Danhostel mod mobning i skolen

  27. Feb. 2017
  Anette Price

  Danhostel udskriver stor konkurrence mod mobning i Folkeskolen, hvor man kan vinde et gratis Lejrskoleophold.

  Mobning i de danske skoler er fortsat et stort problem. Danhostel ønsker at sætte fokus på dette problem og udskriver derfor en konkurrence til skolerne, der skal få lærere og ikke mindst eleverne til at sætte fokus på problemet og finde løsninger.

  Opgaven lyder ”Find mindst tre gode ideer til måder man kan blande sig på, når der er mobning i klassen”. Præmien er et gratis lejrskoleophold til klassen. Kampagnen består af et brev med konkurrencebetingelserne adresseret skoleledelserne samt kampagne rettet mod eleverne på YouTube og Instagram.

  Danhostel har allieret sig med personer, der har markeret sig på mobbeområdet. Juryen består af Helle Rabøl Hansen (forsker og forfatter om børns marginalisering og radikalisering), Anne Mette Friis (børn og ungechef i Unicef) og Ole Andersen (Direktør Danhostel).

  ”Den bedste støtte en mobbet og ensom elev kan få – er hjælp fra en klassekammerat.

  Det viser studier og forskning om skolemobning. Det kan derfor betale sig at opmuntre og opfordre elever til at droppe mobbepassivitet og i stedet blande sig, når en klassekammerat holdes ude af fællesskabet. En blande-sig kultur har brug for lærere der opmuntrer og opfordrer til at stå op for hinanden. Derfor har det været vigtigt for os at opgaven lægger op til, hvordan alle elever - også dem, der ikke er involveret - kan tage ansvar for at undgå mobning i de danske skoler. Vi har alle et ansvar, også dem der bare kigger på”, siger Helle Rabøl Hansen.

  ”Alle børn har ret til et godt liv. Det står i Børnekonventionen. Derfor har de også ret til ikke at blive mobbet. I Unicef arbejdes der meget med børns rettigheder i skolerne, og her passer dette initiativ rigtig godt ind. Vi håber, at de danske skoler vil engagere i dette initiativ og sætte mobning på dagsordenen”, siger Anne Mette Friis. 

  ”Danhostel er meget taknemmelig for at Helle og Anne Mette vil støtte op om initiativet. Danhostel har hvert år besøg af rigtig mange skoleklasser på lejrskoleophold. Og vi oplever, hvordan klasserne fungerer rigtig god, når de bliver trukket ud af de normale rammer og besøger vores Danhostels. I tillæg til kampagnen vil vi derfor styrke udbuddet af anti-mobningsaktiviteter, der kan udføres, når de er på lejrskole”, siger direktør Ole Andersen fra Danhostel.

  Der kan læses mere om kampagnen mod mobning på www.danhostel.dk/lejrskoler

  JURYEN

  Helle Rabøl Hansen

  Uddannet jurist. Helle er en af Danmarks førende forskere indenfor marginalisering og radikalisering af børn og unge. Helle har udgivet bogen Parentesmetoden, der handler om mobning og om, hvordan vi alle har og bør tage et ansvar.

  www.saxo.com/dk/parentesmetoden_helle-raboel-hansen_paperback_9788772818641

   

  Anne Mette Friis

  Uddannet folkeskolelærer. Nu Børn og Unge chef i Unicef med fokus på børn og unges rettigheder. Anne Mette er arbejder aktivt med Rettighedsskolen, der forener elever, forældre, lærere og andet personale i et fællesskab, der er baseret på alle de gode værdier, der står i FNs Børnekonvention.

  www.unicef.dk/rettighedsskoler

   

  Ole Andersen

  Direktør Danhostel, der er en sammenslutning af 68 hostels/vandrerhjem, som tilbyder overnatning til familier, backpackers, skoleklasser, sportsgrupper, kurser og håndværkere.

  www.danhostel.dk

   

  Læs mere og deltage i konkurrencen her

   

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  Ny direktør vil styrke Danhostel medlemmernes betingelser og have fokus på strategiske alliancer
  Anette Brylov
  Danhostel, brancheorganisationen for de danske vandrerhjem, uddeler hvert år værtskabsprisen til årets bedste vært. På Danhostels landsmøde i Skanderborg blev Jeanette Birkedal således kåret som…
  Anette Brylov
  Københavns Kommune har valgt at opsige Danhostel i bygningerne på Bellahøj, som vandrehjemskæden har drevet for kommunen siden 1955.