Vandrerhjemmet midt i det hele

20. Maj. 2014
Kåre Welinder

Danhostel Vejle har nem adgang til både by og natur, og krydret med charmerende, personlig betjening er stedet en perfekt base for områdets mange attraktioner.

Langs haven foran Danhostel Vejle løber en cykelsti. Cykler man til venstre tager det 15 minutter at komme til centrum af Vejle. Vælger man ruten mod højre og kører igennem tunnelen under hovedvej 28, så er man på et halvt minut på cykel ude i det blå, midt i Vejle Ådal i al dens vælde med store bøgetræer, bølgende bakker og den smukke Haraldskær Hovedgård fra 1434 til at lyse op langs en snoet Vejle Å mod vest.

Nem adgang til det hele

Der er nem adgang til det hele, og derfor er der også rift om de cykler, Danhostel Vejle udlejer samt godt gang i de faciliteter, stedet tilbyder for de mange cykelturister, der året igennem benytter sig af det smuktbeliggende hostel i den lille by Skibet i udkanten af Vejle.

Tidligere lå Danhostel Vejle ved afkørsel 61 fra motorvej E45, men faciliteterne her var langt fra tidssvarende i forhold til, hvad værterne Lars og Charlotte Andersen forventede af det hostel, de overtog for otte år siden.

”Var vi flyttet tættere på centrum, så ville vi ikke have fået de udenomsfaciliteter, vi har i dag. Vi ved, vores gæster sætter pris på, at de kan grille, gå på legepladsen eller tage en tur i skoven, og vi ser det som et kvalitetsstempel, at mange gæster er gengangere,” siger Charlotte Andersen og forklarer, at cykelstien også forbinder vandrerhjemmet med Kyst til Kyst-ruten, der på cykel eller gåben går fra Blåvandshuk til Vejle samt Bindeballe-stien, der med 23 km bilfri zone binder Vejles centrum sammen med den gamle Bindeballe Købmandsgård, der siden 1897 har ligget som centralt mødested mellem Bindeballestien og Hærvejen ned langs Jyllands højderyg.

Charlotte Andersen fortæller, at de har lavet undersøgelser der viser, at 90 pct. af gæsterne ankommer i bil, og at det derfor ikke gør noget, at de ligger lidt uden for Vejle. Tværtimod har beliggenheden gjort, at Danhostel Vejle med succes kan drive kursusvirksomhed, mens andre vælger det hyggelige vandrerhjem som base for besøg i nærområdet.

Læs mere om Danhostel Vejle her 

Smuk natur, Legoland og Givskud Zoo

”Man vælger os fordi vi ligger centralt, og det er nemt at komme til og fra. Vi har flest familiegæster, og det skal ses ud fra, at vi ligger så tæt på Givskud Zoo og Legoland. De to steder er bestemt på forhånd, og så prøver vi at præge folk til at benytte sig af de mange gratis glæder og den smukke natur i området. Dyrehaven, Ådalen, som er en del af Danmarks Naturkanon, Munkebjergskoven, Grejsdalen eller Økolariet,” fortæller Charlotte Andersen.

Mange familier bruger ferierne som en måde at komme tættere på hinanden. Slappe helt af og gå en tur med hinanden i hånden, uden at børnene skal aktiveres, se fjernsyn og være på nettet. Bare sparke til en sten, snakke sammen og have tid til hinanden, og det har de rigt mål mulighed for ved Danhostel Vejle, og Charlotte Andersen gør i dagligdagen sit bedste for, at alt på og omkring vandrerhjemmet bliver holdt i afslappede rammer.

”Vi er ikke så store, så vi går op i at få en personlig relation til gæsterne, og noget af det, vi er gode til, er, at vi husker folk. Vi går op i, hvad de laver, og fordi mange gæster er gengangere, så er vi gode til at spørge ind til børnebørnene, arbejdet og stort og småt, når de besøger os. Det kan vi mærke, folk rigtigt kan lide hos os,” slutter Charlotte Andersen.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Danhostel søger sekretariatschef til forretningsudvikling
| Danhostel

Vil du være med til at gøre Danhostel til det foretrukne overnatningssted i Danmark for familier og grupper, med fokus på fællesskab og bæredygtighed?

Ny vært til Danhostel Esbjerg er fundet
| Line Juhl Kronow

Den 1. januar afløser Sally Due Sperling værtsparret Marianne og Børge Bull på Danhostel Esbjerg. Sally er allerede kendt af Danhostel, da hun lige pt. er vært på Danhostel Kolding. Marianne og Børge siger farvel efter 23 gode år som værter på Danhostel Esbjerg.