Ting du skal opleve, når du overnatter på Danhostel Stevns

  Line Juhl Kronow

  Helt unik natur i form af UNESCO verdensarv, et kæmpe fort skjult under jorden, smukke kalkbrud, slotte og godser. Der er nok at opleve på Stevns, når I overnatter på Danhostel Stevns

  Koldkrigsmuseum Stevnsfortet
  Måske tænker du, at det der med store kanoner og krigsudstyr ikke er det mest spændende. Men derfor skal du ikke afskrive at tage en tur til Stevns Fortet. Her kan du komme på en guidet tur ned i det hemmelige gamle fort. Det er større, end du tror, og de mange historier er gribende og yderst velformidlede. Læs mere på Stevnsfortets webside her:

  Stevns klint
  Du kender Møns Klint, men kender du Stevns Klint? Hvis du kommer fra udlandet, er der nok en større chance for, at du kender Stevns Klint. Stedet er nemlig kendt rundt om i verden som et helt unikt sted for fossiler fra dyr, der levede for mere end 65 millioner år siden. Stedet er et af de få steder i Danmark, som findes på UNESCOS verdensarvliste. Højerup gamle kirke hænger på kanten af klinten, og den er også et besøg værd. Tag en gåtur nede langs stranden og oplev den smukke klint. Læs mere om Stevns Klint her på vores side om UNESCO verdensarv i Danmark.

  Stevns fyr
  Kun fem minutters kørsel fra Stevns Klint finder I Stevns Fyrcenter og HAWK batteriet Højerup, som er endnu et minde bevaret fra den kolde krig. Stedet er klintens højeste punkt, og her er god mulighed for at se et imponerende fugletræk, da millioner af fugle passerer forbi hvert år. Se også udstillingen i den gamle fyrmesterbolig og nyd udsigten fra fyret. Læs mere om Stevns fyrcenter her.

  Boesdal Kalkbrud, Holtug Kridtbrud, Faxe Kalkbrud
  På Stevns, som også er kendt under navnet Kalklandet, er der rig mulighed for at se op til flere flotte kalkbrud. Mest kendt er Faxe Kalkbrud, der med sin nye udkigspost Prismen tiltrækker mange besøgende. Tættere på Danhostel Stevns er Holtug Kridtbrud mod nord eller Boesdal Kalkbrud, som ligger lige syd for Stevnsfortet. Begge er et besøg værd, og kan kombineres med en god tur ved stranden, da de ligger ved kysten.

  Stevns Klint Trampesti
  Er man til lange gåture, så kan hele kysten opleves på en god vandrerdag på vandrerruten Stevns Klint Trampesti. Trampestien går fra Stevnsfortet langs kysten hele vejen ned til Rødvig, som er en hyggelig havneby med spisesteder, skibsmuseum og en dejlig strand.

  Vallø Slot
  Vallø Slot er ejet af den selvejende institution Vallø Stift, og er ikke åbent for offentligheden indenfor. Men besøgende må gerne kigger ind i gården fra kl. 10.00 til 18.00 og også færdes i slotsparken fra kl. 8.00 til solnedgang.

  Solgårdsparken
  Parken lægger på Nordstevns med udsigt til Køge bugt, og her finder man også afslutningen på Tryggevælde Ådal og åens udløb. Parken er et skønt naturområde med plads til aktiviteter, og der er flere arrangementer på stedet i løbet af året. Se evt. program her.

  Gjorslev Gods eller Gjorslev Slot
  Godset har som en del af sig Danmarks største middelalderslot. Der er mulighed for at få en rundvisning på stedet for grupper. Her er desuden en hyggelig park, hvor der er åbent for offentligheden på det meste af arealet. Både Gjorslev Gods og Vallø Slot er gode stop på vejen fra København og Nordsjælland til Danhostel Stevns og resten af attraktionerne på Stevns.
  Læs mere om Danhostel Stevns og book her.

  Du skal acceptere marketing cookies for at se og tilføje kommentarer.

  Modtag Danhostel nyhedsbrev

  Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
  Nyt Danhostel åbner i Aalborg
  Cecilie Karlsson

  Velkommen til Danhostel Aalborg, som kan bookes allerede nu

  Årets Vært 2023 John Haurits
  Anette Brylov Hansen

  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits fra Danhostel Svendborg således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten det gælder en lejrskole et familietræf eller et hold kursister.