7 ting der er værd at vide

28. Aug. 2014
Julia Schmidt

Hvor godt kender du egentlig Danhostel? Der findes 88 Danhostels i Danmark, og derfor er der også mange ting, som er rare at vide inden du booker din overnatning. Her er 7 ting, der er værd at vide om Danhostel.

 1. Du er aldrig mere end 35 km væk fra det nærmeste Danhostel.
  Der er 88 Danhostels i Danmark, og de er spredt ud over hele landet. Derfor er det muligt, at du aldrig er mere en 35 km fra det nærmeste Danhostel. Placeringerne af de forskellige Danhostels, giver også mulighed for unikke, hyggelige og meget forskellige oplevelser på hvert enkelt Danhostel. Se alle Danhostels her.
   
 2. Alle Danhostels tilbyder sund og lækker morgenmad.
  Når du overnatter på et Danhostel kan du tilkøbe morgenmad til en overkommelig pris.
  Der er oftest forskellige slags brød, smør, surmælksprodukter, cornflakes, havregryn, müesli, ost, marmelade, honning, pålæg og diverse drikkevarer. Morgenmaden skal som regel bestilles senest aftenen før, og fås til en overkommelig pris.
  Børn under 12 år får maden til halv pris (gælder dog ikke ved grupper).
   
 3. Danhostel Årskort giver dig mindst 10 % rabat på overnatninger.
  Med et Danhostel Årskort får du en række fordele. Kortet giver blandt andet mindst 10 % rabat ved køb af overnatning hvis du booker direkte på www.danhostel.dk eller hos det enkelte Danhostel, samt adgang til gode rabatter på oplevelser og attraktioner rundt om i Danmark. Med Danhostel Årskort får du derfor en god og billig ferie i Danmark. Et Danhostel Årskort koster 70 kr. og kan enten købes i forbindelse med din booking, på alle Danhostel vandrerhjem eller for sig selv på www.danhostel.dk
   
 4. Du kan selv lave mad i gæstekøkkenet, hvis du har lyst.
  På samtlige Danhostels har du muligheden for selv at lave mad i et dertil indrettet gæstekøkken. Som udgangspunkt har køkkenet ovn, køleskab, kaffemaskine og diverse andre køkkenremedier. Nogle steder skal der betales for leje af service. Gæstekøkkenet er forbeholdt enkeltrejsende og familier og kan derfor ikke benyttes af grupper.
   
 5. I 2014 har der indtil videre været 627.791 overnatninger på vandrerhjem i Danmark.
  Mange af de 627.791 overnatninger, der har været indtil videre i 2014 er booket via www.danhostel.dk. Du kan altid booke et ophold på et Danhostel direkte på forsiden af danhostel.dk eller gå ind og booke via Danmarkskortet på siden – Her finder du også en oversigt med beskrivelse, adresse, telefonnummer og e-mailadresse, så du kan komme i kontakt med det pågældende Danhostel på anden vis.
   
 6. I juni alene var der 117.213 overnatninger.
  Det har været rigtig godt vejr i juni måned, og mange har valgt at nyde vejret på et af vores 88 Danhostels rundt omkring i Danmark. Der ligger mange Danhostels i nærheden af strand, havne og smukke naturområder, og det er de perfekte omgivelser til en dejlig sommerferie med familien.
   
 7. Nogle Danhostels har Det Økologiske Spisemærke, dvs. de garanterer økologiske varer.
  Mange Danhostels er medlem af forskellige mærkeordninger. En af dem er Det Økologiske Spisemærke, der garanterer at virksomheden med mærket anvender økologiske varer.
  De mange andre mærkeordninger kan du læse meget mere om her.

Hvis du har lyst til at overnatte hos Danhostel kan du se vores Danhostels her.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Lenes drøm om et vandrerhjem gik i opfyldelse – Nu er hun vært på femte år
| Line Juhl Kronow

Det er fem år siden, at Lene Hviid ved et tilfælde pludseligt blev ejer af et Danhostel. Lene drømte om at drive et lille bed and breakfast, men det blev til noget lidt større, da hun blev ejer af Danhostel Viborg.

Populært værtspar på Danhostel Esbjerg takker af
| Line Juhl Kronow

Efter 23 gode år som værtspar på Danhostel Esbjerg takker Marianne og Børge Bull af ved årsskiftet, og overlader Danhostel Esbjerg til nye værter. Hvem det bliver, vides ikke endnu, men Esbjerg Kommune er i fuld gang med processen.