Bøgeskov og badebroer begejstrer på Danhostel Skanderborg

  Naturoplevelsen ved søbred og bøgeskov er enestående, ligesom stilheden er total ved et besøg på Danhostel Skanderborg.

  Allerede når man drejer fra vejen gennem Dyrehaven i Skanderborg og ned ad den lille Kindlersvej, får man en fornemmelse af hvad der venter. Kindlersvej er en lang, snoet grusallé gennem Dyrehavens smukke bøgeskov, og forventningerne indfries til fulde, når vandrerhjemmet dukker op i en lysning ned mod Skanderborg Sø.

  Danhostel Skanderborgs hovedhus er opført i store bjælker, og minder i stilen om en hyggelig, norsk fjeldhytte, der passer perfekt i den ramme af enestående natur, værten Egon Petersen ser som omdrejningspunktet for sit vandrerhjem.

  Book ophold på Danhostel Skanderborg

  ”Naturomgivelserne trækker mange mennesker hertil, og folk nyder virkelig freden og den fantastiske ro, der er i området,” fortæller Egon Petersen og forklarer, at bjælkehuset blev bygget af tyskerne som officersmesse til Luftwaffes Hovedbunker under Anden Verdenskrig, der stadig ligger mellem træerne tæt ved vandrerhjemmet, og som i dag kendes under navnet Skanderborg Bunkerne.

  Skanderborg

  Foto: Danhostel Skanderborgs hytter 

  Fra spisestuen går en dobbeltdør ud til en terrasse, og lader man blikket vandre nedover hostelets store græsplæne, rammer man søbredden og den T-formede badebro, hvor to bænke alleryderst bruges som det ultimative udsigtspunkt over den Skanderborg Sø. Grønne marker på den modsatte bred er pyntet med klatter af skov, mens der med let hånd er strøet huse ud på de skråninger, der ruller ned mod søen.

  Ved siden af Danhostel Skanderborgs hovedhus er der bygget 10 hytter, hvoraf de seks er bygget af Egon Petersen selv, mens de fire sidste er for de familier, der ønsker lidt ekstra komfort, men fælles for både hytter og hovedhus er, at alle har udsigt over søen.

  Skanderborg

  Foto: Søen lige ved Danhostel Skanderborg

  ”Mange familier vælger at nyde naturen hos os for at få børnene lidt væk fra tv’et"

  - Godt nok har vi ikke ret mange legeredskaber til ungerne, men på den måde bliver de tættere knyttet til forældre. Man er sammen på en anden måde, når man er aktiv, og stedet her illustrerer egentlig ganske godt, hvorfor Danhostel er perfekte som ferieophold for familier,” siger Egon Petersen og nævner den store bålplads ved søen, udlejning af kanoer og motorbåde, vandre- og cykelruter i skoven og det gode fiskevand i søen som måder at tilbringe dagene på.

  Samtidig er de større vandreruter mellem Århus og Silkeborg forbundet hertil, Marguerit-ruten på cykel går også forbi her, ligesom Danhostel Skanderborg også er centralt placeret i forhold til en række store turistmagneter.

  ”Man kan komme ind til Århus på en halv time, Legoland er ca. 40 minutter væk i bil, der er Aqua Akvarium og Dyrepark i Silkeborg, Djurs Sommerland og Randers Regnskov for blot at nævne nogle,” siger Egon Petersen og fortæller, at stedets fascinerende ro også tiltrækker masser af kurser og større grupper, ligesom lejrskoler for 225 kr. pr pers. får fuld forplejning med overnatning, morgenmad, madpakke og aftensmad.

  En lang række kanoer ligger sirligt placeret på græsset ved søbredden, hvor også flere bådebroer strækker sig langt ud i søen, til stor glæde for bestanden af blishøns, der også bruger broernes bænke til at hænge ud og tørre fjer. En vandrerute skærer over vandrerhjemmets private grund langs søbredden, hvor folk i en lind strøm jogger, slendrer og går med tur med hunden i de pragtfulde omgivelser.

  Skanderborg

  Foto: Luftfoto over Danhostel Skanderborg

  ”Vi kører på fred og ro og afslappethed hos os. Jeg tror vi er det eneste vandrerhjem, der sammenholdt med fred, ro og socialt samvær har en så smuk beliggenhed. Vi har skoven, vi ligger i søkanten og der er ingen andre bygninger i nærheden. Det mener jeg er enestående,” slutter Egon Petersen.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.