Maden Gør det hele lidt anderledes på Danhostel Silkeborg

  Maden gør det hele lidt anderledes på Danhostel Silkeborg

  En anderledes værtskonstruktion giver Danhostel Silkeborg mulighed for at fokusere 100 pct. på et fremragende køkken. Det betyder, at gæster ofte besøger stedet for maden med attraktioner og unikke omgivelser som behagelig bonus.

  Gudenåen driver stille langs bådebroen ved Danhostel Silkeborg. Et svanepar med en hale af gråhvide ællinger sejler forbi og hjuldamperne Hjejlen, Hejren og Tranen tøffer så tæt forbi vandrerhjemmet i deres idylliske vej østover, at turister på en god dag kan følge med i, hvad der er på menuen i hostellets spisesal.

   

  Silkeborg

  Foto: Danhostel Silkeborgs morgenbuffet

  Faktisk kunne værterne Asta Rold, Torben Schwartzlose og Lene Andersen vælge at lade naturen stå for annonceringen af deres smukke sted, men sådan er det langtfra. De har i stedet valgt at ligge yderligere en alen til stedets tiltrækningskraft ved at satse på at lave god, sund mad i rigelige mængder til grupper, lejrskoler, sportsklubber med mere fra et køkken i topklasse. Og det virker.

  Book et ophold hos Danhostel Silkeborg her

  De gør det en smule anderledes 

  ”Måden vi gør det på hos os er lidt anderledes. Asta og Torben står for selve overnatningsdelen, mens jeg står for køkkenet,” fortæller køkkenchef Lene Andersen, der forpagter køkkenet af Asta Rold og Torben Schwartzlose, der igen forpagter det af Silkeborg Kommune. Måske en indviklet konstruktion med to forretninger, men det giver mere overskud til alle.

  ”Vi har hver vores del, jeg skal kun koncentrere mig om maden, og kan lægge alle mine kræfter i det, fordi det er min forretning. Og vi må bare sige at det har bevirket, at folk også kommer her på grund af maden,” siger Lene Andersen og fortæller om de mange kano- og kajakroere, cykelryttere og orienteringsløbere, der benytter stedet. Danhostel Silkeborg har stor erfaring i at servicere de mange frilufts-sportsfolk, og køkkenchefen ved, at de fortærer dobbelt så meget mad som andre og at den samtidig skal være sund og energiholdig.

  ”Det, vi tilbyder dem her, benytter rigtigt mange sig af. Derfor er maden afsindig vigtig.”

   

  Silkeborg

  Foto: Svaner på Gudenåen

  Vandrerhjemmets mad går fra mund til mund

  Selvom det ikke skal forstås helt bogstaveligt, så fortæller sportsfolkene om deres oplevelser hjemme i klubben, ligesom skolelærerne videregiver inputs på lærerværelset, og derved sender endnu flere grupper mod Silkeborg.

  ”Vi har det indtryk, at særligt lejrskoler kommer her på grund af Lenes mad, og vender tilbage af samme årsag. Hun prøver at kræse for børnene og spiser dem ikke af med noget halvfærdigt, for hvorfor skal det være kedeligt og ensformigt, bare fordi det er til børn,” siger Torben Schwartzlose, og bakkes op af Asta Rold.

  ”Selvfølgelig kommer folk her, fordi man kan overnatte, men vores intention er, at man skal huske stedet for nogle af de andre ting. Maden, beliggenheden ved Gudenåen, vores hygge og kærlighed til de ting, vi laver. Det hele skal være en oplevelse, og når folk rejser herfra skal de have den fornemmelse, at ”hold da op, her hygger de godt nok om os,”” fortæller Asta Rold og uddyber.

  ”Hvis Lene i køkkenet kan få folk til at give hende positiv respons på de ting hun laver, så kan det ikke blive bedre. Vi får mails fra gæster, der har lagt mærke til detaljer som det, at selvom vi har få gæster, så tænder vi alligevel alle stearinlys i huset – ikke kun der, hvor gæsterne er. Det er benzin til vores hverdag, at folk rent faktisk bruger tid på at skrive mails til os med positiv respons. Så får vi endnu mere lyst til vores arbejde med at gøre stedet unikt, og få vores gæster til at føle sig som noget særligt,” siger Asta Rold.

  Mange attraktioner i området 

  På trods af maden og de mange grupper og lejrskoler, der jævnligt frekventerer Danhostel Silkeborg, så er 47 pct. af stedets gæster familier, der kommer for at besøge de mange attraktioner i området. Himmelbjerget, kanoture, Tollundmanden, Labyrinthia, Aqua Akvarium og Dyrepark, Kunstcenter Silkeborg Bad, Museum Jorn med mere. Stedet er også fantastisk for blandt andet vandring, cykling, orienteringsløb, kano & kajak, motorcyklister, shopping og luftballongæster. Omkring 75 pct. af gæsterne bestiller morgenbuffet med i prisen, mens aftensmad for familier kun fås, hvis der i forvejen bor en gruppe eller lejrskole.

   

  Silkeborg

  Foto: Kanoer ved Danhostel Silkeborg

  Vi har ikke kano- og kajakudlejning for ikke at komme flere forretninger oven i dem, vi har. Men man må gerne lægge til hos os, og dem der gør det, de får selvfølgelig ubegrænset venlighed. Det er et af vores mottoer. Vi tror på, at vi med venlighed kan vende alt negativt til noget positivt,” siger Asta Rold, og slutter:

  ”Vi synes selv, her er unikt, og vores medarbejdere støtter os 100 pct. i alle gøremål. Vi er ikke interesserede i at være ligesom alle de andre, så vi prøver at være os selv, og alligevel være en del af Danhostel-familien.”

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.