Danhostel Ringkøbing - det hele under ét tag

31. Okt. 2017
Line Juhl Kronow

Fem gange om året arrangerer DIFs Soldaterprojekt fællestræf for veteranerne med især det sociale samvær om forskellige aktiviteter som formål. To gange i 2017 har ROFI-Centret og Danhostel Ringkøbing været rammen.

Rune Oland er projektleder for Dansk Idrætsforbunds Soldaterprojekt. Et projekt, der via idrætstilbud er med til at gøre vejen fra militæret til det civile lettere for veteraner, der har fået fysiske og psykiske skader under deres tjeneste for Danmark i internationale missioner. Han fortæller:

”Centret har alle de faciliteter, man kan ønske sig. Der er meget plads. Alle deltagere kan indkvartere sig og bo under samme tag. Der er mange muligheder for aktiviteter i og omkring huset. Vi får en fantastisk forplejning, og servicen fra personalet er helt i top.”

Fem gange om året arrangerer DIFs Soldaterprojekt fællestræf for veteranerne med især det sociale samvær om forskellige aktiviteter som formål. To gange i 2017 har ROFI-Centret og Danhostel Ringkøbing været rammen. Ved det seneste træf i august havde veteranerne mulighed for at tage deres pårørende med. Og det var i den forbindelse, at Rune Oland fra DIFs Soldaterprojekt gav ovenstående bedømmelse af centret, hvori Danhostel Ringkøbing med sine 25 værelser er en integreret del og omdrejningspunkt for arrangementer, der kræver faciliteter til overnatning.

I juli 2018 er det 25 år siden, at vandrerhjemmet i Ringkøbing blev indviet og fik tag-fællesskab med bl.a. ROFI-Centrets to idrætshaller, fitnesscenter, skydelokaler, køkkenfaciliteter, multisale, møde- og selskabslokaler. Senere er der i kælderen under vandrerhjemmet indrettet faciliteter til dart, snooker, pool, billard, air hockey, bordtennis og bordfodbold. Lige udenfor vandrerhjemmets mure er der 16 petanque-baner og en 18-hullers minigolfbane. Danhostel Ringkøbing er derfor et af Danhostels Top Sport hostels.

Base for mestrene
DIFs Soldaterprojekt er et af de mange eksempler på, at Danhostels placering, som en integreret del af ROFI-Centret med dets mange muligheder for aktiviteter, trækker store og små arrangementer til Ringkøbing. Et andet eksempel fra 2017 er fra håndboldens verden. I august brugte Nykøbing Falster Håndboldklubs danske mestre i kvindehåndbold ROFI-Centret som base i forberedelserne til den igangværende sæson.

- Her er alle de faciliteter, man kan ønske sig, samlet under ét tag - overnatning på Danhostel Ringkøbing, gode haller at træne i, lokaler til styrketræning og god mad. Og så er det til en rimelig pris, sagde Nykøbing Falsters cheftræner, Jakob Larsen, ved den lejlighed. I samme uge var Buxtehude fra den tyske dameliga i øvrigt også på træningslejr i ROFI-Centret med overnatning. I over 10 år har den tyske klub hvert år brugt centret som forberedelse til nye sæsoner.

Base for erhvervsliv og turisme
Et tredje eksempel på betydningen af sammenhængen mellem Danhostel og ROFI-Centret er fra erhvervslivet. Ringkøbing-egnen er et af kraftcentrene for produktion og udvikling i den internationale vindmøllegigant, Vestas. Når Vestas har korte eller længere besøg af medarbejdere fra virksomhedens internationale destinationer, bl.a. Kina og Indien, er det ofte Danhostel Ringkøbing og ROFI-Centret, der lægger værelser, forplejning og fritidsaktiviteter - under ét tag - til rådighed for de udenlandske gæster.

- Danhostel Ringkøbing har en meget afgørende betydning for ROFI-Centret, både i vores bestræbelser på at trække arrangementer til centret, for vores driftsøkonomi og for vores image udadtil. Derudover spiller Danhostel en meget væsentlig rolle for hele Ringkøbing-området – bl.a. som destination for erhvervslivet, for Ringkøbing som en af landets bedste og mest hyggelige handelsbyer og for turismen med vores placering ikke ret langt fra Ringkøbing Fjord og Søndervig ved Vesterhavet. Ringkøbing-Skjern Kommune markedsfører sig med sloganet ”Naturens Rige”. Den føler vi os også som en naturlig del af, siger lederen af ROFI-Centret, Per Andersen.

Og han tilføjer en yderligere dimension i Danhostels lokale betydning. - Når der holdes fester i ROFI-Centrets lokaler eller private fester i byen, så bruges vores vandrerhjem ofte som overnatningssted for gæster udefra.

På billederne ses Rune Oland fra Dansk Idrætsforbunds Soldaterprojekt, samt Cheftræneren for Nykøbing Falsters danske mestre i håndbold, Jakob Larsen, der instruerer sine spillere.

Læs mere om Danhostel Ringkøbing her

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Lenes drøm om et vandrerhjem gik i opfyldelse – Nu er hun vært på femte år
| Line Juhl Kronow

Det er fem år siden, at Lene Hviid ved et tilfælde pludseligt blev ejer af et Danhostel. Lene drømte om at drive et lille bed and breakfast, men det blev til noget lidt større, da hun blev ejer af Danhostel Viborg.

Populært værtspar på Danhostel Esbjerg takker af
| Line Juhl Kronow

Efter 23 gode år som værtspar på Danhostel Esbjerg takker Marianne og Børge Bull af ved årsskiftet, og overlader Danhostel Esbjerg til nye værter. Hvem det bliver, vides ikke endnu, men Esbjerg Kommune er i fuld gang med processen.