Danhostel Gjerrild vinder værtsskabsprisen 2015

11. Nov. 2015
Liv Thøger

I weekenden d. 7.-8. november 2015 blev Danhostel Gjerrild kåret som Årets Værter 2015 på Danhostels Landsmøde i Tisvilde. På Djursland har værterne Dorthe Lyk og Torben Leth Andersen i tretten år budt velkommen til børnefamilier, turister og kursister på vandrerhjemmet med det sølvmærket økologisk køkken og masser af plads til især børnefamilier.

I weekenden d. 7.-8. november 2015 blev Danhostel Gjerrild kåret som Årets Værter 2015 på Danhostels Landsmøde i Tisvilde. På Djursland har værterne Dorthe Lyk og Torben Leth Andersen i tretten år budt velkommen til børnefamilier, turister og kursister på vandrerhjemmet mellem skov og hvide strande. Et sted med sølvmærket økologisk køkken og masser af plads samt hjerterum til især børnefamilier.

Det er faktorer som værtsskab, service, forplejning og rengøring, der sammen med en samlet gæste-ratings på 75% (NPS, Net Promoter Score), der har vægtet i kåringen af Årets Værter hos Danhostel-kæden, der er en sammenslutning af 84 vandrerhjem jævnt fordelt over hele Danmark.

Et sted, hvor vi gerne selv ville bo

- Vi har skabt et sted, hvor børnefamilier kan slappe af, og hvor vi selv gerne ville være gæster, hvis vi skulle afsted med vores 3 børn, siger Torben, der forsætter: ”Det er nemt, hjemligt og overskueligt, og så lægger gæsterne også vægt på, at vi er tilgængelige næsten døgnet rundt”. Sidstnævnte betyder også, at han altid selv er den sidste, som hopper til køjs. For Torben synes, at det er vigtigt, at de personligt modtager gæsterne også selv om, at det er sent på aftenen. Her skal gæsterne ikke bare mødes af et brev eller et nøglebræt, når de ankommer til vandrerhjemmet.

Flotte gæste-ratings

Netop den personlige kontakt og service kendetegner Danhostel Gjerrild, hvor gæsterne bl.a. skriver i deres ratings. ”At her er et vandrerhjem, hvor der er plads til børn og familier. Værtsparret er unikke, og her stortrives ungerne. Vandrerhjemmet er indrettet, så de voksne også kan finde steder, hvor der er fred og ro. Aldrig er vi blevet behandlet så godt, og desuden er maden et kapitel for sig”.

Køkken med økologisk spisemærke i sølv

I køkkenet regerer Dorthe med kærlig hånd. Her har hun og Torben skabt et sted med en hjemlig atmosfære og ikke mindst et kreativt smagfuldt køkken, hvor der laves mad med cirka 75% økologiske varer. Her er mad for både kødspisere og vegetarer, store og små samt dem med særlige ønsker og behov. 

Smag for at arbejde med turister

Dorthe og Torben har tidligere været guider på Sydgrønland, hvor Dorthe bl.a. har været destinationschef, og de har begge arbejdet som turledere og vandrerhjemsværter. Derfor var det heller ikke et unaturligt skridt for dem at byde ind på forpagterrollerne på Danhostel Gjerrild for tretten år siden. 

- Det handler om at give lidt mere end gæsterne regner med, og så er det jo oftest glade mennesker, uddyber Torben, der oprindeligt er uddannet skolelærer. Dorthe har en baggrund som fysioterapeut og var tilsynsførende ved Arbejdstilsynet før, at hun blev vandrerhjemsvært. Parret har 3 børn og bor lige ved siden af vandrerhjemmet.

Overnat i en rød togvogn med jernbanehistorie

Danhostel Gjerrild har en unik historie som gammel jernbaneremise dvs., at bygningen i gamle dage blev brugt til at stille lokomotiver og vogne i, når de ikke var i brug eller trængte til reparation. Gjerrildbanen stammer helt tilbage fra 1911, hvor banen åbnede med tre tog dagligt i hver retning. I dag er der stadigvæk mulighed for at fornemme lidt af fortidens jernbane-atmosfære, da Danhostel Gjerrild siden 1992 har haft en af DSBs røde BN-togvogne i haven. Det har været bedst at overnatte der i tørvejr, men nu er Torben og Dorthe i gang med at lappe og male den, så det bliver en dejlig oplevelse i al slags vejr.  

Tæt på store børneattraktioner og hvide sandstrande

Mange af dem, der gæster Danhostel Gjerrild opdager, at her ligge nogle af Danmarks smukkeste og reneste badestrande tæt på børnevenlige attraktioner som bl.a. Djurs Sommerland og Kattegatcentret. Desuden kommer børnefamilierne og bygger huler i skoven, fisker ved havet, laver snobrød om aftenen, går lange ture i den smukke natur på Norddjursland eller besøger Sostrup Slot fra 1300-tallet.

Book overnatning på Danhostel Gjerrild her.

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Danhostel Haderslev søger nye værter
| Anette Brylov Hansen

Erlevhus søger forpagter/ forpagterpar til et veldrevet, bynært og smukt beliggende vandrerhjem ved Haderslev Dam med tilhørende hytter og campingplads til overtagelse pr. 1. januar 2021, idet det nuværende forpagterpar, efter 13 gode år, har valgt at trappe ned og søge nye udfordringer.

SlotssøBadet har overtaget driften af Danhostel Kolding
| Anette Brylov

Der var faktisk planlagt et åbent hus allerede her i slutningen af april – men på grund af Corona krisen er dette udsat til senere. Det forventes at kunne blive inden højsæsonen går i gang i juli måned.