jord op og ned ad gangene og inde på tæpperne. Så hiver vi lige fat i dem og spørger, om de ikke næste gang lige ta'r skoene af? Og så gør de jo det!

  I november har omkring halvdelen af overnatningerne lagt på familieværelser. Familier i weekenden og håndværkere i hverdagen. Jeg vil tro, at håndværkerne har tegnet sig for 40 % af belægningen på værelserne, og vi har faktisk haft flere håndværkere i 2011 end de to foregående år" slutter Anne Marie Gundestrup.

  Håndværkere kalder Danhostel

  Danhostel kan bookes overalt

  For at komme uden om byggeriets nedtur, har Kim og John de sidste par år fået certificeret deres 10-16 ansatte i at fire sig ned og udføre reparationer med håndværktøj, herunder glasfiberstøbninger, på vindmøller. Her arbejder de alle mulige andre steder end Ørestaden. Her giver det tryghed at vide, hvor man end er, er der også et Danhostel som kan bookes hjemmefra.

   

  Læs mere om Danhostel Copenhagen Amager her

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Studentermedhjælper - Markedsføring
  | Anette Brylov Hansen

  Multimediedesigner med stærke kommunikative færdigheder

  Projektkoordinator
  | Anette Brylov Hansen

  Danhostel søger en kollega til Salg, udvikling og medlemsservice på reduceret tid