Mondæne rammer på toppen af Ebeltoft

  Kåre Welinder

  Man får sig en glædelig overraskelse, hvis man forventer et trestjernet ophold på Danhostel Ebeltoft, for de mondæne rammer på toppen af Ebeltoft giver et ophold udover det sædvanlige.

  Diskret pakket ind i det omkringliggende landskab ligger Danhostel Ebeltoft som toppen af Ebeltoft.
  Men måske det ikke bare er toppen af Ebeltoft, stedets slogan antyder. Det kunne ligeså godt henvise til toppen af overnatningssteder i Ebeltoft eller til at være en af topkandidaterne til en fiktiv liste over de flotteste Danhostels i Danmark.

  Book ophold på Danhostel Ebeltoft her

  Som tidligere kursuscenter for den danske Entreprenørforening, tegnet af det berømte arkitekt-par Friis og Moltke, er der ikke sparet på hverken delikate detaljer eller designermøbler, og bliver man ikke i godt humør af at slendre alene rundt i de smukke omgivelser, så bliver man det ved en rundvisning af værten på Danhostel Ebeltoft, Knud Hansen. Det stråler simpelthen ud af ham, hvor meget han elsker de mondæne rammer, og som han peger, tegner og fortæller går han nærmest og småklukker.

   Optimalt lysindfald

  ”Jeg bliver bare så glad af at komme her. Rammerne er så smukke,” siger Knud Hansen og fortæller om de mange luksuriøse indslag indenfor designermøbler og byggematerialer samt store vinduer til den optimale udnyttelse af lysindfaldet. Han beretter også om, hvordan taget er dækket af græs og om, hvordan hele bygningen er sænket ned i jorden for at falde ind i det bakkede landskab, hvorfra der kun er kort afstand til Nationalpark Mols Bjerge og det sydøstlige Djurslands mange gode badestrande.
  ”Vi synes selv, vi er Danmarks mest unikke vandrerhjem,” fortæller Knud Hansen, der udover at være vært også er centerdirektør for Ebeltoft Idrætscenter. Med svømmehal, sportshaller og fitnesscenter overtog det driften af det tidligere kursuscenter pr. 1 januar 2011 for at drive det som Danhostel Ebeltoft, så der nu også er fremragende overnatningsmuligheder for de mange sportsgrupper fra både ind- og udland, der benytter sig af Idrætscentrets faciliteter.

   

  Gæsteeksplosion

  Stedet bliver også flittigt benyttet som kursus- og konferencecenter, og med stedets historie in mente kan Danhostel Ebeltoft huse grupper på op til 150 personer i den store konferencesal, ligesom stedet er populært til afholdelse af fester, hvor alt dog er fuldt booket frem til det sene efterår.
  ”Selvom vi sagtens kunne have flere selskaber på samme tid, så har vi valgt kun at have et ad gangen. På den måde bliver man ikke forstyrret af gæster fra en fest på den anden side af skydedørene, og det kan vi mærke, at vores gæster rigtigt godt kan lide.”
  Knud Hansen forklarer, at værelserne er delt op i forskellige fløje, så man på samme tid kan have overnattende gæster fra konferencer, lejrskoler og almindelige familier, idet værelsesfløjene kan adskilles, så ingen forstyrrer hinanden.
  Og noget tyder på, at det ikke bare er Knud Hansen, der er glad for Danhostel Ebeltoft. Faktisk har en mindre gæsteeksplosion ramt stedet, efter rammerne blev udskiftet pr. 1. Januar 2011. Knud Hansen var også vært på det tidligere Danhostel Ebeltoft, og han fortæller, at man efter flytningen er gået fra 4000 til 12000 årlige overnatninger, og at den store stigning formentlig skyldes en kombination af fantastiske rammer og de mange attraktioner i nærområdet.
  ”Vi har rigtigt meget natur omkring os. Nogle tager bussen til Mols Bjerge med Agri Bavnehøj, Trehøje og rideture på islænderheste som populære udflugtsmål, mens andre surfer eller kitesurfer, cykler eller fisker,” siger Knud Hansen, der også ved, at rigtigt mange besøger Djurs Sommerland, Ree Park, Skandinavisk Dyrepark og benytter sig af de gode strande, der omringer Ebeltoft i alle retninger.
   

  Gæster vil have det hele

  Men man kan også bare blive på hostellet, hvor der med beachvolleybane, fodboldbane, discgolfbane, en stor legeplads og store grønne områder er masser aktivitet, eller man kan nyde en drink på stedets nybyggede terrasse, hvor glasvægge sørger for både læ og et fantastisk udsyn over Ebeltoft med tilhørende vig.
  ”Her er jo lidt luksuriøst med flotte rammer, store rene værelser og en lækker morgenbuffet, og vi kan mærke, at vores gæster er positivt overraskede over, hvor meget de egentlig får på et tre-stjernet hostel som vores. Mange turister i dag vil gerne have det hele, men samtidig have det billigere, og det får de hos os,” siger Knud Hansen.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.