Fuglenes fjord

  Oplev det danske fugleliv helt tæt på
  En herlig cykelrute ad grusveje, naturstier og landeveje igennem flade terræner og fredede vådområder. Fuglenes kvidren kan høres under hele turen, når de holder jer med selskab. Vest Stadil Fjord er et populært opholdssted for de danske fugle, og deres smukke kvidren kan høres under hele turen. Undervejs har I rig mulighed for at hoppe af cyklen og nyde dyrelivet eller bar eller bare lytte til naturens lyde.
  Det anbefales at I starter turen med styret peget mod syd, da vinden oftest kommer fra Sydvest. I kan påbegynde ruten hvor I har lyst, men Feriehusudlejning I/S Vedersø Klint udgør et oplagt valg.


  Undervejs har I mulighed for at opleve, hvordan områdets indbyggere har tilpasset sig det barske vestjyske landskab igennem tiden. Kør forbi Kaj Munks Præstegård, hvor I kan opleve en lille men unik udstilling om Kaj Munks liv. Er I til kunst, kan I passende besøge Willer Keramik – et lille galleri og pottemageri hvor I også kan oplade batterierne i caféen.


  Inden I når rutens ende, burde I hoppe af cyklen ved Skelmosevej. Her finder I informationstavler om de mange spændende fugleracer, der lever i omegnen. I kan også fortsætte og besøge Jens Bjerg-Thomsens lille jagthytte, hvor I kan opleve en udstilling om en af Danmarks bedste jagtskribenter.


  Cykelstien munder ud i Vesterhavsvej, og hvis I har flere kræfter i benene, kan I fortsætte mod Vedersø Klit, hvor Vesterhavet venter.


  Læs mere om ruten her.


  Tilbage til Cykelruter I Danmark