Frivillige kræfter bag Danmarks mindste Danhostel

  Line Juhl Kronow

  Danhostel Fjaltring er Danmarks mindste vandrerhjem og har sin helt egen specielle historie, som adskiller det fra alle de andre Danhostel-vandrerhjem. Vandrerhjemmet drives af frivillige, de eneste der får løn, er rengøringspersonalet. Sådan har driften været, siden huset blev bygget år 2000. Derfor kalder de det også for Fjaltring Gæstehus.

  Fjaltring er en lille landsby helt ud til Vesterhavet. Der bor ca. 150 mennesker. Alligevel har landsbyen formået, at opretholde et aktivt liv og de fleste nødvendige funktioner. Skole, købmand, kulturcenter, forsamlingshus, borgerhus og meget andet.

  Omkring 1995 startede landsbyen Fjaltring Landsbyhøjskole, som bl.a. laver en højskoleuge først på sommeren hvert år. I den forbindelse opstod der behov for at kunne indkvartere byens gæster. Det lykkedes at skaffe midler til at kunne bygge huset, der blev til Danhostel Fjaltring, som stod færdigt i 2002.

  Siden starten er huset drevet af en ulønnet bestyrelse og lige så ulønnede frivillige. Vagterne passer to og to huset en uge af gangen, mens bestyrelsen tager sig af bagvagt og alt det, der i øvrigt får huset til at fungere. Der er åbent året rundt og man kan kontakte vagterne døgnet rundt, hvis der skulle opstå problemer.

  ”I Vestjylland er der tradition for at klare tingene selv. Huset bliver drevet uden støtte fra nogen offentlige midler overhovedet. Vi driver det fordi vi er et åbent sted, der gerne vil være venlige mod gæster. Vi vil gerne fremme handlen hos vores købmand, som i øvrigt også er fællesejet, og vi håber på, at nogen vil blive så glade for vores egn, at de får lyst til at flytte til. Vores gæstebog er fyldt med rosende udsagn om vores sted, og det gode ved at alle vagter har et stort lokalt kendskab.” Siger Anders Bune, der er en af de frivillige værter på Danhostel Fjaltring.

  Læs mere og book dit ophold på denne skønne perle her

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.