Tag hunden med på hostel

25. Jun. 2013
Kåre Welinder

Skal hunden med på ferien, så tilbyder Danhostel 28 steder over hele landet, hvor vuffer gerne må komme med indenfor.

Mange turister vil gerne holde ferie med hund, men ofte får ejerne ikke lov til at tage menneskets bedste ven med indenfor på hoteller, pensionater eller Bed & Breakfasts. Heller ikke alle Danhostels er glade for at have hunde sammen med stedets andre gæster, men på 28 af de danske Danhostels modtager de gerne hundeejere.

Sammenligner man med Danhostels, der eksempelvis tilbyder gode forhold for cyklister eller fiskere med aflåste cykelrum eller særskilt fiskekøkken, så er det ikke sådan, at 28 Danhostels tilbyder lignende gode forhold for hunde med løbegård, ekstra madskåle eller et stort udvalg i bidedyr. Slet ikke.

”Det betyder udelukkende, at vores gæster gerne må have deres hund med,” siger vært Torben Larsen fra Danhostel Fjerritslev, der er et af de Danhostels, der gerne byder firbenede væsner indenfor. Han vurderer, at de på årsbasis udlejer omkring 50 ekstra værelser på grund af, at hunde er velkomne, og han fortæller, at de har gæster, der udelukkende kommer som følge af, at de må have hunden med.

”Mange steder ser folk hunde som en barriere, men det er slet ikke noget problem her. Vi ser det som en ekstra service, og vi tænker ikke over længere, at der skulle være et problem i, at folk har deres hund med,” siger Torben Larsen og fortæller, at Danhostel Fjerritslev altid bruger de samme værelser til gæster med hunde.

 

Frisk luft til Vuffer

Det samme gør de på Danhostel Rudkøbing på Langeland, hvor hundeejere bor i bestemte hytter, hvor Vuffer altid kan få frisk luft. Her fortæller værten Knud Hollen Nielsen, at de årligt har omkring 20 ekstra overnatninger fra hundefolket, og heller ikke her er der forbedrede forhold for hunde. Kun, at hunde er velkomne.

”Vi har enkelte hytter, hvor hunde er tilladt, og hvor der er direkte adgang til en lille have, så hundene altid kan komme lidt ud. Hverken os selv eller andre gæster har haft problemer, og egentlig ser vi det bare som noget ekstra, vi kan tilbyde vores gæster, hvis de gerne vil have deres hund med,” siger Knud Hollen Nielsen.

De 32 Danhostels er fordelt således, at hundeejere har mulighed for at tage hunden med på ferie over hele Danmark.

Se her på hvilke Danhostels du kan medbringe din hund når du skal på ferie.

 

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Tag på en forunderlig tur under jorden – Mønsted Kalkgruber
| Line Juhl Kronow

Man tror næsten ikke, at det er Danmark, man befinder sig i. Men ikke langt fra Viborg kan du besøge de betagende Mønsted Kalkgruber, som er blevet gjort til en moderne oplevelse med lyd- og lysinstallationer.

Danhostels bestyrelse får to nye kvindelige medlemmer
| Line Juhl Kronow

Da Danhostel afholdte deres ordinære generalforsamling på Danhostel Kalundborg d. 30. april 2019, blev der valgt to nye bestyrelsesmedlemmer. De to er Rikke Hobolt, ejerrepræsentant fra Danhostel Rømø og Kathrine Lind, værtsrepræsentant fra Danhostel Copenhagen Bellahøj.