Her bor håndboldpigerne om sommeren

  John de Summer-Brason

  Boderne

  Foto: Håndboldpiger på træningslejr

  Danhostel Boderne danner hver sommer rammen om håndboldpigerne og Champions League-vinderne fra Viborgs, træningsophold.

  Bornholm forbindes mest med klipper, silderøgerier og Krølle-Bølle. Men på sydkysten, hvor strandene er allerbedst, holder Marian hus for først lejrskoler, og dernæst familier med børn som ønsker at opdage landet mellem de endeløse strande og Almindingen, der er en fortryllende storskov med spændende vandrerruter, rokkesten, borgbanker fra vikingetiden og Ekkodalen.

  "Det er en lykkens job, det vi har!" forklarer Marian Lundh, der nok er født bornholmer, men ellers har haft en karriere hos Motorola i Stockholm, inden hun sammen med sin mand for 10 år siden købte vandrerhjemmet i Boderne. "De mennesker vi møder er folk der er på ferie. 98 procent af dem er glade. Egentlig er det bare vores job at få dem gennem Bornholm, så de elsker Bornholm endnu mere. Hvis vi stikker dem et smil, får vi to tilbage!"

  Boderne

  Fotograf: John de Summer-Brason - Foto Marian Lundh, vært på Danhostel Boderne

   "Det vi altid glæder os til efter en lang vinter, er at tage imod lejrskolerne igen, smiler Marian. Når vi får huset fuldt af unge mennesker som fra 1. maj og frem glæder sig til at komme på lejrskole,"

  Marian kom til Boderne for ti år siden med mand og tre børn for at få en mindre hektisk tilværelse: "Vi havde faktisk ikke glæde af vores børn. Og omvendt. Sådan skulle det bare ikke være. Vi flyttede herned for at arbejde om sommeren og være sammen med børnene om vinteren."

  Desværre døde Marians mand, der var syg, tre år senere. Mens børnene har fået det liv som var dem tiltænkt og er blevet rigtige "vandrerhjemsbørn", har Marian udviklet sig til den dynamiske vært som har gjort Danhostel Boderne så tiltrækkende, at hun ikke frygter den nedgang i lejrskolebesøg som aktuelle besparelser i Folkeskolen giver anledning til.

  Håndboldpigerne bor her om sommeren

  Udover det fredelige gård-miljø udmærker vandrerhjemmet sig gennem en parklignende have med fritidsaktiviteter som kaniner og høns, trampoliner, udendørs skak og meget mere. Blandt de faste gæster finder man håndboldpigerne og Champions League-vinderne fra Viborg: "I sportshallen skriver de autografer. Men hos os er de er lidt fredede," smiler Marian Lundh. "Efter endt træning ser jeg dem ofte med fødderne på bordet. Jeg får i reglen også spørgsmålet: "Hvilken kage skal have i aften?" Vi bager nemlig en ny kage til dem hver aften.

  "Lejrskolerne er et svært segment lige nu. Der kommer færre. Og på Bornholm kommer man ikke for to overnatninger, men for at være der fra mandag til fredag. Inden for Danhostel har vi Lejrskolegruppen som arbejder meget hårdt for at sikre at tilfredse skoler kommer igen.

  Vi er anderledes på Bornholm hvad angår lejrskoler.

  Vi arrangerer nemlig alt for lejrskolerne fra de sætter fødderne på Bornholm, til det rejser igen. Vi laver alt for dem, så lærerne ikke skal bruge tid på at ringe rundt. Vi får en masse goodwill - og lidt procenter. Også fra busselskaber, for de er glade for, at vi ringer i stedet for 50 lærere!"

  Boderne

  Ørn til at organisere

  Marian er i hele taget god til at organisere og netværke. Udover bestyrelsesarbejde i Danhostel er hun initiativtager til, der, ud fra det forhold at mange ta'r på cykeltur rundt på Bornholm, har den geniale funktionalitet, at man i samme moment kan booke sig ind på flere bornholmske vandrerhjem efter tur.

  Et andet samarbejde Marian Lundh brænder for, er NaturBornholm, mesterarkitekten Henning Larsens store oplevelsescenter nær Boderne, hvor børn og voksne ikke blot kan tage en virtuel rejse i en "tidsmaskine" 1,7 millioner år tilbage i tiden. Med sin beliggenhed på grænsen mellem det høje skandinaviske grundfjeld og det lavere mellemeuropæiske lavland er området højinteressant for de natur- og geologiinteresserede. Marian mærker det, når Geologisk Institut hvert år kommer: "De vandrer ude med medbragt madpakke fra otte om morgenen til hen på aftenen, hvor de kommer trætte tilbage. De nyder at være her. Vi har haft dem i mange år."

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.

  Cykelfeberen fortsætter hos Danhostel
  Cecilie Karlsson

  Vi er slet ikke færdige med at holde den danske cykelfeber i live og derfor har vi lavet en guide til hvor du kan opleve PostNord Danmark Rundt.