Turisterhvervet roser færgeforlig

  08. Maj. 2015

  Det samlede turisterhverv roser transportministerens færgeforlig, der sætter fokus på færgepriserne til de danske øer og som redder reservefærgen på Bornholm.

  Turisterhvervet roser færgeforlig

  ”Vi er meget tilfredse med, at transportministeren har fokus på de udfordringer, som især de danske turistdestinationer på de danske øer har med en tilgængelighed og en prissænkning på op til 50 pct., der fortsat gør det attraktivt for turister at besøge de helt unikke turistdestinationer på de danske øer i og uden for højsæsonen”, siger Ole Andersen, direktør i Danhostel og formand for Turisterhvervets Samarbejdsforum. Han er især tilfreds med, at reservefærgen til Bornholm Poul Anker er blevet bevaret, og at der fortsat arbejdes med en attraktiv prissætning af færgen til Danmarks største turist ø, der sikrer 300.000-400.000 tyske overnatninger og 285 fuldtidsjob i det bornholmske turisterhverv. Således sikrer det en millionomsætning til butikker, restauranter, overnatningssteder, oplevelser, transportselskaber, mm.

  Turismen på regeringens vækstplan
  ”Transportminister Magnus Heunicke fremhæver det gode og konstruktive samarbejde med turisterhvervets organisationer og de bornholmske partnere, som er foregået over de sidste tre til fire måneder. Og vi vil omvendt gerne anerkende transportministerens lydhørhed, dialog og ikke mindst evne til at finde løsninger som en del af regeringens vækstplan”, tilføjer Ole Andersen. Det er et godt eksempel på, at turisterhvervet indgår i regeringens vækstinitiativer og er kommet højere op på den politiske dagsorden. Desuden er rammevilkår som tilgængelighed afgørende for turisterhvervets muligheder for at skabe vækst i Danmark.

  Fakta:
  Turisterhvervets Samarbejdsforum (TS) er et netværk bestående af:
  - Campingrådet
  - Danhostel
  - Danmarks Rejsebureau Forening
  - Danmarks Restauranter og Cafeer
  - Feriehusudlejernes Brancheforening
  - Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark
  - HORESTA
  samt samarbejdspartnerne Dansk Industri og Dansk Erhverv
  TS arbejder for at styrke samarbejdet i dansk turisme og fremme rammevilkårene.

  Kontakt:
  Ved uddybende spørgsmål kontakt:
  Direktør Ole Andersen
  Mail: ole@danhostel.dk
  Direkte: (+45) 4199 4700
  Mobil: (+45) 2179 6400  
   

  Flere pressemeddelelser

  Anette Price
  Konkurrencen var målrettet klassetrinene 4.-9. klasse på alle folke- og privatskoler i landet. De heldige vindere kunne vinde et lejrskoleophold på et valgfrit Danhostel til en værdi af kr. 20.000
  Anette Price
  Danmarks frivillige forening af hostels, Danhostel, som pt. tegner 63 medlemmer i Danmark, afholdt den 2. november landsmøde og blandt en række priser uddelte man traditionen tro også årets…
  Anette Price
  57-årige Ole Andersen der nu i lidt over 5 år har været direktør for Danhostel fratræder den 4. november 2019 sin stilling.