Danhostel Vejen udvider med konference- og kulturcenter

  Danhostel Vejen Idrætscenter råder over omkring 300 senge, og man bliver helt forpustet, når man finder ud af, hvilke muligheder, det optimalt beliggende Danhostel giver sine gæster.

  Kodeordet for stedet er aktivitet, og det centralt placerede vandrerhjem giver mulighed for udflugter i hele Sønder- og Midtjylland. Der er bare en ½ time til Legoland og ligeså langt til badning på øst- og vestkysten, og er man til sport, spil og aktivitet, så vil bare et enkelt besøg på Danhostel Vejen Idrætscenter i sig selv være garanti for snarligt gensyn.

  Centret er et af regionens største, samlede idrætsanlæg, og ved et enkelt kig ind i centerets gange, så er det svært ikke at blive smittet af stemningen. Faktisk nager den dårlige samvittighed ved bare at trisse rundt iført jeans, skjorte og uegnede sportssko.  

  Legende børn, svedende voksne, bordtennis, trampoliner, svømmehal, volleyball, håndbold og fodbold på særlige minibaner både indenfor og udenfor. Alt emmer af sport og sundhed. Stor salatbar, sport på TV-skærmene og sunde smoothies i cafeteriet, hvor sportshallers ellers klassiske lille bakke med pommes ofte præger både duft og disk. Men ikke her.

  Vejen

  Foto: Der bliver trænet "Bodypump"

  Selve vandrerhjemmet ligger bag det store Vejen Idrætscenter, der også driver stedet, og alle centrets muligheder for fysisk udfoldelse er alle inkluderet i et ophold på Danhostel Vejen Idrætscenter. Selvom det store center på få år har formået at tiltrække mange gæster med det særlige sport- og familiekoncept, så stammer omkring 60 pct. af gæsterne fra diverse sportstræningslejre eller lejrskoler, hvor et aktivt ophold er omdrejningspunktet. Og netop det aktive har givet stedet navnet Danhostel Sportscamp med undertitlen, at det er et sportshostel for alle.

  Men nu bliver Danhostel Vejen Idrætscenter endnu større. 1. april slås dørene nemlig op til endnu et Danhostel i Vejen, nemlig Danhostel Konference.

  Det er det tidligere Vejen Kongreshotel, der nu kommer under Idrætscentrets beskyttende vinger, og dermed kommer det nu 12 hektar store område udover idrætscenter og vandrerhjem til også at råde over en af Sydjyllands største teatersale med plads til 775 gæster, 5 konferencesale, grupperum, restaurant, kæmpekøkken, 51 værelser med mere. Alt sammen under navnet Danhostel Konference.

  Vejen

  Foto: Nogle af Danhostel Vejens Hytter

  Vejen

  Foto: Et af Danhostel Vejens værelser

  Og det er da også en glad centerleder, der fortæller om de storstilede planer.

  - Vi ser aftalen som en naturlig del af Vejen Idrætscenters visioner. Med mere end 800.000 årlige besøgende, så ser vi åbningen af Danhostel Konference som en stor styrke, både for byens turisme, men også for de muligheder, det giver Idrætscenteret for afholdelse af større arrangementer med tilhørende overnatningsmuligheder, siger centerleder for Vejen Idrætscenter og Danhostel Vejen, Jakob Sander. Han forklarer, at Vejen Idrætscenter vil stå for den daglige drift af Danhostel Konference, og med det nye tiltag bliver Vejen et af få steder i Danmark, der kan byde på to Danhostel-koncepter.

  Vejen

  Foto: Danhostel Vejen

  Læs mere om Danhostel Vejen her

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.