Danhostel hilser Friluftsrådets nye læringskort varmt velkomment

  Anette Price

  Friluftsrådet lancerede i denne uge det nye ”læringskort til friluftsliv”, som skal være med til at styrke folkeskolernes og fri- og efterskolernes arbejde med friluftsliv. Danhostel som siden 1951 har været A-medlem af Friluftsrådet hilser det nye læringskort velkomment. Den frivillige kæde af danske vandrerhjem ser det som et godt og brugbart arbejdsredskab for skolerne i forbindelse med disses samarbejde med Danhostel på lejrskoleområdet. Danhostels lejrskolekoncept har i særlig grad fokus på at hjælpe skolerne med at nå deres læringsmål på områderne: Krop og Bevægelse, Natur og Teknik, Dansk og Historie, Kunst og Historie samt Sjov og Socialt samvær. I dag er 39 ud af kædens 71 vandrerhjem lejrskolecertificerede.

  Danhostel ønsker at være med til at sikre folkeskolens undervisningsmål

  Hos Danhostel er en lejreskole langt mere end hygge, sjov og lejrbål. Virksomheden, der er markedsledende i at arrangere lejrskoleophold for skoler i Danmark, har sat sig som mål, at de vil være med til at hjælpe lærerne i folkeskolerne med at opnå deres undervisningsmål på områderne: Krop og Bevægelse, Natur og Teknik, Dansk og Historie, Kunst og Historie samt Sjov og Socialt samvær. De lokale værter på de enkelte Danhostels rundt om i landet engagerer sig aktivt i de lokale områders historie, natur, miljø etc. og mange af værterne spiller i dag allerede en central rolle for lærerne, når årets lejrskoleophold skal arrangeres. Ole Andersen, direktør i Danhostel, knytter følgende kommentar:

  - Hvert år har vi flere end 143.000 børn og unge på lejrskole hos os, og det mener vi forpligter. Vi har derfor som en del af vores lejrskoleophold sikret, at opholdet hos os kan være med til at understøtte de læringskrav, der ligger i undervisningsplanerne for folkeskolerne.  Og vores værter, som har en bred viden, hjælper dagligt mange lærere i forbindelse med planlægningen af deres kommende lejrskole ophold hos os. Med det nye læringskort fra Friluftsrådet får vi et rigtigt godt redskab, som vi kan udnytte sammen med lærerne og de lokale foreninger, dermed kan vi være med til at sikre endnu bedre lejrskoler med indhold og værdi for vores skolebørn i fremtiden, udtaler Ole Andersen.

  Friluftsrådets nye læringskort skal styrke undervisningen og det lokale samarbejde mellem foreninger og skoler

  Friluftsrådet ser det nye læringskort som et nyt redskab, der kan være med til at styrke det lokale samarbejde mellem foreninger, skoler og andre aktører rundt om i landet. Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet udtaler:

  -Skolereformen har åbnet muligheden for at integrere friluftsliv i undervisningen, og ved at koble friluftsliv med undervisningsmålene og give konkrete ideer til, hvordan friluftsliv kan fungere i en undervisningssammenhæng kan friluftsliv nemmer blive en del af flere elevers skolehverdag. Derudover ser vi det også som et godt værktøj til at fremme skolernes daglige samarbejde med de lokale foreninger. At vores foreningsmedlemmer som fx Danhostel også tager kortet til sig og anvender det aktivt i deres samarbejde med skolerne, ser jeg som endnu en gevinst for vores nye læringskort, udtaler Jan Ejlsted.

  Flere pressemeddelelser

  Anette Brylov
  På generalforsamling d. 3. april 2024 har medlemmerne i Danhostel enstemmigt valgt Helle Berthold Rosenberg som ny forperson i Danhostel. Hun afløser Poul Kristian Mouritsen, som de sidste syv år har…
  Anette Brylov
  På Danhostels netop afholdte landsmøde i København, blev John Haurits således kåret som årets vært. Det blev han bl.a. for at give sine gæster mulighed for motion, hygge og andet socialt hvad enten…
  Anette Brylov
  Danhostel har siden 2019 arbejdet aktivt med FN’s Verdensmål og haft særligt fokus på de mål, som omhandler social lighed og social ansvarlighed.