Vandrerhjemmet midt i det hele

  Kåre Welinder

  Danhostel Vejle har nem adgang til både by og natur, og krydret med charmerende, personlig betjening er stedet en perfekt base for områdets mange attraktioner.

  Langs haven foran Danhostel Vejle løber en cykelsti. Cykler man til venstre tager det 15 minutter at komme til centrum af Vejle. Vælger man ruten mod højre og kører igennem tunnelen under hovedvej 28, så er man på et halvt minut på cykel ude i det blå, midt i Vejle Ådal i al dens vælde med store bøgetræer, bølgende bakker og den smukke Haraldskær Hovedgård fra 1434 til at lyse op langs en snoet Vejle Å mod vest.

  Nem adgang til det hele

  Der er nem adgang til det hele, og derfor er der også rift om de cykler, Danhostel Vejle udlejer samt godt gang i de faciliteter, stedet tilbyder for de mange cykelturister, der året igennem benytter sig af det smuktbeliggende hostel i den lille by Skibet i udkanten af Vejle.

  Tidligere lå Danhostel Vejle ved afkørsel 61 fra motorvej E45, men faciliteterne her var langt fra tidssvarende i forhold til, hvad værterne Lars og Charlotte Andersen forventede af det hostel, de overtog for otte år siden.

  ”Var vi flyttet tættere på centrum, så ville vi ikke have fået de udenomsfaciliteter, vi har i dag. Vi ved, vores gæster sætter pris på, at de kan grille, gå på legepladsen eller tage en tur i skoven, og vi ser det som et kvalitetsstempel, at mange gæster er gengangere,” siger Charlotte Andersen og forklarer, at cykelstien også forbinder vandrerhjemmet med Kyst til Kyst-ruten, der på cykel eller gåben går fra Blåvandshuk til Vejle samt Bindeballe-stien, der med 23 km bilfri zone binder Vejles centrum sammen med den gamle Bindeballe Købmandsgård, der siden 1897 har ligget som centralt mødested mellem Bindeballestien og Hærvejen ned langs Jyllands højderyg.

  Charlotte Andersen fortæller, at de har lavet undersøgelser der viser, at 90 pct. af gæsterne ankommer i bil, og at det derfor ikke gør noget, at de ligger lidt uden for Vejle. Tværtimod har beliggenheden gjort, at Danhostel Vejle med succes kan drive kursusvirksomhed, mens andre vælger det hyggelige vandrerhjem som base for besøg i nærområdet.

  Læs mere om Danhostel Vejle her 

  Smuk natur, Legoland og Givskud Zoo

  ”Man vælger os fordi vi ligger centralt, og det er nemt at komme til og fra. Vi har flest familiegæster, og det skal ses ud fra, at vi ligger så tæt på Givskud Zoo og Legoland. De to steder er bestemt på forhånd, og så prøver vi at præge folk til at benytte sig af de mange gratis glæder og den smukke natur i området. Dyrehaven, Ådalen, som er en del af Danmarks Naturkanon, Munkebjergskoven, Grejsdalen eller Økolariet,” fortæller Charlotte Andersen.

  Mange familier bruger ferierne som en måde at komme tættere på hinanden. Slappe helt af og gå en tur med hinanden i hånden, uden at børnene skal aktiveres, se fjernsyn og være på nettet. Bare sparke til en sten, snakke sammen og have tid til hinanden, og det har de rigt mål mulighed for ved Danhostel Vejle, og Charlotte Andersen gør i dagligdagen sit bedste for, at alt på og omkring vandrerhjemmet bliver holdt i afslappede rammer.

  ”Vi er ikke så store, så vi går op i at få en personlig relation til gæsterne, og noget af det, vi er gode til, er, at vi husker folk. Vi går op i, hvad de laver, og fordi mange gæster er gengangere, så er vi gode til at spørge ind til børnebørnene, arbejdet og stort og småt, når de besøger os. Det kan vi mærke, folk rigtigt kan lide hos os,” slutter Charlotte Andersen.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.