Danhostel Gjerrild: En perle på Djursland med hemmelige hvide sandstrande og sølvmærket økologisk køkken

  Liv Thøger

  Er du til hvidt sand, grønne salater og økologisk morgenmad? I byen mellem skov og strand finder du Danhostel Gjerrild, der bl.a. kan byde på Sostrup Kloster fra 1300-tallet samt en af Danmarks smukkeste og reneste badestrande. Her kan du bygge huler i skoven, fiske ved havet, lave snobrød om aftenen eller gå lange ture midt i den smukke natur på Norddjursland i Østjylland.

  Jernbanehistorie og økologisk sølv

  Danhostel Gjerrild har en unik historie som gammel jernbaneremise dvs., at bygningen i gamle dage blev brugt til at stille lokomotiver, busser og sporvogne i, når de ikke var i brug. Gjerrildbanen stammer helt tilbage fra 1911, hvor banen åbnede med tre tog dagligt i hver retning. Stedet er kendt som et børnevenligt familiested med et økologisk køkken. Faktisk er Danhostel Gjerrild det eneste jyske overnatningssted med et økologisk spisemærke i sølv, hvilket de fik i 2014. I køkkenet regerer Dorthe med kærlig hånd. Hun er værtinde på stedet sammen med sin mand Torben. Sammen skaber de en hjemlig atmosfære og ikke mindst et kreativt og smagsfuldt køkken, hvor der primært laves økologisk mad. Her er mad for både kødspisere og vegetarer, store og små samt dem med særlige ønsker og behov. Lægger du vægt på madens historie og gode råvarer, så er dette Danhostel et godt bud på overnatning.

  Masser af børneaktiviteter inde og ude

  Derudover byder Danhostel Gjerrild på dejlige børnevenlige omgivelser både ude og inde med bl.a. legeplads, bordtennis, bålplads og i højsæsonen et stort legerum. Med sine 24 værelser er der plads til både dine, mine og vores børn, bedsteforældre og venner.

  Natur og turistoplevelser væk fra den travle hverdag

  Tæt på Danhostel Gjerrild ligger Djurs Sommerland, Kattegatcentret i Grenå og Skandinavisk Dyrepark. Her er familieoplevelser til flere dage. Vil I ud og se på Norddjurslands natur, kan I også leje cykler og køre ned til en af Danmarks bedste badestrande eller ud til klinterne, hvor der er gode fiskemuligheder og en spændende geologi. Her er mulighed for at være sammen med børnene og glemme alt om tid samt den travle hverdag. Danhostel Gjerrild er et sted, hvor historie, natur, kultur og børneoplevelser er pakket godt ind i nogle trygge og sunde rammer med hvide sandstrande og grønne madoplevelser. Gjerrild er en lidt ”hemmelig perle” på Djursland… kom forbi før, at de andre opdager det.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.