Turisterne bruger flere penge på oplevelser og skruer ned for overnatningsbudgettet

  Anette Price

  Både danske og udenlandske turister rejser i disse år oftere på både kortere og længere ferier. Og særligt den forlængede weekend i ind- og udland bruges på oplevelser indenfor kultur, natur og gastronomi. Danskerne rejser efter oplevelsen og bruger færre penge på at overnatte end tidligere. Denne tendens mærker man i høj grad på Danhostel Henne Strand, hvor stedets gæster overnatter til budgetvenlige priser, og dermed har mulighed for at bruge flere penge på fx gode restaurantoplevelser eller oplevelser af kulturel karakter.

  Flere gastro turister til Danhostel Henne Strand
  Danhostel Henne Strand som oprindeligt er bygget i 1937, er et af Danmarks ældste vandrerhjem, og ligger blot 300 meter fra Vesterhavet. Stedet emmer af historie og er kendt for sin autenticitet og for det gode og nære værtsskab. Den 1. april i år fik stedet nyt værtspar, Grethe O. Goldenbeck og Peter Høy, og de har allerede noteret sig en stigning i de ”nye” typer gæster på vandrerhjemmet.

  Grethe O. Goldenbeck, Danhostel Henne Strand fortæller:

  -Vi har siden, vi overtog Danhostel Henne Strand tydeligt kunnet mærke, at typen af gæster har ændret sig. Vi har stadigvæk mange par og familier, som besøger os og området for at nyde den dejlige natur og de mange spændende aktiviteter herovre, men i både maj og juni måned har vi kunnet se, at vores traditionelle gæster nu også indbefatter gæster, der ønsker oplevelser med fx et gastronomisk måltid på højeste niveau. Og da vi er så heldige at ligge blot fire kilometer fra Henne Kirkeby Kro, er det med til at mange af vores gæster netop vælger os som overnatningssted i forbindelse med et besøg på kroen.

  -Vi lægger stor vægt på at give vores gæster en imødekommende og nærværende oplevelse, værdier som vi er kendte for og som vi ved også Henne Kirkeby Kro står for. Så de to steder matcher hinanden rigtigt godt. Hos os kan de overnatte til en fornuftig pris og samtidig med have penge tilovers til en god middag hos Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro. Vi har en aftale med kroen om, at vi anbefaler kroen til vores gæster og modsat henviser kroen til os, så på denne måde imødekommer vi netop denne type gæsters ønsker, siger Grethe O. Goldenbeck, vært Danhostel Henne Strand.

  Stjernedrys på Henne Kirkeby Kro og Danhostel Henne Strand
  Kroen og vandrerhjemmet kan begge prale af at have en stjerne. Den anerkendte Henne Kirkeby Kro har 1 stjerne i den berømte Michelin Guide, og vandrerhjemmet har en enkelt stjerne i den officielle klassificering af overnatningssteder. Men stjernerne giver god mening i den fælles markedsføring overfor potentielle gæster, bekræfter Paul Cunningham, køkkenchef på Henne Kirkeby Kro.

  -I takt med den stigende udvikling og den enorme fokus, der har været på dansk gastronomi igennem de sidste 10-15 år både nationalt og internationalt, oplever vi helt klart, at den såkaldte ”gastro-turist” bliver mere og mere hyppig i vores gæstemix. Vi har stadigvæk den klassiske gæst hos os, der vægter totaloplevelsen højt og gerne betaler ekstra for det gode måltid og den gode seng at sove i, men vi ser i højere grad end tidligere, at gæsterne anvender deres primære budget på madoplevelsen og lidt mindre på overnatningen. Og vi er derfor rigtig glade for samarbejdet med Danhostel Henne Strand, som netop sammen med os kan være med til at imødekomme denne gæstetypes ønsker til en 1-stjernet madoplevelse og en 1-stjernet overnatningsløsning, udtaler Paul Cunningham, køkkenchef Henne Kirkeby Kro.

  Læs mere om Danhostel Hennestrand på www.danhostelhennestrand.dk
  Læs mere om Danhostel på www.danhostel.dk
  Læs mere om Henne Kirkeby Kro på www.hennekirkebykro.dk

  Fakta om Danhostel Henne Strand

  • Danhostel Henne Strand er af de 71 hostels, der er tilknyttet Danhostel-kæden (2015)
  • 11 værelser og totalt 40 sengepladser
  • TV-stue og gæstekøkken
  • Gratis parkering
  • Trådløst internet

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  På generalforsamling d. 3. april 2024 har medlemmerne i Danhostel enstemmigt valgt Helle Berthold Rosenberg som ny forperson i Danhostel. Hun afløser Poul Kristian Mouritsen, som de sidste syv år har…
  Anette Brylov
  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten…
  Anette Brylov
  Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.