Ole Kibsgaard spiller med alle

  John de Summer-Brason

  Ole Kibsgaard - en af Danmarks mest benyttede musikere - har et godt øje til Danhostel Haderslev, hvor han gerne kommer. Også med sit band Shubidua.

  "Min tilbøjelighed for vandrerhjem stammer fra da jeg var 13 eller 14 år gammel," fortæller musikeren Ole Kibsgaard. "Min far kom en dag og spurgte, om vi skulle cykle fra Hvidovre, hvor vi boede, til vores sommerhus syd for Skagen. Det syntes jeg lød som en sjov idé. Da vi ikke kunne cykle strækningen på en enkelt dag, endte vi med undervejs at bo på fire forskellige vandrerhjem. Det var en dejlig tur. På cykel undgår man de store trafikerede veje og kommer dermed ud i nogle afkroge, man normalt ikke se. Jeg husker fantastiske naturoplevelse fra især Mols Bjerge."

  Fra Aqua til Kaj & Andrea

  Ole Kibsgaard, der er uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium, er en af de mest alsidige guitarister i dansk musikliv. Ole, der er 46 år, har de sidste årtier spillet med snart sagt alle store danske navne spændende fra Aqua over Brødrene Olsen og Lis Sørensen til Sønderjyllands Symfoniorkester og mange flere. Mange vil også kende ham fra Kaj og Andrea på DR1.

  Efter 19 år har Ole netop kvittet embedet som docent ved det rytmiske konservatorium for helt at stå på egne ben. Nogle vil kunne huske ham fra "Vild med Dans", hvor han i 2011 dannede par med danserinden Karina Frimodt. Dog har forkærligheden for cykling og vandrerhjem fulgt ham hele vejen igennem.

  Dejlige hytter på Danhostel Haderslev

  Da jeg talte med ham, var han netop kommet hjem fra en cykeltur til Paris t/r, hvor han sammen med godt 100 ryttere fra Tour de Taxa har samlet penge ind til Julemærkehjemmene for overvægtige børn: "Vi nåede at bo på flere vandrerhjem, bl.a. i Maastricht i Holland. Med dagsetaper på 150 og nogen gange over 200 km har man brug for en god nats søvn. Det er ikke fordi at kvaliteten på vandrerhjemmene står nævneværdig tilbage i forhold til hotellerne."

  I Danmark har Ole flere gange fået sine kolleger med på vandrerhjem. Nyligt bragte han skuespilleren og komikeren Martin Brygmann, kendt fra "Det brune Punktum", med sig på Danhostel Haderslev. "Jeg har også engang lokket Shubberne med samme steds. Vi skulle egentlig have været inde på et af hotellerne, men jeg havde lagt mærke til vandrerhjemmets små hytter ned mod Haderslev Dam. De så meget hyggelige og idylliske ud, så jeg fik overtalt Shubberne til at vi skulle bo på vandrerhjem. Det var de umiddelbart ikke meget for! Men jeg fik dem overtalt, og så købte vi en masse god mad. Efter jobbet lavede vi dejlig natmad, med alle mulige tapas og vin til. Bagefter var alle enige om, at det var alle tiders oplevelse."

  Peter Jørgensen fra Danhostel Haderslev bekræfter, at hans mange gæster har et godt øje til herlighedsværdierne: "Fra alle terrasser er der udsigt over dammen, hvor der især bliver dejligt at være, når solen går ned i vest."

  Shubidua og Vild med Dans

  Mens Shubidua ligger underdrejet - indtil at den populære frontfigur Michael Bundesen er kommet sig efter den blodprop i hjernen han blev ramt af sidste år - har Ole Kibsgaard, der privat er gift med Pia og har 3 børn + et plejebarn, mulighed for at eksperimentere med den efterspørgsel han unægteligt nyder. Det er her at "Vild med Dans" kommer ind i billedet.

  "Danseprogrammet har gjort det for mig... Jeg har gået og vejet 10-12 kg for meget i alt for mange år, hvor jeg ikke rigtig havde gidet gøre noget ved det. Jeg har arbejdet meget og kørt bil. Da vi dansede, dansede vi imidlertid tre timer om dagen. Og jeg tabte pludselig 12-13 kg ved den manøvre. Jeg forstod, hvor latterligt det er at slæbe rundt på så mange unødvendige kilo. Jeg kan godt li' mad og drikke. Man skal bare sørge for at få det forbrændt. Der er cykling en god metode for mig," slutter superguitaristen, der ikke har besøgt sit sidste vandrerhjem. Tværtimod giver den fornyede interesse for cykling - Ole har fået en professionel cykel i carbon - ham mulighed for at besøge de vandrerhjem, der ofte putter sig i herlige omgivelser en smule fra alfarvej.

  (Foto: Ole Kibsgaard)

   (Foto: Ole Kibsgaard)

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.