Vores Danhostels har pyntet op til Halloween

    Line Juhl Kronow

    Efterårshyggen breder sig ude på vores Danhostels, der traditionen tro har pyntet op til Halloween med græskarlygter og anden (u)hyggelig stemning.

    Ligesom så mange andre af vores traditioner, så stammer Halloween fra gammel hedensk tid. Halloween stammer fra det keltiske Samhain, der var kelternes nytår. På denne aften kunne man komme i kontakt med de døde, som efter datidens overbevisning vandrede med de levende igennem natten. Det menes at traditionen kom til USA fra keltiske indvandrer i 1800-tallet.

    Kelterne klædte sig ud og gemte sig bag masker, så de døde ville lade dem være i fred. For at holde ånderne væk fra deres huse lyste de natten op med lygter lavet af roer. I dag laves de som bekendt mest af orangefarvede græskar. Lidt mad kunne også stilles på graven for at holde den døde beskæftiget natten igennem.

    På trods af den uhyggelige stemning var det en fest, hvor årets afslutning blev fejret med store bål, som ligeledes kunne være med til at skræmme ånderne væk. Aftenen og natten blev også brugt til at mindes de, som var døde i løbet af året.

    Halloween blandes ofte sammen med allehelgensdag eller allehelgensaften. Dog stammer traditionerne fra hver sine trosretninger. I den danske folkekirke betegnes allehelgensdag som den 1. november til minde om kristne helgener og martyrer, og det er således på allehelgensaften, at heksene, genfærdene og de mørke magter slippes løs.

    Kom ud og oplev (u)hyggen på alle vores Danhostels, mange har åbent hele året.

     

    Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

    Modtag Danhostel nyhedsbrev

    Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
    Nyt Danhostel åbner i Aalborg
    Cecilie Karlsson

    Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

    Årets Vært 2023 John Haurits
    Anette Brylov Hansen

    På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.