Danhostel Roskilde ligger midt i havnemiljø

  Af journalist Aage Krogsdam

  Et af landets nyeste Danhostel tilbyder høj service

  Lige midt i et hyggeligt havnemiljø på Roskilde havn som nabo til Vikingeskibsmuseet ligger Danhostel Roskilde, som hører til et af de nyeste i Danmark.

  Det blev indviet i 2000 og har 40 store og lyse værelser alle med bad. ”Vores service og faciliteter er i top og derfor smykker vi os med 5 stjernet service overfor de mange gæster her”, siger den daglige leder Lise Petersen, der sammen med sin mand Tom overtog ledelsen i 1999, mens byggeriet var i fuld gang. 

  Ægteparret kommer fra Frederiksberg, og de havde ikke prøvet at stå i spidsen for et vandrehjem tidligere, men da hele familien ofte boede på hostel eller vandrehjem, når de var på ture rundt i verden, kendte de miljøet.  ”Vi synes det kunne være en spændende udfordring at blive leder af et vandrehjem, derfor søgte vi jobbet og fik det”, siger Lise Petersen videre. Hendes baggrund er en køkkenuddannelse, mens hendes mand har en universitetsgrad indenfor markedsøkonomi og politik.

  Book dit ophold her: /hostel/danhostel-roskilde

  Det var en stor omstilling for parret, pludselig at skulle være til rådighed ”døgnet” rundt frem for at have et mere traditionelt arbejde fra 8 til 16. Men de er faldet godt til og med det service-gen, som begge er i besiddelse af, har de formået at markedsføre Danhostel Roskilde til et meget efterspurgt overnatnings- og kursus sted i byen.

  Tæt på København

   ”Vores styrke er, at vi ligger relativ tæt på København kun cirka ½ time med tog eller bil, og desuden har Roskilde i sig selv en række seværdigheder som trækker, nemlig domkirken og Vikingeskibsmuseet. Det tager cirka 15 minutter at gå til Roskilde station, hvorfra der er flere afgange i timen til Københavns området. Mange gæster føler sig lidt mere trygt at bo her i Roskilde, og desuden er prisniveauet under det københavnske prisniveau,” siger Lise Petersen.  

  Et andet trækplaster i sommermånederne er turbåden Sagafjord, som benyttes af mange gæster til at fejre en familiebegivenhed til søs, mens der sejles rundt i den smukke Roskilde fjord. Sagafjord ligger ved kaj kun 100 meter fra hovedindgangen til vandrehjemmet. Alle 40 værelser har som standard bad, toilet, TV og fire sengepladser. Enkelte har dog plads til seks personer. Men gæsterne kan selv vælge mellem at bruge værelserne som enkeltværelser eller dobbeltværelser.

  I vinter blev alle værelserne renoveret med nye gulvtæpper og nyt sengedesign, mens der for nogle år siden blev installeret vægophængte køjer på alle værelserne. Det har givet mere plads, hvor de store vinduer næsten helt til loft giver masser af lys. Overalt på Danhostel Roskilde har den  rumænske kunstner Rares Moldovan med sin karakteristiske streg i sort og hvidt lavet vægmalerier inspireret af kongerækken og med hovedvægten på vikingemotiver.

  Lejrskole

  Vandrerhjemmet er åbent hver dag året rundt og foruden overnattende gæster, hovedparten fra Danmark, men også mange fra det øvrige Europa tilbydes også lejrskoleophold. Der er kapacitet til at modtage éen lejrskoleklasse ad gangen.

  Værelserne her bliver hurtigt booket hvert år ofte et år i forvejen. For danske grund- og folkeskoleklasser tilbydes en særpris ved minimum 2 overnatninger med fuld kost og logi. Også kursus-virksomhed er et tilbud, som mange private organisationer og foreninger samt offentlige organisationer og institutioner benytter sig af.  Det kan enten være dagskurser eller med en enkelt overnatning. Kursus-kapaciteten er 40 deltagere ad gangen og helt ned til 4-6 personer.

  For alle overnattende gæster er det muligt at få morgenmad, mens aftensmad fås udefra, og der er lavet en aftale med naborestauranten. Fine køkkenfaciliteter forefindes også, så gæsterne selv kan lave mad.                                                                                                                         

  Seværdigheder

  I nærheden af Danhostel Roskilde er der masser af mulighed for at besøge en lang række seværdigheder.  Udover Domkirken og Vikingeskibsmuseum ligger byens hyggelige gågade med forretninger, gårdhaver og caféer kun cirka 10 minutters gang borte via den grønne bypark lige overfor vandrehjemmet.

  Af andre seværdigheder kan nævnes åbent Galleri samt arbejdende Glaspusteri, ligesom der er gode muligheder for teambuilding i samarbejde med f.eks. Vikingeskibsmuseets sejladseksperter.

  Vil man lidt længere væk være er der en halv snes km til vikingelandsbyen Sagnlandet i Lejre. Naturligvis skal man heller ikke glemme den store årlige Roskilde musikfestival på dyrskuepladsen. I forbindelse med Danhostel Roskilde findes der rigelig og gratis parkeringsplads. Også parkering for store busser samt flere handicappladser.

  Faktaboks:

  Danhostel Roskilde

  Vindeboder 7,  4000, Roskilde

  Tlf. 45 4635 2184

  Priser på enkeltværelser fra 475 kr. Senge på fællesrum fra kr. 200.

  Åbent hele året. Normalt fra 07.00 til 20.0. eller 22.00 fra 1. april til 1. oktober.

  Hunde er velkomne

  24.000 årlige overnatninger

  /hostel/danhostel-roskilde

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.