Kulturer mødes i Jerusalem

14. Nov. 2012

Jerusalem er på mange måder hovedstad for både kristne, jøder og muslimer. Det og meget mere kan du opleve på egen hånd, når du besøger byen på grænsen mellem Israel og Palæstina.

Jesus blev korsfæstet her, Al-Aqsa moskeen ligger her og grædemuren findes her. Jerusalem har mere historie end langt de fleste steder. I dag er Jerusalem hjemsted for både israelere og palæstinenserne, men samtidig også et spændende turistmål.

Souqen, det arabiske ord for bazar, er midtpunkt i Jerusalem, da det også er her man finder størstedelen af de historiske seværdigheder. Og der er mange at vælge imellem, for muslimer er der helligdommen og moskeen Al-Aqsa, for jøderne grædemuren og adskillige synagoger i den jødiske del af den gamle by, for kristne er der stedet, hvor spiste den sidste nadver, stedet hvor han blev korsfæstet og begravet.

Udover de historiske, kulturelle og religiøse mindesmærker og seværdigheder er Jerusalem også et mekka for mellemøstlig mad som for eksempel hummus, kebab og falaffel. Hvis du er heldig, kan du finde en lokal kebab-restaurant, hvor du bestiller et par kødspid til hver, hvorefter I samtidig får serveret op til 20 forskellige slags tilbehør i form af små salater og dressinger.

En spændende og anderledes dagstur fra Jeruslem er et besøg i de palæstinensiske områder, hvor man for eksempel kan besøge Bethelem, hvor fødselskirken blandt andet findes. Det er en helt unik oplevelse ikke mindst i november, december, januar, hvor byen er klædt i julepynt af alle slags.

Jerusalem

Moderne vandrerhjem over hele Israel
Der findes 20 vandrerhjem i netværket 'Israel Youth Hostel Association', hvor overnatter billigt med dit vandrerhjemskort. De israelske hostels er store og veldrevne vandrerhjem, som alle er ejet og drevet fælles.

Yitzhak Rabin Hostel i Jerusalem ligger i den vestlige del af byen, lige ved Israel nationalmuseum, som også er et besøg værd. Rabin hostel er stort og moderne hostel, hvor der ofte afholdes kurser og konferencer for gæster fra hele verden. Der er gratis internet over hele hostellet, en stor lobby og udendørs terrasse. Værelserne er indrettet med eget bad-toilet og tv.

Det skal du se og opleve i Jersualem:

  • Kirker, synagoger og moskeer
  • Hjemmelavet hummus og kebab
  • Stedet hvor Jesus spiste den sidste nadver, som også er helligt for muslimer og jøder
  • Grædemuren, som er en af jødedommens mest hellige steder
  • Den arabiske souq, hvor der handles med alt med et mellemøstligt islæt
  • Tag på dagstur til de palæstinensiske områder

Book dit ophold på hostel i udlandet her

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Danhostel får ny sekretariatschef
| Anette Brylov Hansen

Danhostel har ansat Allan Schmidt som sekretariatschef i Danhostel med start den 1. oktober 2020

Danhostel Haderslev søger nye værter
| Anette Brylov Hansen

Erlevhus søger forpagter/ forpagterpar til et veldrevet, bynært og smukt beliggende vandrerhjem ved Haderslev Dam med tilhørende hytter og campingplads til overtagelse pr. 1. januar 2021, idet det nuværende forpagterpar, efter 13 gode år, har valgt at trappe ned og søge nye udfordringer.