Vandre-vandrerhjemmet i City

    11. Mar. 2011

    Danhostel Sønderborg City ligger tættest på en af Danmarks smukkeste vandreruter. Og det kan mærkes på gæsterne.

    Det kan godt være, at Danhostel Sønderborg City har gode adgangsforhold og masser af parkering til både biler og busser. Men så bliver de også plantet solidt i P-båsen, for alting er lige ved døren i Danhostel Sønderborg City.

    Book dit ophold på danhostel Sønderborg City her

    Turene på to ben er en vigtig del af Danhostel Sønderborg City. Der er blot få minutters gang til byens centrum og 500 meter til gågaden. Både Sønderborg Slot og togstationen er i gå-afstand fra det populære vandrehjem. Den afmærkede vandrerute Hjertestien, der efter Sundhedsstyrelsens anbefaling er fem kilometer lang, begynder ved Vandrerhjemmet og snor sig Sønderborg rundt, og så er Dybbøl Mølle og Historiecenter Dybbøl heller ikke længere væk, end at turen kan tages i rask trav på kort tid.

    Så Danhostel Sønderborg City kan sagtens kaldes et vandrerhjem i ordets bogstaveligste forstand.

    Og nåh ja, så er der kun få kilometer til en af de smukkeste vandreruter i Danmark, hvilket mange dedikerede fra hele Danmark benytter sig af året rundt.

    Sønderborg

    Gendarmerstien

    Gendarmerne er for længst forsvundet, men deres stier består 

    Gendarmstien snor sig idyllisk fra Padborg i vest langs Flensborg Fjord til Høruphav i øst, og udgør en i alt 74 km lang rute, der med bugtede stisystemer, flotte udsigtspunkter, fotostops, pølsevogne og campingpladser byder på noget af det bedste vandrenatur, Danmark kan tilbyde.

    SønderborgFra Danhostel Sønderborg City peger gendarmpilen sydpå, hvorefter valget står mellem den korte Gendarm-arm østover eller den længere mod Vest. Ruten er opkaldt efter de gamle grænsegendarmer, der i perioden fra 1920 til 1958 afpatruljerede landegrænsen mellem Danmark og Tyskland.

    Gendarmerne er for længst forsvundet, men deres stier består og udgør i dag et vandresystem med 28 rastepladser i umiddelbar tilknytning til en sti, der er let at følge, da der overalt langs ruten er skilte med små, blå gendarmer, der stadig vogter over deres rute.

    - Udover Gendarmstien har vi flere forskellige ruter. Vi har mange gæster i både små og store grupper, der bor her i forbindelse med, at de skal ud at vandre, siger Birgit Misser fra Danhostel Sønderborg City.

    City-vandrerhjemmet er mere end overnatning

    Men det store hostel er andet og meget mere end vandreture. Birgit Misser fortæller, at turister på Als ofte vælger City-vandrerhjemmet som base for cykelture på den smukke ø, ligesom mange vælger stedets centrale placering i forbindelse med arrangementer i selve Sønderborg. Rindridning, koncerter ved Mølledammen og ikke mindst Sønderborg Revyen, men også vandrerhjemmets mange muligheder for familietræf, kurser, landsmøder eller fester i alle afskygninger bliver flittigt brugt.

    Sønderborg

    Her kan man sidde og hygge 

    Hostel-agtig næstekærlighed

    Og så er der den kategori, der hedder lejrskoler. Skoleklasser i alle årgange nyder godt af den megen aktivitet i og omkring Sønderborg, og alle elsker de især historiens vingesus fra Dybbøl Mølle med tilhørende historiecenter og den videnskabelige legeplads i Danfoss Universe.

    Sønderborg

    Sneklædte Danhostel Sønderborg - med masser af plads til lejrskoleophold

    Men også på selve vandrehjemmet er der optimale betingelser for unge på lejrskole. Danhostel Sønderborg City har stor erfaring med lejrskoleophold, og laver lækker mad, som både børn og voksne kan lide. Derudover findes fodboldbane, bordtennis, beachvolley og masser af grønne områder. Og så elsker værtsparret at have de mange unge mennesker på besøg, ligesom de generelt møder alle gæster på samme måde, hvad enten det er ung eller gammel.

    - At møde gæsterne på en hjertelig og nærværende måde, det er noget vi ligger stor vægt på. Og kan vi samtidig slå et smil af gæsterne med en munter bemærkning, så er det med til at arbejdsdagene bliver en sand fornøjelse, siger Birgit Misser, og henviser til noget, der kan betegnes som hostel-agtig næstekærlighed.

    - Lige netop det at vise gæsterne, at vi gerne går et ekstra skridt for dem, det er jo det, vi alle sammen gerne selv vil opleve, når vi kommer ud som gæster.

    Læs alt om lejrskoleophold på Danhostels vandrerhjem her 

    Internationale gæster har Danhostel Sønderborg City

    Sønderborg

    Danhostel Sønderborg City har mange internationale gæster

    Hvad er den største attraktion i jeres nærområde?

    - Danfoss Universe.

    Hvad er den jeres mening den mest oversete attraktion i nærheden af Danhostel Sønderborg City?

    - Den smukke natur. Folk er meget forhippede på Danfoss Universe, Historiecentret Dybbøl Mølle og Sønderborg Slot, men flere burde tage ud og nyde den utroligt smukke natur herude. For eksempel med en tur til Kegnæs, men generelt er der meget flot på Als.

    Hvilket land er det mest eksotiske, i har haft besøg fra?

    - Vi har haft en lang række mexicanere og indere. Men vi har mange forskellige nationaliteter, der ofte bor hos os under arbejdsrelaterede ophold.

    Modtag Danhostel nyhedsbrev

    Få konkurrencer, eksklusive tilbud, rejseinfo m.m.
    Studentermedhjælper - Markedsføring
    | Anette Brylov Hansen

    Multimediedesigner med stærke kommunikative færdigheder

    Projektkoordinator
    | Anette Brylov Hansen

    Danhostel søger en kollega til Salg, udvikling og medlemsservice på reduceret tid