Tag hunden med på hostel

25. Jun. 2013
Kåre Welinder

Skal hunden med på ferien, så tilbyder Danhostel 28 steder over hele landet, hvor vuffer gerne må komme med indenfor.

Mange turister vil gerne holde ferie med hund, men ofte får ejerne ikke lov til at tage menneskets bedste ven med indenfor på hoteller, pensionater eller Bed & Breakfasts. Heller ikke alle Danhostels er glade for at have hunde sammen med stedets andre gæster, men på 28 af de danske Danhostels modtager de gerne hundeejere.

Sammenligner man med Danhostels, der eksempelvis tilbyder gode forhold for cyklister eller fiskere med aflåste cykelrum eller særskilt fiskekøkken, så er det ikke sådan, at 28 Danhostels tilbyder lignende gode forhold for hunde med løbegård, ekstra madskåle eller et stort udvalg i bidedyr. Slet ikke.

”Det betyder udelukkende, at vores gæster gerne må have deres hund med,” siger vært Torben Larsen fra Danhostel Fjerritslev, der er et af de Danhostels, der gerne byder firbenede væsner indenfor. Han vurderer, at de på årsbasis udlejer omkring 50 ekstra værelser på grund af, at hunde er velkomne, og han fortæller, at de har gæster, der udelukkende kommer som følge af, at de må have hunden med.

”Mange steder ser folk hunde som en barriere, men det er slet ikke noget problem her. Vi ser det som en ekstra service, og vi tænker ikke over længere, at der skulle være et problem i, at folk har deres hund med,” siger Torben Larsen og fortæller, at Danhostel Fjerritslev altid bruger de samme værelser til gæster med hunde.

 

Frisk luft til Vuffer

Det samme gør de på Danhostel Rudkøbing på Langeland, hvor hundeejere bor i bestemte hytter, hvor Vuffer altid kan få frisk luft. Her fortæller værten Knud Hollen Nielsen, at de årligt har omkring 20 ekstra overnatninger fra hundefolket, og heller ikke her er der forbedrede forhold for hunde. Kun, at hunde er velkomne.

”Vi har enkelte hytter, hvor hunde er tilladt, og hvor der er direkte adgang til en lille have, så hundene altid kan komme lidt ud. Hverken os selv eller andre gæster har haft problemer, og egentlig ser vi det bare som noget ekstra, vi kan tilbyde vores gæster, hvis de gerne vil have deres hund med,” siger Knud Hollen Nielsen.

De 32 Danhostels er fordelt således, at hundeejere har mulighed for at tage hunden med på ferie over hele Danmark.

Se her på hvilke Danhostels du kan medbringe din hund når du skal på ferie.

 

Modtag Danhostel nyhedsbrev

Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
Ny vært til Danhostel Esbjerg er fundet
| Line Juhl Kronow

Den 1. januar afløser Sally Due Sperling værtsparret Marianne og Børge Bull på Danhostel Esbjerg. Sally er allerede kendt af Danhostel, da hun lige pt. er vært på Danhostel Kolding. Marianne og Børge siger farvel efter 23 gode år som værter på Danhostel Esbjerg.

Følgende Danhostels holder åbent hele året 2019/2020
| Line Juhl Kronow

Vi har mange Danhostels, der holder åbent hele året, eller kun har lukket mellem jul og nytår. Her kan du se en liste over de Danhostels, hvor du også kan booke et ophold udenfor sæsonen og henover vinteren.