”Danmarks bedst beliggende vandrerhjem”

  Niels C. Jensen

  På første række lige ud til Limfjorden, så tæt på vandet, at man spekulerer lidt på klimaforandringer, ligger Danhostel Nykøbing Mors.

  ”Det er jo Danmarks bedst beliggende vandrerhjem,” siger den nytiltrådte vært, Torben, med en god portion nordjysk charme og et smil. Vandrerhjemmet ligger nu ganske smukt under træerne lige ved limfjordperlens bedste badestrand. Torben og Thea Lawaetz har netop påbegyndt deres første sæson som vandrerhjemsværter i flyvende stil. De gule murstensbygninger summer af liv og telefonen kimer.

  Spanierne, ridepiger og morsingboer
  ”Lige nu er der både fætter-kusinefester, spanske musikere og en familie fra Schweiz. I næste uge er her fyldt med hestepiger, der skal til stævne i Legind,” siger Thea, inden hun igen må svare telefonen.
  De trives, de nye værter på Danhostel Nykøbing Mors. Når man kommer ind ad døren, føler man sig som en gammel savnet ven, der er kommet hjem. I dagligstuen pusler nogle gæster rundt med morgenkaffen, og på værelserne er andre på vej videre.
  ”Vi blev værter her, fordi vi gerne ville have vores egne gæster. Et sted hvor vi hører til og selv bestemmer,” siger The Lawaetz, som har arbejdet i hotel- og restaurationsbranchen i mange år.

  Aftensmad til både gæster og lokale
  Et af de mange nye tiltag på vandrerhjemmet i Nykøbing Mors er, at man nu også inviterer lokalbefolkningen indenfor.
  ”Vi har en super lækker restaurant, hvor vi hen over sommeren vil lave 'Aftensmadsbuffet' for alle, både de overnattende gæster og andre som vil have en god oplevelse. God mad til rimelige priser, det tiltrækker både morsingboer og vandrerhjemsgæster,” siger Torben, mens han viser rundt i de moderniserede lokaler. I receptionen har Thea netop lagt telefonrøret, og er ved at sige på gensyn til gruppe musikere fra Spanien, der har overnattet på vandrerhjemmet.

  Skøre ideer på Mors
  Der er travlt på Danhostel Nykøbing Mors. Det er sådan parret Thea og Torben bedst kan lide det, og det har allerede rygtet sig på Limfjordsøen, hvor det siges, at der er gang i den ude på vandrerhjemmet. Og det er der, Thea og Torben har brugt vinteren på at gøre vandrerhjemmet klar til de nye gæster fra nær og fjern. De glæder sig over opbakningen fra lokalområdet, og fortæller glædeligt om fremtidsplanerne, som inkluderer alt fra ny maling til fitness i skoven.

  ”Det behøver ikke kun at være på Costa del Sol, at de får alle de skøre ideer, vi kan sagtens være med på Mors,” siger han Torben med et smørret grin.

  Danhostel Nykøbing Mors
  28 værelser med eget bad og toilet
  Max 20 meter til Limfjorden
  Egen badebro
  Buffetrestaurant
  Kiosk

  Tæt på Jesperhus, Højriis Slot, Molergravene, Vesterhavet og meget andet. I gåafstand til butikker, biograf, cafeer, museer, golfbane og meget mere.

  Se mere og book dit ophold på http://danhostelmors.dk/ og /hostel/danhostel-nykoebing-mors

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.